מילוי אויר

מילוי אויר

צהריים טובים לכולכם. חסר לי קצת אויר בגלגלים, ובגלל שזו הפעם הראשונה שזה קורה לי, רציתי לדעת כיצד ממלאים אויר במכונה הזו שבתחנות הדלק- לפי מה מכוונים את מד הלחץ? מתי מפסיקים למלא כל גלגל וכו'. תודה וסליחה.

gadi7

New member
במד לחץ האוויר ישנן שתי שנתות

האחת מכויילת לפי ערכי של Bar והמספרים המופיעים בה הם לדוגמא 2.0, 2.2,2.4 והלאה. השניה מכוילת לפי ערכי PSI ומופיעים בה ערכים כדוגמת 30,32,34 והלאה. אלו הן שתי שיטות מדידה ושתיהן בשימוש. יש לבדוק בספר הרכב איזה ערכים מומלצים ע"י יצרן הרכב שברשותך. 2.2 Bar מקביל ל 32 PSI בד"כ לשתגיע/י לערך הנכון, ישמע צפצוף ואז תדע/י שאפשר להפסיק למלא אוויר. יש לבצע את הליך הבדיקה עבור כל צמיג בנפרד.

לארק 64

New member
הוראות למילוי אויר

שלום לך זה לא מסובך, קצת מלכלך. להקפיד שלא יגנב לך שום דבר מהרכב כשאת נמצאת ליד הצמיגים. 1. בררי באיזה לחץ צריץ למלא אויר ברכב. הלחץ מצויין במדבקה על הדלת של הנהג (מבפנים) או בטבלה על המשאבה בתחנה. בדרך כלל הלחץ לרכב פרטי הוא באזור 30 PSI. 2. לכייל את הלחץ במשאבה ללחץ המבוקש (לעיתים גלגלים קדמים ואחוריים הלחץ לא שווה). 3. לכל צמיג יש ונטיל עם פקק. צריך להוציא את הפקק וללחוץ את הפיה שבקצה הצינור הגמיש שזרוק סביב התחנה. 4. בזמן שהצמיג מתמלא אויר המשאבה מצפצפת כל מספר שניות. אם הלחץ תקין ואין צורך באויר נוסף הצפצוף נעלם ואז את יכולה לשחרר את הפיה מהונטיל. זהו. להחזיר את הפקקים ולשטוף ידים. נדמה לי שעדיף לך לגשת לאחד המתדלקים ולבקשו ללמד אותך איך זה נעשה ואחרי צמיג אחד תקחי פיקוד וזהו.

wil

New member
לא להתייחס לטבלה בתחנה!

הלחץ הנכון מופיע ב: (1) ספר הרכב. (2) משקוף דלת הנהג. (3) דופן פנימית של דלת תא כפפות. (4) דופן פנימית של דלתית מילוי הדלק. בחלק מדגמי המכוניות יש לחץ שונה מקדימה ומאחורה. הלחץ בד"כ שונה בדגמים שונים של אותו רכב (נפחי מנוע שונים, גרסאות מרכב שונות, מידות צמיגים שונות) אם הגעת בנסיעה (יותר מקילומטר-שניים) לתחנת הדלק, יש להוסיף בונוס 10% כדי לפצות על היות הצמיגים חמים בזמן המילוי.

E G the men

New member
עוד דבר...

בזמנו שאלתי על הנושא וענו לי שעד שמגיעים לתחנת הדלק הצמיג כבר חם, לכן צריך למלא כ 10% יותר מהלחץ המומלץ על ידי היצרן, שכן הוא ממליץ על לחץ כאשר הצמיג קר.

be_roo

New member
כמה הערות:

בנוסף להוראות שניתנו לך: 1. הסיכוי שזו הפעם הראשונה שחסר לך אויר ברכב הוא אפסי. זו הפעם הראשונה ששמת לב לכך, כלומר חוסר האויר הגיע לרמה מספיק גבוהה כדי שתבחין בעין, שזה באיחור ניכר. 2. כדי למנוע את השנות המקרה, דאג לבדוק אויר גם אם לא נראה שחסר אחת למספר שבועות. הדרך הטובה לעשות זאת היא לקנות מד לחץ אויר בעלות של כמה עשרות קלים בחנות אביזרי רכב. 3. אפשר גם לבדוק בתחנת הדלק, אולם צריך להביא בחשבון שכאשר הצמיג מתחמם בעת נסיעה, הלחץ עולה. לכן יש לכילל את המשאבה בכ-10% גבוה יותר מהלחץ המומלץ אם הגעת לתחנה אחרי כל נסיעה שהיא מעבר לקצרצרה, שכן ההמלצה רלוונטית לצמיג קר. 4. לחץ נכון חיוני לשליטה ברכב ומונע שחיקה מיותרת של הצמיגים.

למעלה