מילוי טפסי EEA1 ו-EEA2

mirofh

New member
מילוי טפסי EEA1 ו-EEA2

שלום לכולם, בן זוגי ואני מתכננים לעבור לבריטניה בקרוב. כבר כמה שבועות טובים אני צופה מהצד בפורום ורציתי להגיד כל הכבוד על העזרה והמידע שאנשים חולקים כאן. מצאתי כאן מידע שעזר לי להבין יותר מה התהליך. רציתי לשאול שאלה שלא מצאתי עליה תשובה: בן זוגי בעל אזרחית גרמנית ואני מבינה שעלינו למלא את הטפסים הנ"ל כדי לעבוד בבריטניה. ראיתי שאנשים כאן אמרו שממלאים אותם ושולחים במייל. לא הבנתי האם מדפיסים, ממלאים, סורקים ושולחים במייל, או שממלאים ישירות במחשב. הטופס הוא קובץ pdf ולא הצלחנו לכתוב עליו ישירות. בנוסף, את המסמכים הנוספים (תעודת נישואים, אישור שגרנו ביחד מספר שנים וחשבון בנק משותף- האם פיספסתי משהו?) גם סורקים ושולחים במייל, או איך זה עובד? אשמח לקבל תשובה ממישהו שהתנסה בכך ו/או פשוט יודע. תודה, מירי

TrigATUSA

New member
רק להבהרה - בעלך אינו זקוק לשום טפסים

רק עבורך יש צורך להוציא וויזה מיוחדת

mirofh

New member
על הטופס עצמו רשום שהוא מיועד ל-EEA

ורשום שממלא אותו מי שהוא בעל דרכון מאחת ממדינות האיחוד (+שוויץ). זה לגבי הטופס עצמו (EEA1). לא שתהיה בעיה עם הויזה, אבל יש למלא טופס. אני, כאשתו, צריכה למלא את טופס EEA2.

TrigATUSA

New member
אני יכול לומר לך באחריות שמעולם לא מלאתי טופס

כזה או איזשהוא טופס, ואני עובד בבריטניה בשמחה עד עצם היום הזה אם תתני קישור למקום בו מצאת את הטופס אני אוכל לבדוק יותר, אבל בעיקרון, מחזיק הדרכון האירופאי עצמו אינו זקוק לשום טופס כדי לעבוד

Nobilis

New member
סדר בבלגן

א) לפני המעבר לבריטניה, את צריכה לבקש ויזה מסוגEEA Family Permit בשגרירות בריטניה בתל-אביב (אני מניח שאתם בארץ כרגע). ב) לאחר ההגעה לבריטניה, עם הויזה הזאת, את רשאית לעבוד מן היום הראשון. בעלך, בתור אזרח גרמני, זכאי לעבוד מן היום הראשון ללא שום פרוצדורה. ג) במהלך החודשים הראשונים בבריטניה, את צריכה להגיש בקשה מסוג EEA2 על מנת לקבל אישור שהיה בבריטניה (בדרך כלל למשך 5 שנים). זאת מאחר שויזת ה-EEA Family Permit מוגבלת בזמן. בעלך יכול (אבל לא חייב) להגיש בקשה מסוג EEA1. ה) לאחר 5 שנים (במצב החוקי כיום) תוכלי להגיש בקשה מסוג EEA4 על מנת לקבל אישור על תושבות קבע. בעלך יכול (אבל לא חייב) להגיש בקשה מסוג EEA3 על מנת לקבל אישור על תושבות קבע באותו הזמן. מקווה שעכשיו יותר ברור. אנחנו כאן לשאלות נוספות, אם תהיינה. מידע רשמי: http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/infs/inf18eeaswissnationals וגם: http://www.bia.homeoffice.gov.uk/eucitizens

למעלה