מילה קטנה על XP POSREADY

מילה קטנה על XP POSREADY

רציתי רק לספר לאנשים שקיימת גרסת ווינדוז XP, שעדיין מקבלת עדכונים ותמיכה עד לאפריל 2019.
מדובר בגרסת משופרת ומשופצת של XP שניתן להוריד אותה מהאתר של מיקרוסופט וכן לקבל מפתח מוצר לדוא"ל.
צריך להיכנס לאתר עם חשבון מיקרוסופט.
הגרסה מגיע עם אשף התקנה גראפי בלבד, ללא שום התקנת טקסט, והיא תומכת גם בהוספת דרייברים מ USB בשלב ההתקנה עצמו. שוב, הכל בממשק גראפי ( ללא מקשי F ).
הגרסה גם מגיעה עם חבילת SP3 באופן מובנה וכאמור מקבלת עדכונים.

לפי האמור באתר של מיקרוסופט, XP POSREADY, אמורה להיות חסומה מפני התקנות של אופיס, אבל לפי הסרטון הבא, מסתבר שאין חסימה כזאת, לפחות לא לגבי אופיס 2010.

למי זה יכול להתאים -
זה יכול להתאים למי שיש לו מחשב ישן, והבעלים איבד מפתח המוצר ל XP שלו.
זה יכול להתאים גם למי שיש לו יישומים ייחודיים ל XP, והוא צריך להריץ XP באופן וירטואלי, אבל אין לו מפתח מוצר ל XP.

המפתח מוצר תופס לשנה.
לאחר שנה, תקופת הניסיון פוקעת, אבל אנשים לא כ"כ יודעים מה בדיוק קורה למחשב כשהיא פוקעת.....

https://www.youtube.com/watch?v=RR98YDxvoj0

רוב הזמן נח

Well-known member
אני השתמשתי ב-XP בערך 10 שנים ללא שום עידכונים.

וזה אחרי שנה של שימוש עם עידכונים שכל הזמן קילקלו את המערכת.
הייתי עם SP2 מובנה.
&nbsp
ולא היו שום בעיות.

גם אני ללא עדכונים

אף פעם לא היו לי בעיות, ואני עדיין על XP.
אם הייתי רוצה, הייתי יכול לשנות את עורך הרישום ולקבל עדכונים עד אפריל 2019. אבל אני לא רוצה....
אם יש לי בעיה, אני יכול לשחזר את כל המחיצה מגיבוי אימאג' שיש לי, או לשחזר קבצי מערכת מסוימים, או לשחזר מערכת שזה גם די יעיל.
אין לי שום אנטי לתוכנות גיבוי של מיקרוסופט, אבל התוכנות הנלוות שיש לי, קודמות לאלו של מיקרוסופט מבחינת יציאה לשוק, ואני חושב שהן גם יותר יעילות.

לגבי XP POSREADY- פרטים נוספים.
מ"ה XP POSREADY- מגיעה ללא אשף "עזרה". אבל לא הבנתי אם זה אומר שיש או אין דפי עזרה של תוכנות מסוימות תחת הסרגל העליון של כל תוכנה.
דבר שני, הגרסה הזו מגיעה עם דרייברים ל SATA ( מה שלא קיים בגרסאות הום ו פרו של XP ). וכן ( ציינתי ) יש גישה ל USB.
פרט נוסף- יש אפשרות מוקדמת להתקנה מותאמת אישית ( מה שלא היה קיים בגרסת הום או פרו ). ניתן להוסיף ולהחסיר פריטי תוכנות של מיקרוסופט, כמו משחקים, עזרים, והרשימה ארוכה ארוכה, כך שכלל הנפח של המחיצה יהיה מנימאלי ללא שום אף תוכנה מיותרת.

ניתן גם להצמיד לאשף ההתקנה דף תשובות מסוג XML, כך שכל ההתקנה תעבור מבלי להמתין למתקין לתשובה כזו או אחרת.

נזכרתי לציין באיחור

שגרסת היוצרים (?) האחרונה של חלונות 10, או זו שקדמה לה, שיבשה לאנשים את העברית בחלונות 10, כך שהתוכנות השונות הציגו ג'יבריש במקום עברית, וכל זאת כשהעברית מותקנת כנדרש.
זה לא צריך לקרות....

arseny92

Well-known member
מנהל
אם התוכנות לא תומכות באוניקוד, אז לא פלא שהם ג'יבריש

בהגדרות המיקום בלוח בקרה הישן
&nbsp
כמו כן יש תוכנות המשתמשות עדיין בדפי קידוד של שורת הפקודה, שגם כשמשנים קידוד לתוכנות הלא תומכות באוניקוד בלוח בקרה, הקידוד לכל console host ולתוכנות כאלה נשאר 437 שזה אנגלית ארה"ב, והתוכנה תצטרך שינוי קונסולה ידנית כל פעם לדף 862 ע"י mode con cp

עדכון לאחר התקנה

בענין XP POSREADY 2009.
התקנתי את המערכת במחשב ישן שלי, לצורכי ניסיון.
אם למישהו יש שאלות, בבקשה....

למעלה