מילה לגבי בטחון עצמי

מילה לגבי בטחון עצמי

זה מסוג התובנות, שהתרחשו אצלי פשוט בתוך הגוף, בתוך הראש, כמשהו מאוד פנימי ואמיתי, ולכן יהיה כל כך קשה להסביר אותו ולגרום לאדם אחר באמת להבין, אני ממליץ לקרוא לאט. אחת הסיבות שהתקשתי להגדיר בטחון עצמי, כי מסתבר שזה לא משהו אחד. עבורי התחושה הזאת, והתחושה בשם חופש, והתחושה בשם אושר, זאת אותה תחושה, וזה עבורי, יכול להיות שאצל אחרים זה משהו אחר לגמרי. אבל הגעתי למשהו מעניין.. שעונה לי אישית על זה, חשבתי לשתף.. בטחון עצמי עבורי, הוא לא הדרך שאני מתנהג, הוא לא הדרך שאני מבטא עצמי, הוא לא מה שאני מקרין, והוא לא איך שאחרים תופשים אותי, וכל זה סותר את איך שתפשתי את זה עד היום. הוא לא קשור לאחרים כלל! בדיוק הפוך. בטחון עצמי הוא מה שאני חושב על עצמי/על מה שאני עושה. לא פעם אני מוצא את עצמי נודד למחשבות על איך אני נראה בעיניהם, לא רק כשאני לבד בבית, אלא שאני שם איתם, בשולחן, ברחוב, איך אני נראה, מה אני מקרין, הם קולטים אותי? מה הם קולטים? מה הם חושבים? מה הם יחשבו? ולפתע הבנתי משהו שידעתי תמיד אבל לא הבנתי כנראה
שאין לי שמץ של מושג עלי אדמות מה הוא או היא חושבים עלי, ושלכל אחד יש את המערכת השיפוטיות הפנימית שלו והוא בכל מקרה ישפוט אותי בדרכו האישית ואין דבר כזה "התנהגות אחת" שתשפט נכון. כל אחד וה SYSTEM השיפוטי שלו. וזה שלפעמים אני יושב בצד ולא מדבר אולי לא בהכרח נתפש כביישנות או משהו כזה, אולי בן אדם אחד חושב שזה שלווה רוגע ויציבות, ואולי אדם אחר חושב שזה ביישנות וסגירות.. וכל זה לא קשור אלי בשיט. ופתאום מהמקום הזה הפסיק להפחיד אותי אם מישהו יחשוב שאני ככה וככה.. כי בכל מקרה זה לא בשליטתי או קשור אלי.. זה קשור אליו. ולאחרונה שעולות המחשבות האלה ואני תופס את עצמי חושב אותם, ומזכיר לעצמי שאין לי מושג מה הם חושבים, ושאולי הם דווקא חושבים שאני מאה אחוז ואני חברמן לעניין! השיפוט שלי על עצמי עד עכשיו היה לחשוב מה הם רואים, ואז להשליך על זה את התכנות הפנימי שלי, ולחשוב שזה בד"כ לא נראה טוב. והאמת שזה לא משנה מה התכנות הפנימי שלי וכמה הוא דפוק הוא הרסני, האמת היא שאין לי שמץ של מושג או דרך בעולם שאני יכול לדעת מה הם חושבים (אלא אם שאלתי אותם הכי ישר שיש). ואז זה מנתק אותי לגמרי מהשיפוט של האחרים.. ומשאיר אותי, עם עצמי.. ומתוך זה אני מרוויח בהירות על מה שאני באמת רוצה לעשות בלי קשר לאחרים, העזה/אומץ שעכשיו שאין לי מושג איך אחרים שופטים מה, ואין לי מושג מה יהיה נכון לעשות איתם, אז אני הולך ועושה מה שבא לי ללא פחד ובכך יוצר לעצמי חופש גדול, פתיחות ואהבה, שאם אני יכול לעשות מה שבא לי ואף אחד לא ישפוט אותי על זה, או שכל אחד ישפוט אותי בדרכו לפי התכנותים הפנימיים שלו שאין לי דרך לדעת מה הם, אני יכול לבטא אהבה, רגישות, פתיחות, יושר וכו' בלי פחד להיפגע או לקבל דחיה, כי הרי אני מבטא את עצמי עכשיו, וזה מה שבא לי לבטא, וזה לא קשור אליהם, וגם אם כן.. אין לי שום דרך לדעת את זה. כל ההתעסקות הזאת באחרים, ובאיך הם רואים אותי, לא הייתה מציאותית כלל, היא הייתה פיקציה אחת גדולה בראש שלי. ועברו כמה ימים מאז שקלטתי את זה, ואיך שקלטתי את זה, והתלהבתי מהתובנה, ישר עלה הפחד, שזה יעלם תוך יום יומיים כמו כל דבר וההרגלים יחזרו.. כי כבר שמתי לב איך המחשבות על אחרים חוזרות להן אט אט בלי שאני אשים לב. ואתם יודעים מה? המחשבות חוזרות וחוזרות.. אבל מה שהפתיע אותי, זה שלא אכפת לי שהן חוזרות. אני מבין כמה הן מגוכחות, ושהן חוזרות אני מזכיר לעצמי את האמת שאי אפשר להתווכח להתכחש לה, שאין לי מושג מה באמת הם חושבים עלי - ומשתחרר.

