מילואים ורפואה

• פותח הנושא nh5
  • פורסם בתאריך

nh5

New member
מילואים ורפואה

שמעתי שמועות על עניין גיוס לצבא כרופאה במיל' אוטומטית כסטודנטית החל משנה כל שהיא.
איך הולך כל העניין?
מאיזה שנה זה מתחיל, האם זה מחייב, מה בדיוק קורה עם יחידת המילואים הקודמת?
אני כרגע עושה כ20-30 ימי מילואים בשנה ועקרונית רוצה להישאר ביחידה שלי, אציין שאני לא בטוחה שאוכל לסנכרן את העניין ולקבל שיבוץ ביחידה כרופאה כי העדיפות היא לרופאים קרביים.
מה האפשרויות שבעצם יש? האם לצורך העניין אם ישייכו אותי אוטומטית לחיל הרפואה אוכל להמשיך במקביל להגיע גם ליחידה שלי או שמספר הימ"מים קצובים וקצינת הקישור בחיל הרפואה לא תאשר את זה?

RBD1

New member
כרופאה לא יגייסו אותך כשאת סטודנטית

בשום שנה.
מהשנה השנייה הצבא מתחיל את ההעברה של הסטודנטים אוטומטית ליחידות מעבר, על מנת שיוכלו ללמוד ללא הפרעה בתמורה לכך גיל המילואים מתארך. בהתאם לתפקיד יש כאלה שמסופחים קודם ויש כאלה שמסופחים מאוחר יותר. אפשר משנה ב' לזרז את תהליך הסיפוח על ידי שליחת אישור לימודים למפקער ותוך חודש מקבלים תאריך מתי הסיפוח יתרחש.
&nbsp
לגבי השארות ביחידה הקודמת, אני יכול להגיד לך שיש לא מעט אנשים שמבקשים לדחות את הסיפוח כי טוב להם, לחלק מאשרים ולחלק לא מאשרים. כך או כך גם אם נשארת ביחידה הקודמת ולא סופחת,אתה עדיין מחוייב לעשות את השנים אקסטרה במילואים בתור רופא ברגע שתסיים.
&nbsp
ברגע שמסופחים לחיל הרפואה אז אתה כבר לא מוצב בתפקיד שלך בצבא(הנגררת הצבות במחשב משתנה). אז במקביל אי אפשר גם להיות מסופח וגם ללכת לעשות מילואים ביחידה הקודמת.
מה קורה מבחינת הצבה בתור רופאים?אין לי מושג, מאמין שיש התחשבות מסויימת לבקשות של הרופא.

nh5

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

- מי האיש קשר בצבא שמתעסק בנושא ואליו יש להפנות את הבקשה המיוחדת לדחיית הסיפוח?
- מה לגבי כל נושא הקק"צ? סתם שמועה?
- כמה שנים אקסטרה מחוייבים לעשות?

RBD1

New member
תשובות

1.אני התקשרתי למקרפר ומשם העבירו אותי לאגף שמטפל בזה, אז מספר ספציפי אין לי לתת מעבר לזה שמופיע בהודעות הנבחרות בפורום.
2. קק"צ? אני מניח שהכוונה לקורס קצינים ולא לקצונה קדם צבאית (כי כולם כבר אחרי צבא). אז יש קורס קצינים בסוף שנה 6 זה חודש מילואים בו יש קורס קצינים מקוצר בתשלום כמובן כמו כל מילואים.אני שמעתי על אנשים שסירבו לעשות את הקורס קצינים הזה והצבא נתן להם דרגות ייצוגיות כי רופא חייב להיות קצין בצה"ל ולא נגד.
3.זה תלוי במה היה התפקיד בסדיר? ללוחמים שגיל המילואים שלהם נגמר ב40 ישתחררו מהצבא בתור רופאים בגיל 48. אני לא יודע אם 8 שנים זה נכון לכל תפקיד אבל ללוחמים זה מה שפורסם.

למעלה