מילוי חוב ישן

atidih1

New member
מילוי חוב ישן

אין מקום מתאים יותר מפורום זה, לכתוב על האלימות - מקורותיה, סיבותיה, הסיכוי למונעה (או לפחות הקטנתה) ועוד. לדעתי, דבר אחד ברור: לו האנושות הייתה מתנהלת ע"פ קודים של נורמות התנהגות, נימוס, רחובות נקיים, דאגה לאזרח ונוחיותו (כמו למשל, אוטובוסים לא דחוסי אדם כמו סרדינים בקופסא) וכך רשימת ה"לו" מכאן ועד הודעה חדשה - לו כך, או אז זו אוטופיה. חזון אחרית הימים. עם זאת, גם אם המצב העכשווי רחוק מהיות אוטופיה, אין זאת אומרת שיש להשלים עם זה ואם לא לשנות את המצב אז לפחות השאיפה המתמדת לעשות כן או הקטנתו או לפחות הקהת חוד נזקו. כיום (ואין צורך בדיווחי התקשורת דווקא), הקרקע בשלה לצמיחתה של האלימות גם ללא צורך באוויר, מים ושמש לשם כך, - מספיקים קצת מהיעדרם של הנורמות הנ"ל ומאלה הרי יש לנו די והותר. הדברים ידועים. אני העליתי את הדברים כדי לציין מרכיב נוסף לאלימות, חדש יחסית אף כי כמעט זה עתה נולד והוא כבר הצמיח כנפיים ועל פניו התבגר - כוונתי לאינטרנט. אין כוונתי לכלל עיסוקו בכל התחומים שהשמים הם הגבול בעבורם כי אם רק מהיבט הפורומים (גם הם לא כולם) כי אם אותם מהיבט של היותם במה לציבור (צריכים להיות כך) שחלקם אפילו נועדו לרווחתו של האדם. כמובן, יש עיוותים רבים - תלוי במסתכל, טעמו וכו' - כך שתמצא בהם פתרון לרצונם של אנשים לפתור בעיות עולם, פורקן להפגת שיעמום ואפילו סתם ברברת. אני אצטמצם יותר ואגע בנושא האלימות (שהרי אנו בפורום המתאים) וכאן, למרבה הצער, האינטרנט על אף גילו הצעיר, התחיל ברגל הלא נכונה כך שגם הוא תורם ל"השבחת" הקרקע לאלימות. אני מתכוון לאותם פורומים רבים ובכל האתרים שבהם מתקיימות השיחות המוכרות ובכל התחומים. על אף שכוונותיהם של הוגי האינטרנט היו טובות אז כמו תמיד, הללו הולכות לאן שהולכות ולא למקומות הראויים וכך גם קורה לעתים לאינטרנט. האינטרנט אפוא, נמצא באוויר ורק צריך את הקרקע לקליטתו ולאחר מכן הזדמנות ו"כלים" והרכבת יוצאת לדרך. האינטרנט אם כן (וכאמור מההיבט שלנו כאן), למרבה הצער עדיין רחוק מהיעדים שרבים מייחלים לו והללו לא נמנים עם אותם שצויינו בשורות הקודמות, כי אם אותם ששאיפתם, חלומם (או איך שנקרא להם), היא הבמה לציבור וכו'. מאחר והרצונות הנ"ל נשארו בגדר משאלות, בינתיים האינטרנט עושה "חיל" בתופעות מאוד רחוקות מהיעדים שהועידו לגביו בעלי הכוונות הטובות. כך, למשל, כבר בעצם האפשרות שניתנה לגולשים לשקר עם כניסתם ל"שידור", ע"י הזדהותם השקרית (שם וגיל - מה שבולט) או אז הכול פתוח ואכן הכול דופק כהלכה: ברברת, חיי שבט של כל פורום לפי בחירתו ובקיצור, לגבי אותם שלא רוצים יותר מזה ואז הכול עדיין לגיטימי - שומעים אותך, התפרקת משיעמום וכו'. מעבר לזה וזה לענייננו, יש באפשרותך להקניט, לנבל את הפה וברמת דיבור שגם כמה בשוק מפגרים אחריה וגם כאן השמים הם הגבול. נכון, יש תקנונים יפים שמעטרים כל כניסה לפורום אבל תקנונים לחוד וניצול הפורום לתת-רמה לחוד. אז מה היה לנו? אלימות בפוטנציה גם ע"י האינטרנט והשאלה, היכן מנהלי האתרים והפורומים? - שום תרוץ או משחקי מילים לא יתנו את התשובה לשאלה הנ"ל. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
על האינטרנט

