מילואים?

עיבל

New member
מילואים?

האם עתודאים שעדיין לומדים (כלומר בתקופת הדח"ש, שנים ב´, ג´, ד´) צריכים לעשות מילואים אחרי הטירונות? אם כן כמה זמן? תענו זה חשוב

פלטרון

New member
אם כבר עלתה השאלה , אז ...מילואים

כמו שאמר רמיל , היום עתודאים לא עושים מילואים בדח"ש . אבל, אף אחד לא אומר שלא ישנו ( או למעשה , יחזירו ) את הנהלים למה שהיה פעם. למעשה, בחוזה עדיין כתוב במפורש שיש להם זכות מלאה לקרוא לך למילואים בחופשות. ועכשיו לשאלה שלי : -------------------- מי באמת אמר שלא ישנו את זה בעתיד ? הרי עדיין יש להם האפשרות לשנות את הנוהל ? ( בגלל החוזה , כפי שהסברתי ) חוץ מזה - אם ממש ממש יצטרכו אנשים שיחלקו מסיכות מגן ( למשל- אם המתקפה על עירק תהיה באיזור חודש אוגוסט ) , אתם רוצים לומר לי שלא יקחו את המאגר הכי זמין שלהם - עתודאים. כמו כלום - פוווף , ויש להם 1000 איש, אנשים טובים בסך-הכל, משכילים ואינטיליגנטים, לרוב גם די ממושמעים ( וזה גם טוב מבחינתם ) שיעזרו להם לחלק מסיכות מגן. אתם ממש רוצים לומר לי שמה שתיארתי לא הגיוני לחלוטין ?? פלטרון

שמש27

New member
השירשור לא היה מושלם בלי נבואת זעם

יא פלטרון...
במהלך היום אני אענה לך.... אולי...

amir_aikido

New member
רגע, נקודה למחשבה

פלטרון בתור אחד שכחלק מהטירונות + מ"כים שלו בעתודה עק בחלוקת מסכות, אני דוקא יכול להרגיע אותך. אתה רחוק מלהיות המאגר הכי זמין. המאגר הכי זמין של הצבא הוא החניכים בקורסים השונים (אם רק היית יודע מהי רשימת הכונניות האזרחיות שמחזיק בה"ד ממוצע היית מתפלץ). לקרוא לאנשי מילואים, ואפילו עתודאים זה דבר מסדר גודל שלישי. ובמהלך מלחמת המפרץ הקודמת לא קראו לנו למילואים במיוחד לשם כך. אמיר

פלטרון

New member
נקודה קטנה למחשבה - לא קשורה

היום חשבתי על זה - אתם קולטים, שעתודאי ממוצע מתגייס לצבא הרבה אחרי שכל המכ"ים/סמלים/קצינים שלו מהטירונות כבר השתחררו ?? רק היום חשבתי על זה ככה . מדהים , אהה ?? אשכרה גורם לבן-אדם לחשוב על אורך המסלול ... ( תגידו - איך אתם כותבים , "אשכרה" או "אשכרא" ?? ) פלטרון

H20

New member
שיעור לשון?

מלים שאפשר לכתוב עם א´ בסוף הן מלים שמוצאן בארמית: קופסא (או קופסה) ויש עוד. רק שזו ממש לא השעה המתאימה. אשכרה זה מערבית, לא? אז צריך לכתוב בה´.

odedee

New member
../images/Emo32.gif זה שיעור זה?

גם מילים שמוצאן בארמית לא כותבים ב-א´ בסוף אלא ב-ה´. מי שכותב אותן ב-א´ טועה וכותב ארמית ולא עברית. אשכרה אכן צריך לכתוב ב-ה´ בסוף, אבל לא בגלל שזה בא מערבית (יש בערבית גם הרבה מילים שנגמרות ב-א´), אלא פשוט בגלל שאכן המילה המסוימת הזו נכתבת ב-ה´ בערבית. עד כאן שפות שמיות להערב.

nasnat

New member
עשיתי 5 ימי מ´ בקיץ והיה סבבה.

אחלה כסף, 110 שקל ליום :) וקיבלתי כבר צו לחנוכה (קורס בחיל האוויר)

baramie

New member
עושים מילואים וטירונות

ממה שאני יודע אני עשית טירונות 02 שיהיה לי ממש כיף ושנה אחרי עשיתי מילואים שהיה נחמד מאוד באיזה קיבוץ בצפון שהיה אחלה וגם מקבלים הרבה כסף במילים אחרות זה חויה ממש כפית ועשיתי מילואים 25 יום וחודש טירונות בניצנים . שיהיה לך בהצלחה הרבה .

למעלה