מילה לעוגיה קטנה.

ronnyw

New member
מילה לעוגיה קטנה.

קראתי אותך, הרהרתי, לא כל כך ידעתי מה לענות לך. א"כ ראיתי שזהבה הזכירה את שמי כבת לאימא חולה, אז החלטתי בכל זאת לתת לך קצת מנסיוני. התמונה המלאה: אחותי הקטנה חולת אלצהיימר, במצב צמח, אבא שלי התעוור, היה סוכרתי כברד חטף דיכאון קליני ודימנסיה (לא אלצהיימרית) ונפטר מיוסר לפני כשנה, אימא שלי חולת אלצהיימר כבר 8 שנים, סיעודית לחלוטין מנותקת מהעולם. למה אני טורחת ומספרת לך על כל הצרות שלי? כדי לספר לך שגם במקום כזה אפשר להמשיך לחיות. אני בחרתי לא לרחם על עצמי, לא לשקוע בדיכאון, לא ללכת לכיוון "למה דווקא הוא" ו"למה דווקא לי". אני חיה את חיי, עובדת, מבלה, מטיילת בעולם, עוסקת בתחביבי. שלושת החולים מטופלים הכי טוב שאני יודעת להשיג, (אחותי מאושפזת במוסד, הורי טופלו בבית, אימא שלי עדיין בבית) ומצפוני נקי לגמרי !! יש ימים קשים, יש משברים, יש בכי. אבל זה המיעוט. התמודדתי עם המחלות של כולם עם הרבה רציונליות, הרבה למידה (של המחלה, המאפיינים, לאן זה מתקדם וכו'), הרבה שיחות ושיתוף עם בני משפחה וחברים וכו'. אל תתני לעצמך לשקוע, אל תתחילי לרחם על עצמך ועל אומללותך או אומללותה של אימך. פשוט השלימי עם המחלה ועם המצב. אסונות קורים. אנשים זקנים חו"ח נפטרים, חולים, חוטפים אלצהיימר. זו דרך העולם וחייבים להמשיך לחיות !! ומעבר לפילוסופיה, עוגיה, אם קשה לך ההתמודדות, אמצי את הצעתה של ליאורלילי, לכי לגורם מקצועי שיסייע לך, יתן לך את ה"פוש" לכיוון הנכון. כשכואב הגרון - הולכים לרופא. אז גם אם כואב בנשמה - לכי לרופא המתאים בלא חשש ובלא בושה !!

דרורה'לה אנחנו אוכלים הרבה עוגיות כאלה../images/Emo8.gif

לא חסר ,יש עם שוקולד ויש עם מלח תלוי מה שאוהבים אם אוכלים מתוק אז הצרה נעשת כמוה ואם אוכלים מלוח אז הכל לפי הטעם אגב מה שלום הכלה שהתחתנה?תכניסי תמונה של הכלה החתן ואת ובן זוגך

לאריאלה וגאיה

אריאלה: טוב לראות את הניק שלך מתנוסס בפורום. גאיה: כשיהיה לך זמן תעקבי בבקשה על השירשור שניצה החלה בו לגבי קנבוס רפואי.

אריאלה לא כ''כ הבנתי את התגובה שלך לגבי

עוגיות.. אבל כן הבנתי שאת עוברת תקופה מאוד קשה ואני מאחלת לך מכל הלב שיהיה לך הרבה כוח לעבור את הכל..

רק עכשיו שמתי לב שההודעה מיועדת לי..

מודה לך מאוד על העצות.. אכן את עוברת דברים מאוד קשים.. אבל תראי, גם כדי לתת עיצות צריך לראות את התמונה כולה כפי שאת בעצמך תארת את שלך.. מציעה לך לקרוא שוב את כל מה שכתבתי.. תמצאי שם גם דברים חיובים.. ככה זה.. אין טוב בלי רע וההפך.. טוב שהגעתי לפורום הזה..כבר עכשיו קיבלתי הרבה תמיכה מ-זהבוש.. תהיי חזקה..