יעל :-)

New member
ומילה בתגובה ../images/Emo8.gif

אין לי ספק שדבריך נכונים ברובם. ובטח נכונים כלפיך במאה אחוז. אני שמחה שהגעת לתובנות הללו בשבילך. אבל לי יש כמה תהיות בעניין... אני קוראת את דבריך ומזדהה עם חלק מהדברים. אך עדיין מתקשה לקבל הכל. אני יודעת שזה לא קשור אלי בהכרח, אבל עדיין תוהה מה אנשים חושבים עלי. עדיין לא הצלחתי להפטר מההרגל הזה. את מה שאנשים חושבים עלי באמת אין דרך לדעת. אבל לפעמים, כתוצאה מהתנהגות מסויימת שלנו או מאמירה כלשהי, אנשים יכולים לא רק לחשוב כל מיני דברים, אלא באמת להגיב, לדחות או לפגוע. ומזה לדעתי רב החשש שלי נובע. מילא שיחשבו מה שהם רוצים, אבל לפעמים הם גם פועלים בהתאם. לכן אינני מרגישה יכולת לבטא את עצמי כרצוני. אם אצלך זה עובד אחרת ואתה מרגיש חופשי, מה טוב.
מעבר לכך.. כפי שכתבת, כל אחד כנראה מגדיר את המושג בטחון עצמי בצורה אחרת. כשאני קראתי את ההגדרה שלך לבטחון עצמי, זה היה נשמע לי יותר כמו הגדרה למושג הערכה עצמית. אבל אולי זו רק אני. בכל מקרה, אני שמחה בשבילך

כמה דברים.

ואני שואל אותך שאלה אחת לפני שאני מתחיל, האם קראת בעיון? כי בתשובה/שאלה שלך את מפספסת דברים שבברור כתבתי.. למשל שעבורי, בטחון עצמי, וחופש, ואושר, וכו'.. זה אותו דבר בדיוק, הערכה עצמית את רוצה לקרוא לזה? .. סבבה. הלאה.. ולפעמים אנשים יבינו אותך לא נכון, ולפעמים הם יתרגזו ממה שבכלל לא התכוונת שיצא, ולפעמים המסרים שלך יצאו "עקומים"
ולפעמים האנשים או הבן אדם שמולך בכלל לא מעניין אותו מה את אומרת והוא רק חושב על עצמו ולא מקשיב בכלל למה שאת אומרת ומניח עליך הנחות ושם עליך מדבקות ותויות ושיפוטיות - בלי ספק !! אנשים שופטים כל הזמן, וגם את, וגם אני, כי אנחנו על טייס אוטומטי של שיפוטיות כולנו. זה החיים. אבל להתעסק בזה.. זה שוב לחזור לעולם ה"אכפת לי מה חושבים עלי". שיחשוב שאת אפסית לוזרית שאפשר לצחוק עליה ולדרוך עליה ולא רק זה, שהיא גם שרמוטה ונותנת לכל אחד ברחוב. מה אכפת לך? את צריכה את האישור העלוב שלו כדי לדעת מי את? ולא משנה מי זה! זה בן אדם אחר! האם הוא חכם יותר בקשר אליך מאשר את? הניסוח הכי טוב שאני קיבלתי לזה הוא: אם בן אדם רואה אותי בדרך מסויימת, האם זה עושה את זה ככה? או שרק ההסתכלות שלו שהיא ככה? יש לי בכלל מה לעשות בקשר לאיך שאחרים בוחרים לראות אותי? לא. אין דרך נכונה להתנהג, אז למה שכבר לא נתנהג איך שבא לנו? מהתגובות את פוחדת? ואם לא תעשי כלום ותחביאי את עצמך את לא פוחדת מהתגובות? תוכלי למנוע את התגובות ע"י התנהגות כזאת או אחרת? מה ההבדל? את בכל מקרה לא יכולה לשלוט במה שאדם אחר יעשה, ויכול להיות שהוא יעשה את זה בכל מקרה, אז מה דעתך כבר להיות עצמך? היי.. אולי תופתעי לגלות שזה שאת לוחצת על הגז עד הסוף ושמה את יעל במאה אחוז ביטוי עצמי זה דווקא גורם לאנשים להתקרב אליה, ולא להתרחק, ולא להתגונן. אולי תופתעי. ועוד דבר שרציתי להגיד לך בקשר למכתב שלך (כמה אינטואיטיבי..), שמתי לב שאת ממהרת לשלול. ראית בזיק של משהו שהעלה משהו מהמכתב שלי, וגם כתבת את זה.. אבל תוך שניה סגרת את החלון הזדמנות הזה ונשארת בשלך ע"י אחד מהמשפטים שאני מקבל מאנשים כל כך הרבה "אם זה מתאים לך זה סבבה.. אצלי זה אחרת." ולדעתך .. אינטיליגנטית שלי
זה משפט שעוזר להתקדם? או עוזר להשאיר את המצב כמו שהוא בלי לעשות שינוי? אזור הנוחות.

