בעיות נקודתיות...
..אני מאוד לא אוהב בעיות נקודתיות. יותר נכון, אני לא אוהב להתייחס לבעיות נקודיות, כי אין דבר כזה. כל "בעיה" נקודתית, כמו תחושה לא נעימה או מועקה או חור, היא רק פיסה אחת בפאזל שבו כל החלקים קשורים להכל. אז גם אם הייתה לי איזו שיטה למלא חורים...לא הייתי מציע אותה לאף אחד. חוכמולוגים מסוגלים לסתום חור אחד ולפעור לשם כך עשרה חורים חדשים. מבחינתי, גישה לטיפול בבעיות נקודתיות חייבת לבוא ממקום של ראיית המכלול וזה היינו אך לגבי נושאים בריאותיים/רפואיים ועניינים של התפתחות רוחנית. המסורות הרפואיות המכובדות ושיטות הטיפול שלהן מגיעות, לפחות במקור שלהם ממקור של ידיעה והבנה של המכלול...של השלם. ומההבנה הזו נגזרת מטודולוגיה מסויימת שבדרך כלל אמורה להיות מקיפה, גם אם מורכבת ממספר אספקטים טיפוליים שאמורים להשלים זה את זה...ואני תמיד קם נגד הוצאת טכניקות או אספקטים מסויימים מהמארג המקורי שאליו הם תוכננו. ככה גם בדרך רוחנית שמבוססת על פרקטיקה מורכבת ובעלת שלבים מובנים מסויימים ומגיעה ממקור שמבין את המכלול בדרך כלל יש הגיון והתייחסות למצבים ספציפיים בדרך, גם (ואולי אפילו במיוחד) אם הם למורת רוחו של המתרגל...שעשוי לחשוב שאין בהם די או שהם לא מטפלים בדברים מסויימים. אתמול דיברנו על התמסרות, על הקשבה...אלו הן מהויות שכשמבינים אותם באמת, כשמבינים את הדינמיקה שלהם...תפיסת ה"מיינד החרוץ והכל יכול" מתערערת מיסודה, ומתחילים להבין שאת "העבודה" לא אנחנו עושים אלא היא נעשית בנו ע"י כוח ותבונה שהם הרבה יותר גדולים מהכישורים המגוכחים שלנו כפרופסורים לקליפות של בננות. אבל התפקיד שלנו הוא לתת "לה" להרחש ע"י השתתפות לא מתערבת בדיוק כמו הקשבה. אם ברור לך שהמצב שאתה חווה הוא תוצאה של "משהו", איזה אי סדר כזה או אחר...אבל אתה לא מבין מהו ה"משהו" הזה, ומהו האי סדר הזה...אז אני לא מבין איך אתה יכול לחשוב שאתה יכול או אמור לעשות משהו מסויים בכדי "לתקן" אותו?