מילוי לכרית לצוואר

הדרגו

New member
מילוי לכרית לצוואר

היי, אני רוצה להכין לחברה כרית נסיעות כזאת ששמים על הצוואר.
במה למלא אותה? איפה אפשר לקנות מילוי כזה?
תודה רבה, הדר!

תנסי בחנות שמוכרת מגבות/מצעים/כריות.

אני אישית חיפשתי הרבה זמן ובסוף קניתי כרית והוצאתי את המילוי (הכריות הפשוטות זולות עולה כמו לקנות רק את המילוי)

ש מ ש א

New member
מילוי לכרית צואר

מילוי טוב לכרית צואר הוא כדורי קל-קר קטנטנים.
ייתכן שאפשר לקנות מילוי כזה בחנויות של מילגה [או כפי שהציעו לך, לקנות כרית צואר שלהם ולהשתמש במילוי].

Rotshhh

New member
אם את מהמרכז יש חנות של מילגה בדיזינגוף סנטר

אני בדיוק תופרת עכשיו פוף ואני מתכוונת לקנות שם את המילוי אלא אם כן אמצא משהו זול יותר (55 ש"ח לקילו- נדמה לי שזה יקר).
חשבתי לעשות ביטנה למקרה שהפוף יתלכלך אבל אני חוששת שזה יהפוך את הפוף לפחות 'פאפי'. כלומר שכשישבו עליו הביטנה תמתח ומשהו שם לא יעבוד כמו שצריך. אני ממש מתקשה להסביר את עצמי. יש לכם עצה אולי?

ש מ ש א

New member
בהחלט עם בטנה

גם הפופים של מילגה תפורים כך:
כרית פנימית ממולאת וסגורה היטב - יש לה רוכסן קטן לאפשר מילוי, ולהוספת מילוי כשכדורי הקלקר נמעכים עם הזמן.
ציפוי חיצוני עם רוכסן, שאפשר ורצוי להוריד ולכבס מידי פעם.

אם שני הכיסויים עשויים מבד עם לייקרה, הגמישות אינה נפגמת.

Rotshhh

New member
ואם הבד החיצוני הוא קנווס

אז מאיזה בד כדאי לעשות את הביטנה? עדיין לייקרה? והאם לעשות אותה גדולה יותר כדי שלא תמתח בפנים?
תודה, רעיון נפלא לשים גם בביטנה רוכסן קטן! :)

ש מ ש א

New member
גם אם החיצוני קנווס

אפשר לעשות את הפנימי גמיש. הוא יהיה בדיוק באותה צורה של החיצוני, ובאותו גודל. [כשגם החיצוני גמיש עושים את הפנימי קצת יותר גדול ממנו]
למלא אותו לא מידי דחוס, וצריך לדחוס אותו פנימה כך שאם הבד גמיש זה יותר קל.

ובקשר לרוכסנים - רצוי מאוד להתקין בכל אחד מהם "כיס" קטן בקצה שאליו הרוכסן נסגר - כך שידית הרוכסן תיכנס פנימה,
ולא תהיה אפשרות שתיתפס במקרה ותיפתח. לא רוצים שזה יקרה במיוחד בפנימי, אך גם בחיצוני אפשר להישרט מזה.

Rotshhh

New member
תודה רבה- עזרת מאד. שאלה אחרונה :)

התבקשתי לתפור פוף מרובע בגודל 80*80 פחות או יותר. אין לי ניסיון בתפירת פופים, אני תופרת בדר"כ דברים פשוטים. אני רוצה שיהיה לו נפח ושלא יראה סתם כמו כרית ענקית. יש למישהי הדרכה לפוף מרובע ונפוח? עצות נוספות?

תודה מראש : )

ש מ ש א

New member
פוף מרובע

ציינת מידות לדו-מימד, ולא למשהו נפחי.
אם תבקרי בחנות של מילגה תראי, שהם משיגים נפחיות לפוף "מרובע" על ידי תפירה בכיוונים שונים [כלומר כאילו "על העוקם", צד אחד במאונך וצד שני במאוזן] זה נותן לכרית הזאת נפחיות וצורה גבוהה כשהיא מונחת על הרצפה. התפירה מאוד פשוטה. קשה להסביר, צריך לראות.
וגם - לא ראיתי פוף כזה מבוצע בבדים שאינם גמישים, כך שאיני יודעת אם זה "יעבוד", למרות שמניחה שכן. תצטרכי לנסות.
פופים מאריגים או מעור או סקאיי שאני מכירה עשויים מגזרות של פלחים-פלחים, שיוצרות נפחיות, ונראים למשל כמו הדום, או כמו אגס ענק.

Rotshhh

New member
סיימתי את הפוף! :)

לפחות את החלק החיצוני. עברתי במילגה, אבל בסוף תפרתי אותו לפי הבקשה שלהם 75/80, והוספתי גובה של 50 סנטימטר. עוד לא מילאתי אותו (אני צריכה לתפור ביטנה) אבל אני די בטוחה שזה יצא יותר גדול ממה שתכננתי כאשר זה יהיה ממולא. אני יודעת שהצורה המלבנית/מרובעת לא תהיה מדויקת ותהפוך לקצת עגלגלה, אבל בינתיים אני מרוצה. מקווה מאד מאד שכשזה יתמלא זה יתפוס גם גובה לפי הבד ולא רק רוחב :)

ש מ ש א- השתמשתי בעצה שלך ותפרתי רצועה חמודה לכיסוי הריצרץ'. הקשחתי אותה עם פליזלין ותפרתי לה אפליקציית לב קטנה. אני אוהבת : )

תודה רבה על העזרה שלך ועל הסבלנות והתשובות המלאות. את מקסימה!
אשלח תמונה לאחר המילוי.

למעלה