לא מעט פעמים עלה נושא האינטרנט ומטרותיו המיושמות ואלו שלא. הדגש הוא כי הבמה הניתנת במדיה זו, א באמצעות פורומים, אם באמצעות אתרים פרטיים של גולשים ואם באחר, הבמה היא חופשית ואין עליה מחסומים. בפורומים, לא יהיה זה נכון ולא יהיה זה הוגן לומר כי "...יש תקנונים יפים שמעטרים כל כניסה לפורום אבל תקנונים לחוד וניצול הפורום לתת-רמה לחוד..." שכן כל מנהל עושה כמיטב יכולתו, כהבנתו ובכלים המצויים בידו כדי לנווט את הדרך כדי למנוע פגיעה במי מהכותבים/ גולשים. ה'האשמה' שלך בענין "אי גילוי נאות" ("...עצם האפשרות שניתנה לגולשים לשקר עם כניסתם ל"שידור", ע"י הזדהותם השקרית (שם וגיל - מה שבולט)...")- הרי שהאנונימיות שמאפשרת מדיה זו לעתים תורמת להפתחות של כותב זה או אחר, תורמת לאומץ הרב שנדרש ממנו כדי לשתף במצוקותיו (ובעיקר כאשר מדובר בפורומי תמיכה וכיו"ב). האם היה עדיף שבמדיה כמו זו נחויב למסור את פרטינו האמיתיים ואז 'נפסיד' כותבים רבים? כאמור, ראה שרשורים בפורומי תמיכה בהם מתוודים על התעללות, ניהול מערכות יחסים מחוץ לנישואין, מצוקה כלכלית והיד נטויה לדוגמאות. והרי אם כל אלו יחוייבו במסירת פרטיהם האישיים, הם לא יהיו כאן וזעקתם תגווע יחד עמם. האם זו שאיפתנו במתן הבמה הזו לציבור? חשיפת האני האמיתי הנה בחירה של כל אחד ואחת מאיתנו ורצונו בלבד. אין לשפוט עקב זאת את מידת רצינותו ואמינותו. אני מאמינה שכל 'דמות' שמגיעה לפורום, גם אם חלק מהדברים אינם אמיתיים לחלוטין, הרי שיש אמת מה בדברים. ואם לא אצל הכותב בגוף ראשון, הרי שזו קיימת אצל אחרים. והכינוי בו הוא משתמש אינה משנה כהוא זה. האינטרנט עדין אינו ממלא את מקום העיתונות הכתובה והאלקטרונית האחרת אולם בהחלט ממלא צרכים רבים, שונים ומגוונים של הציבור. גם אם מדובר, כדבריך ב"ברברת" ו"חיי שבט של כל פורום". אנשים בודדים מוצאים חיי חברה באמצעות הפורומים, אנשים מוצאים במה לומר את דברם- גם אם אינם מוצאים חן בעיני ולעיני השומעים וקוראים אותם ומתפתחים דיונים בעניני דיומא, רציניים ובעלי אופי שובבני. ואני באופן אישי לא מוצאת בכך כל טעם לפגם. נהפוך הוא. גם הפורום הזה- השינוי המיוחל אליו אנו שואפים לא יתרחש בין לילה. לא בזכות הפורום הזה ולא בזכות אף גורם אחר. אולם, עצם השקעת המחשבה בלענות לשואל, לעסוק בנושא, הרי שזוהי תחילתה של דרך. האם עדיף שפורום כמו זה ייסגר רק משום שמשפטנים אינם עושים בו שימוש לביצוע הליך שינוי? או בגלל שפוליטיקאים אינם נכנסים להגיב להודעות? או בשל העובדה שהעיתונות מוסיפה להביא לידיעת הציבור ידיעות כאלו ואחרות? האם בשל אלו, לאינטרנט אין מקום? האם הצפיפות באוטובוסים הנה עילה מספיק טובה לסגירת פורום תחבורה ציבורית? או אולי התנהגותו של נהג בודד (או כמה) שחרגו מהתנהגות מקובלת? האם תשובות בנוסח אלו שהתקבלו ממשרד לאיכות הסביבה הנן עילה מספיק טובה לסגירת פורום לאיכות הסביבה? האם העובדה שנשים שמשקלן גבוה לא ממש מצליחות לרדת במשקל הנו סיבה לסגירת פורומים העוסקים בהשמנה ולהבדיל, פורום תמיכה בסובלים מהפרעות אכילה ייסגר בשל העובדה המצערת שישנם מקרים טרגיים למרות קיומו? ומה עם כל ההצלחות האדירות שמעניק הפורום? וישנם גם פורומים שבאמת עוזרים. הפורומים של בריאות הקהילה, רפואה ובריאות, התמודדות עם מצבי לחץ, סה"ר ועוד היד נטויה. ועל פורום למען הקהילה שמעת? ועל הפעילות המבורכת שלו? האינטרנט הוא כלי מצוין למי שמבקש שיהיה כזה. כמו כל דבר בחיים, גם למדיה זו, יש פנים יפות ויש פחות. לא חושבת שהעברת ביקורת מבלי לשים את הדעת גם על החיובי שבו היא הוגנת. לא ל"בעלי הכוונות הטובות", לא למי שמנהל אותו בין בשכר ובין בהתנדבות ולא למי אשר מוצא בו שימוש. בוקר טוב וחג שמח

