מילואים וכאלה

מילואים וכאלה

אתמול בעבודה במקרה נתקלתי במישהו שקצין בגדוד מילואים שלי, והוא בישר לי שמתכננים אימון גדודי בעוד חודשיים ככה. אני פאקינג טס לאירופה עוד חודשיים כסוג של טיול אחרי צבא (ואני לא מתכוון לתת לצה"ל לדפוק לי גם את הטיול הזה, מספיק גרוע שבסדיר דפקו אותי מכל הכיוונים במהלך השירות) השתחררתי בספטמבר 2008 ככה שלא עברה שנה מאז השחרור, מישהו זוכר מה החוקים בקשר לזימון מילואים בתקופה הזאת? כי אני רק זוכר שיש כמה דברים חריגים שכן מותר לקרוא למילואים. ואם זה משנה אז השנה כבר עשיתי שבועיים מילואים בצו 8.

Haunted

New member
היי

לפי החוק, מותר לזמן לאימון אחרי חצי שנה מהשחרור, ולתעסוקה שנה לאחר השחרור. עברה יותר מחצי שנה מהשחרור שלך לכן מותר לזמן אותך לאימון. לגבי העניין עם הטיסה, אם אני מבין נכון עדיין לא קיבלת את הצו. אם קנית כרטיס טיסה לפני קבלת הצו, תעדכן את קצינת הקישור שלך וכך תוכל לפספס את האימון. כעקרון אם הצבא ירצה לקרוא לך למילואים כשכבר קנית כרטיס, הוא יצטרך לשלם את הקנס בגין ביטולו - מה שבחיים לא קורה. אם עדיין לא רכשת כרטיס טיסה, אני מציע לך לעשות את זה עכשיו

למען האמת

אני מתכנן השבוע לקנות את הכרטיסי טיסה ורק אחרי זה להתקשר לקצין קישור שלי לברר אם הם מתכוונים לקרוא לי או לא :p בעיקר כשהצו מילואים לא הגיע ונודע לי במקרה על קיום האימון. בקשר למה שרשמת שאחרי חצי שנה מהשחרור יכולים לקרוא לי לאימון - בנוסף לעניין הזה, יש מגבלה מיוחדת בנוסף למגבלה הרגילה של ימי מילואים בשנה למשוחררים בשנה הראשונה מהשחרור במקרה? למקרה והקצין קישור שלי מסתבר כאדם אטום ובנוסף לקיומו של כרטיס טיסה אני יצטרך עוד משהו לטובתי בשביל להימנע מהסיפור ולבצע את הטיול שתיכננתי עוד מלפני השחרור...

למעלה