../images/Emo140.gif../images/Emo51.gifעוגיה קטנה בשבילי את עוגיה גדולה

טילי66

New member
מילים כדורבנות

כל מילה בסלע גם אני בנפילה אשתדל מאוד לאמץ לליבי את דרכך בתקווה שאצליח משבת בעלי בירידה פיזית ומנטלית אחרי שהוא קיבל אינפוזיה יש התאוששות קלה הדברים שלך והשיחה עם טובה גרמה לי להתרומם קצת וכמובן שבני הם האור והעידוד נקווה לימים קלים יותר.חיבוק תמי

ענתי44

New member
תמי יקרה../images/Emo24.gif

כמו שלאהובים שלנו יש עליות ומורדות במצבם ( לפחות עד התקופה שמכנים אותה השלווה הברוכה בה הם כבר בעולמם בלי יציאות וכניסות עמוק עמוק במחלה ) וככה גם לנו המטפלים. וככל שאתה יותר מעורב בטיפול ככה אתה יותר מושפע. ולכן גם לנו יש ימים שאנחנו נכנסים ל"חור שחור" ויש ימים שאנחנו שמחים ומלאי אופטימיות. זה טבעי. זה אנושי. מאחלת לך ימים קלים יותר.מחבקת אותך בעידוד בימים הפחות.

zs1957

New member
תמי יקרה שולחת לך חיבוק גדול../images/Emo24.gif

מקווה שבן זוגך יחוש בטוב. במחלה הזאת יש עליות ומורדות. בפרט למטפלים שרואים את ההתדרדרות במצב של יקירם. יש גאות ושפל. עלייך להיות חזקה ולהעודד בילדיך הנפלאים שתומכים ומסייעים לך בשעות הקשות. וכמובן ,יש לך אותנו חברי הפורום ,שיודעים לתת כתף בימים קשים. זהבה

hregev1

New member
תמי יקירתי !

מנסיוני - ההרגשה הקשה והזומבית יכולה להיות גם מחוסר נוזלים בגוף, מאיזו שהיא סיבה החולה לא שותה מספיק ולאחר מכן הוא מעלה חום ומרגישים שהוא בכלל לא איתנו. תעקבי אחרי זה. אצלנו מיכאל שלי מידי פעם מכיון שהם מנסים לתת לו משהו להרגעה והתגובה שלו היא שהוא נכנס לאפטיות ופתאום לא מגיב לכלום, יושב עם פה פעור ואי אפשר גם להאכיל אותו כי הכל נופל החוצה מהפה כי אינו מבין שצריך לסגור את הפה כדי שהכל יבלע, כבר מספר פעמים כך, ולאחר מכן הוא מקבל חום והופך לזומבי, רק אתמול חויתי שוב את החויה הנוראית הזו, אבל למזלי (או שלא) הוא עם קטטר ואפשר לראות שלא הוציא שתן מספיק אז ברור שזה ענין של נוזלים, אז נותנים לו ליטר של נוזלים בעירוי ובדרך כלל הוא חוזר לעצמו, זה שיש לו חום מצביע על כך שישנו זיהום במקום כלשהו ולכן כבר אתמול בערב קיבל זריקה של אנטיביוטיקה ואני מקוה שהיום יהיה ערני מספיק,על כל פנים אני בקשר רציף עם המחלקה בה הוא מאושפז ועם יד על הדופק. להתראות בבשורות טובות חני

תמי יקירתי....

לצערי זה ההליך שאנו חיים בתוכו, אין מה לעשות עליות וירידות, מצבי רוח, אפטיות והתרגזויות, וחוזר חלילה, אז נשימה עמוקה וממשיכים הלאה, יש ברירה אחרת? סבלנות וסבלנות... אני גיבורה גדולה בלהגיד, אבל בתכל'ס על הפנים, צועקת ומאיימת כאילו לא פתחתי את הפה, לא מבין ולא רוצה להבין, לא מצליחה אפילו באיומים שלי, אבל על הדרך פורקת קצת, וגם זה משהו.... אז שהכל יעבור ממול ולך יהיו רק ימים קלים, חיבוק ענק, ניצה.

למעלה