יעל :-)

New member
תגובה נוספת

קודם כל, הרשה לי לציין שקראתי את דבריך בעיון ואפילו יותר מפעם אחת. (גם את ההודעה הראשית בשרשור וגם את תגובתך). קורה שאנשים קולטים דברים בצורה אחרת. אם נראה לך שלא הבנתי, אולי זה נובע מהעובדה שיכולת ההבנה שלי היא לא ברמה שלך. לגבי הציטוט "אם זה מתאים לך סבבה... אצלי זה אחרת"... לא טענתי שהוא עוזר להתקדם ולא טענתי שאני צודקת. ואני לא חושבת ששללתי, לפחות אני לא רואה את זה כך. התכוונתי שאני שמחה בשבילך שהצלחת להגיע למצב כזה, אני עדיין תקועה מאחור. ואינטיליגנט שלי... יש אנשים שכן אכפת להם, שכן צריכים את האישור העלוב שמישהו אחר נותן. אנשים שלא מעריכים את עצמם מספיק וצריכים לקבל חיזוקים מסביב. אנשים שעדיין תקועים בעולם ה"אכפת לי מה חושבים עלי" ולא יודעים איך לצאת ממנו. אני יודעת שזה לא טוב, אבל מודה שאני לא מצליחה לצאת מזה. עברתי דברים מסויימים בחיים, ונפגעתי מהאנשים הקרובים אלי כנראה דווקא ברגעים שכן העזתי להביע את עצמי באמת. כנראה שזה שינה משהו בתוכי ועכשיו זה לא כל כך פשוט.

