מילואים!

v i o L e T

New member
מילואים!

שלום השתחררתי לפני 5 וחצי חודשים וזימנו אותי למילואים. כמובן שבשנה הראשונה זה בהתנדבות והסכמתי ל3 ימי מילואים. אני עובדת במלצרות וכל מיני עבודות זמניות למינהם, מישהו יודע אז מה הפיצוי תשלום שאני אמורה לקבל מהצבא על הימים האלו? או מה אני אמורה לעשות ? משהו מביטוח לאומי וכו'? אשמח אם תעזרו לי תודה!

ככה

הגשת הטפסים תלויה כמה זמן את עובדת במקום העבודה. נדמה לי שאם מעל ל75 ימים (לא זוכר את מספר הימים המדוייק, אבל זה משהו באיזור הזה) אצל המעסיק שאצלו את עובדת בזמן שאת במילואים אז אחרי המילואים את מגישה דרך המעסיק את הטפסים והוא מעביר לך בתלוש משכורת של אותו חודש את הסכום מביטוח לאומי, אם פחות מהזמן הזה אז את מגישה לביטוח לאומי בעצמך עותק של תלושי שכר מה3 חודשים האחרונים וממלאת טופס. את הסכום שמקבלים על כל יום מילואים הם קובעים שם לפי הממוצע של התלושים הנ"ל, במידה והממוצע הזה מאוד נמוך (לא זוכר מה הסכום המינימלי לעניין) אז הם קובעים סכום קבוע למקרים כאלה (נדמה לי שזה אותו הסכום כמו שמובטל מקבל על ימי מילואים אבל אני לא סגור על זה).

v i o L e T

New member
תודה רבה על העזרה!

הקטע שבגלל שאני עובדת במלצרות את רוב הכסף אני מקבלת במזומן ובהחלט עדיין אין לי 3 חודשים באותו המקום. אז התלוש הראשון הוא בערך 300 והשני 700 (את השאר אני מקבלת במזומן) אז זה אומר שגם את התלושים העצובים האלו אני צריכה להגיש?

כן

וסביר להניח שבמקרה הזה הם יתנו לך על כל יום מילואים (וזה כולל שישי ושבת גם אם את בבית בימים האלה אם לא חתמת על פיצול מילואים) את המינימום הזה שרשמתי בהודעה הקודמת (בין 170 ל200 שקל נדמה לי). וזה גורם לי לתהות - אין אפילו בעל מסעדה אחד בארץ הזאת שמעסיק מלצרים על פי החוק?

v i o L e T

New member
לא!

חח פשוט אין! אבל באיזה מקום אפשר לעשות 50 שח לשעה? אז אין ברירה. עובדים שחור. למרות שהתחלתי לעבוד בספא בתור מלצרית מארחת, ושם משלמים לפי החוק אך הטיפים זעומים. טוב תודה לך! :)

50 לשעה?

זה בימים שיש הרבה טיפים או בימים שיש קצת טיפים? תכלס מעניין אותי לנסות לעבוד במלצרות... לראות אם זה הלקוחות החארות שעוברים אצלינו בתחנת דלק שקמצנים או שבאמת אני מקרין אנטיפתיות גם כשאני מחייך ללקוח וזה גורם לחוסר טיפים אצלי.

v i o L e T

New member
ממתי נותנים טיפ למתדלק?

50 בימים טובים בדר"כ בסביבות ה40+- חיוך ואקסטרה נחמדות עושים את העבודה!

נותנים טיפים בקטנה למתדלקים

יש גם דרך לסחוט טיפים מאנשים - במקום להביא חצאי שקלים בעודף לתת 5 מטבעות של 10 אגורות, בדרך כלל אנשים לא יכניסו את האגורות לארנק :p

למעלה