מילואים

מילואים

היי לכולם, החצי נוסע לשבוע מילואים בשבוע הבא ואנחנו מנסים להכין את הפיצקה לכך שלא תראה את אבא שבוע שלם.. לא סגורים אל איך לעשות את זה חכם .. יש הצעות? תודה

בוליפלג

New member
פשוט לספר, שאבא נוסע, ושהוא לא ישוב כל

יום הביתה, אך היא תוכל לשוחח איתו בטלפון כשתרצה (אם זה כמובן אפשרי), הוא יאחל לה לילה טוב כל ערב לפני השינה וכד'.. אפשר להכין כעין טבלת יאוש - שעליה בסוף כל יום מדביקים מדבקה ובסוף המסלול אבא חוזר. תפיסת הזמן עדיין לא בשלה כדי להבין כמה ימים יחלפו, אך ההתקרבות ליעד הסיום (על המסלול בטבלה) יכול לעזור. אנחנו נפרדנו לאחרונה ל-4 ימי מילואים- עבר ללא כל בעיות (חוץ מעומס רב על אמא
)

dididushi

New member
בעלי בדיוק עכשיו במילואים

מסיים מחר.... עדי בן שנתיים ו - 5 חודשים מכיוון שהוא לא מבין מה זה 4 ימים או יום אין לו הערכת זמנים והוא לא יודע מה זה מילואים או צבא וכו' קל לו להבין שאבא בעבודה כי הוא יודע שמהעבודה תמיד תמיד חוזרים. בעלי מיום שני במילואים ואני משתדלת להעסיק אותו כל אחר הצהריים מחוץ לבית וכשמגיעים הבייתה עושים מקלחת ולישון. בלילה הכי קשה לו הוא רוצה את אבא אז אני מרשה לו להרדם ולישון איתי במיטה וזה מרגיע אותו ולי כיף!!

נאגטס

New member
אצלי עושה המון מילואים

וצפוי לצאת ביולי לחודש (!!!). הבת בת 3 וקצת ומבינה מה זה אומר. לרוב בשלב מסויים היא "כועסת" עליו ומסרבת לדבר איתו בטלפון. אנחנו מבינים את זה ומשתדלים להקל כמה שאפשר. מציעה לה לדבר איתו בטלפון, לצייר לו ציורים ומשתדלת למלא את היום כמה שאפשר. הקטן בן 7 חודשים ולמזלי עוד לא מודע.

jojo04

New member
בעלי כרגע במילואים

יצא ב24.05.09 ולא חוזר לפני יום א' הבא. שבוע מראש הכנתי אותה שאנחנו נבלה לבד, בלי אבא. אני חושבת שהדרך הכי טובה היא בעצם לספר את האמת. מציעה לך למלא את השבוע במשפחה וחברים (כדי למלא לה את החסר). אצלנו זה די עובד + אבא שלה משתדל להתקשר אליה פעם בבקור ופעם וערב/לילה.

התוכנית,

אני אכן אקח אותה לבקר הרבה משפחה וחברים ואני מניחה שיהיו הרבה פינוקים בשבוע הזה (איזה כייף) היא עוד לא בת שנתיים וחצי אבל בהחלט מבינה ענין , אז נתחיל לשוחח איתה על זה ונקווה שיעבור בקלות לילדה ולאמא שלה .

pumikili

New member
גם אצלנו האיש יצא למילואים....

הנסיכה בת שנתיים, יום לפני כבר דיברנו איתה כי אבא יוצא למילואים, לובש בגדים ירוקים (הראנו לה את המדים) נועל נעלים גבוהות (גם הראנו לה את הנעליים)....... האיש יצא למילואים בתחילת השבוע וחוזר רק ב 24/6 היא שואלת איפה אבא ואני מספרת לה.... היא כבר משלימה לבד את הסיפור - אבא מילואים, נעלים גבוהות ..... היא מדברת איתו בטלפון, במידה והיא רוצה, בשעות אחה"צ אנחנו מבלות הרבה, בבית בגן שעשועים, בבריכה. משתדלת לשמור כמה שיותר על שיגרת אחהצ והערב וכמובן למלא את החוסר של אבא עם קצת יותר פינוק יאללה שיגמר כבר

גם אצלנו אבא הרבה במילואים

ופשוט מסבירים שאבא במילואים - בצבא, והוא יחזור בעוד X ימים. כל יום אמרתי לעמית שאבא אוהב אותו ומתגעגע אליו, ומחכה כבר לראות ולחבק אותו.... וסימנו כל יום בלוח השנה עד היום שאבא חזר....

למעלה