מילואים לחיילי מקא"ם

Suncho

New member
מילואים לחיילי מקא"ם

אני חייל סדיר שמשתחרר בעוד שבוע. אני חייל מקא"ם, עם פרופיל 45 רפואי (גב) ועובד כללי 0040. בתחילת שירותי הייתי כביכול מאבטח מתקנים (בערך יומיים של כביכול חפיפה), מיותר לציין שלא עברתי קורס של מאבטחי מתקנים. עקב כך שובצתי כמאבטח מתקנים ב-ירמ"ם 6710 - אני הבנתי שזה בג'למה. השאלות שלי הן כאלה: 1. האם יכולים לשבץ אותי במילואים כמאבטח מתקנים אם כלל לא עברתי קורס כזה? 2. אם אפסול המקצוע, האם ישנו סיכוי שאקבל פטור, כלומר כעובד כללי 0040? 3. אילו דרכים, כחייל מקא"ם וכבעל פרופיל 45, ישנן בכדי לקבל פטור ממילואים (לא דרך רופא או קב"ן)? 4. אם ביום השחרור, לאחר החזרת הציוד וטופס הטיולים, לא אגש ליחידת המילואים שלי, אחשב כנפקד מילואים? 5. מהו הבסיס הנ"ל (שזהו ע"פ הבנתי אינו בסיס המ"צ), ואם מישהו יודע, מה התדירות שבה קוראים ביחידה לחיילי מילואים בכלל, ובפרט כזה שתפקידו מאבטח מתקנים? לצורך העניין, אינני אדם מפונק, אלא אחד עם בעיות קשות בחיים (משפחתיות, כספיות) שבהחלט מוכרות לצבא, שבקושי שרד שירות צבאי סדיר (על אף שהיה בתנאים מצוינים). למען הגילוי הנאות, אם לא אקבל פטור ממילואים בשבוע הקרוב, אאלץ, במאה אחוזים, לערוק ממילואים, לשבת בכלא ודרך זה לקבל את הפטור. אני מנסה למנוע את הדרך הזו. ראו אותי כאדם שבאמת זקוק לפטור הזה. תודה רבה

MaDMaxXx

New member
מוזר משהו

עובד כללי + פרופיל 45 , מוזר שתעשה מילואים... אתה בטוח שאתה חייב?

DoubleD

New member
ככה

1. צה"ל יכול לעשות מה שבא לו חח :) 2. אמרת שיש לך "עובד כללי" אזי אין מה לפסול 3. אתה עדיין לא משוחרר ותנצל את זה כל עוד אתה יכול - גש לשלישות היחידה שלך ותשאל שם הכללללל !! יש להם הרבה יותר פרטים ממה שאתה אולי חושב. 4 - 5. ע"ע 3. לדעתי אינך כשיר למילואים ע"פ הנתונים שנתת, אבל אני לא יודעת הרבה על מילואים לצערי - ממליצה בחום לתשאל את השלישות מהר מהר בכל הנוגע לפרטים אלו ע"מ לדעת מה אפשר לעשות כדי להקל עלייך. בהצלחה !!!

Suncho

New member
התכוונתי לפסילת מאבטח מתקנים..

הייתי בעברי מאבטח מתקנים (שוב, בלי לעבור קורס). ועכשיו אני משובץ כמאבטח מתקנים במילואים (בבסיס בג'למה), ואני מניח שזה בגלל שרשום שהייתי מאבטח מתקנים בעבר (אני עדיין בסדיר). אז השאלה שלי היא האם במקרה ואני אפסול את המבאטח מתקנים זה יכריע משהו בנוגע למילואים שלי, ספציפית במקום שבו כרגע אני משובץ, או בכלל במילואים עצמם? עוד משהו, ביום שיחרורי אני אמור ללכת לאחר מכן ליחידה שלי במילואים, להקלט (משהו כזה). השאלה שלי היא כזו, אם לא אלך, יפתחו לי נפקדות מילואים? ובמה שונה נפקדות מילואים מנפקדות סדיר, אם בכלל? זאת אומרת, גם במילואים לאחר 45 יום נפקדות אתה נחשב עריק, או זה יותר זמן? השלישות מנסה לעזור לי לבטל את המילואים (בעיקר לפסול המקצוע מ"ת), אבל בעוד יומיים אני משתחרר, ואני לא רואה איך זה יסתדר עד אז, אז אני שוקל ברצינות לא להגיע ליום שיחרורי, שאהיה נפקד מספר ימים על מנת להאריך את שירותי הסדיר בכדי לפתור הבעיה..

למעלה