atidih1

New member
יש בדברייך דברים נכונים

אבל אם שמת לב ואם לא אז אצלי אי דיוק הוא באשמתי. מה שלא הדגשתי מספיק הוא אותם דברים שנחוצים לאותו גולש ולשם כך האנונימיות היא במקומה אם כי בזה אין הצדקה לעיוותים חמורים אחרים באינטרנט. מתוך שהיית מלאה עם האמת שלך - ואני מכבד אותה - התעלמת לחלוטין עם אמת זו או אחרת עד כי נשכחה. האחד בדבר הקטילה הטוטלית של אדם באינטרנט, חופשי חופשי ובזה הוא קיבל מתנה גם היא חופשי חופשי - איזה עיקרון נאור וכו' עמד מאחורי טיפוס כזה שבסה"כ היה צריך למחוק אותו וכן, לכתוב לו מילים קשות? אני לא מקבל זאת לחלוטין. ההתייחסות האחרת שלך וזה היה לגבי המשרד לאיכות הסביבה. אגב, אני גם כותב צל"שים מעת לעת היכן שצריך וכך, למשל, על נהגים! שזה הוכנס בתיקם האישי. ובאשר למשרדים שאינם עונים, הרי איני טוען שיש לסוגרם אבל לא לענות ואם כבר אז תשובה כמו שיחה בין חרשים - למה? למה במדינה כמו שלנו שיש המאמינים שהיא "אתה בחרתנו" או "אור לגויים" אי אפשר לאכוף מניעת צואות במסות ברחובות והרי יש מדינות ששם אוכפים ויש שם עוד דברים טובים אחרים שחסרים לנו כעם בחירה? ובכלל, עניין ההתייחסות להודעות של אזרחים - הרי יש לאלה כבר זקן, לפחות ממכתביי (כל ההודעות שלי על במה ומי שיקלוט אותה - הסנטורים הידועים). אז לסיכום לתשובתך המפורטת, היו בה דברים מאוד נכונים אם כי לא על הכול ענית. וחוץ מזה כפי שכתבתי בערך בפתיחה, יש בדברייך לכאן או לכאן אבל לדעתי, דברים שכתבתי עליהם, גם הם מחייבים תשובה אם כי אני מסכים שבכמה מהם, התשובה באיזה מקום באמצע אבל כאמור היא זועקת. בברכה עתידי המנחם

למעלה