מילוי טפסים - שאלה:

rusty

New member
מילוי טפסים - שאלה:

אני רוצה להגיש את הטפסים למס הכנסה, ויש כמה דברים שלא הבנתי. יש לי טופס 116א - 'הודעה של הורה נטול יכולת' - סה"כ שני עמודים. העמוד השני מאוד ברור, בראשון, אין לי מושג מה אני צריכה לכתוב בהצהרה. (הרי נטול היכולת לא יכול להצהיר, הוא הילד, אז איך ממלאים? האם אני נחשבת לאפוטרופוס?) לגבי החזרים לשנים קודמות - יש לי טפסים 135 - מה הכוונה ב"בן הזוג הרשום" ? אם בעלי מגיש את הטפסים בשמו, אז אני בן הזוג הרשום או הלא רשום והאם אני חייבת גם למלא את פרטי למרות שאני לא מבקשת זיכוי נקודות למשכורת שלי? מעבר לזה יש לי תעודה רפואית חתומה. זה הכל או שיש צורך בעוד טפסים? המון תודה לעונים,

vered73

New member
116 א' זה בכלל לגבי אנשים המטפלים

בהורים סיעודיים. א) בודאי שאתם אפוטרופסים אלא אם כן ויתרתם על זכות טבעית זו ובית המשפט מינה לילדכם אפוטרופוס חלופי. ב) מי שמגיש את הטפסים בשמו, אזי בן הזוג הרשום הוא בן הזוג הרשום בתעודת הזהות שלו יענו: אישה/בעל, ידוע/ה בציבור. המגיש מקבל את נקודות הזיכוי. לרוב שווה לעשות את זה על שם הבעל, במידה והיחסים בבית תקינים ועוד שתי נקודות מס לא יסייעו רבות למשפחה (נאמר אם את מרוויחה משכורת מינימום ואז נקודות המס לא משנות לכם דבר, בעוד שתחת משכורת הבעל זיכוי זה יהיה בר משמעות). ג) תעודה רפואית - לוודא שהרופא רשם "מלידה". אם לא, לחזור אליו ולבקש שישנה זאת היות ואפיללו בגץ הכיר בכך שמדובר בלקות מולדת. בהצלחה.

למעלה