מותק שלי! ../images/Emo13.gif

אני אחד מהאנשים האלה!!
לפחות הייתי שם עד לפני יומיים.. מה את חושבת שאני בדרגה גבוהה ממך או משהו?! ממש לא. ואת חושבת שעדיין שאני הולך ברחוב אני לא עסוק בהם? עסוק ועוד איך! אבל כן נוצר בימים האחרונים פער בינינו.. במילים שאנחנו אומרים לעצמנו. את אומרת "אני עדיין תקועה", וסמוי סמוי סמוי.. את אומרת לעצמך "וזה גם עומד לקחת זמן עד שאני אצא מזה. אולי עד שאני אבין משהו או יקרה משהו שיזיז אותי מזה.", וזה בדיוק מה שיקרה אם זאת המחשבה שנמצאת לך בראש, את תישארי תקועה. אני יודע כי זה בדיוק מה שעבר לי בראש. ואני עכשיו, כל פעם שזה עולה, חוזר, ושוב אני מוצא את עצמי שם, לא אומר שאני תקוע שם, להיפך, אני מזכיר לעצמי שהאמת לאמיתה היא.. שאין לי מושג מה הם חושבים עלי. אין לי מושג בכלל מה הם חושבים, אז זה לא משנה. ואז מברך את הסיטואציה על שאפשרה לי ללמוד משהו חדש, ולהתאמן על משהו שאני רוצה לעצמי (נאמנות עצמית). זה לא קורה בואט אחת.. זה ממש לאט, והקפיצה הכי גדולה למים, היא להחליט שאת מתכוונת להתחיל עם זה עכשיו. כל תגובה אחרת היא רק צידוק ותירוץ ומציאות דרכים חכמות איך להישאר באזור הנוחות המוכר והמגעיל
נסי לצחוק על עצמך פעם.. בפעם הבאה שתתפסי את עצמך תוהה לגבי מחשבותיהם של אחרים לגבייך תגידי לעצמך משפט למשל כמו "מה אני מתעסקת במה הוא חושב.. יש לי מושג בכלל? טיפשונת", בשניה זה מוציא את האוויר לשטות הזאת. שני את המשפטים שלך.. וזה יבוא לאט לאט ובהדרגה תבני ערך עצמי ונאמנות עצמית ושמחה ושלווה וכל הדברים שכל החיים חלמת עליהם. את מחכה שזה יקרה לבד? שיבוא האביר על הסוס? שימציאו כדור שלוקחים וזה עובר? שפתאום "תתבגרי" כי הגעת לגיל הנכון ואז זה יעבור? תסתכלי על אנשים.. תסתכלי על מבוגרים (אין לי מושג בת כמה את), הם לא יצאו מזה, הם חיים בזה, ורובם מתים עם זה. לא לפני שהם מספיקים להכניס לילדים שלהם שזה החיים ואין מה לעשות בקשר לזה. זה לא עובר לבד. אם את רוצה את זה לעצמך, ואני שומע שכן.. תתחילי להתאמן, וללמוד, ולראות איפה עשית את זה, ואיפה הצלחת, ואיפה השתפרת קצת, ואיפה דווקא הצד החזק שלך בעניין... מה הגיוני לחשוב, מה חסר תועלת לחשוב (כמו מה חושבים עלי).. כמו שאומרים, קצת תאוריה, והרבה אימון. מחשבותייך, שלך הן, אך הן לא את. יש לך את האפשרות לא להסכים למחשבות שצצות לך בראש, למחשבות שלא משרתות אותך.. למחשבות שאת יודעת שהן לא שלך, שהן סתם בראש שלך. את לא מתה כבר להתחיל??

basket case

New member
אויש, את זה אני חייבת לקרוא..

אודות הנושא שהכי מעסיק אותי, נכתב ע"י אחד האנשים הכי מוערכים על-ידי.. אבל, דיי, עייפים.. מחר
דרך אגב, אין-שם - עליי לציין כי קצת(ה ר ב ה..) התאכזבתי שלא הגבת להודעתי בעניין דומה (כאן, למטה..).. אתה עדיין מוזמן
..

kung fu

New member
נהדר! ../images/Emo39.gif

יש לנו תרגיל בקונג-פו, שבדיוק עובדים על חלק ממה שכתבת. מישהו מדריך ונותן את ההנחיות. (יצא לי להדריך על זה הרבה). השאר יושבים בזוגות. בקצרה מאד: (הערה: לאורך כל התרגיל מסתכלים אחד על השני בעיניים.) כל אחד מודע למה שהוא באמת חושב על עצמו (המחשבות הכי כמוסות, מה שאנו באמת חושבים על עצמנו, בלי נסיון ליפות את זה, וכו') אח"כ כל אחד מודע לתדמית שהוא מקרין כלפי חוץ אחר כך כל אחד מודע למה שהוא חושב שזה שיושב מולו חושב עליו אחר כך יש עוד הנחיות. בשלב מסויים ההנחיה היא: תהיו מודעים לכך שאין לכם מושג מה הפרטנר שלכם חושב עליכם. ואז יש הנחיות של לראות איך אין לנו מושג מה אחרים חושבים עלינו, ואיך אין לנו מושג מי הם באמת האנשים מסביבנו וכו'... התרגיל מאד משחרר. אני מאד אוהבת להיות מודרכת בו, ולהדריך אותו.

basket case

New member
../images/Emo45.gif

זה כ"כ נכון, אבל הבעיה היא שעוד כמה שעות, כשאני אהיה מול מישהו, אני אשכח מזה..

זאת לא הבעיה זה טבע

ואל תצפי שבגלל שקראת מכתב והבנת משהו, פתאום דברים ישתנו לבד. את חייבת לעשות את זה בכוחות עצמך.. זה בחיים לא קורה לבד. הבנת משהו? עכשיו הגיע הזמן להתחיל להתאמן עם זה. איך? בפעם הבאה שאת מול מישהו תזכירי לעצמך שאין לך מושג מה הוא חושב עליך. זאת האמת! אין לך מושג! בפעם הבאה שאת עם קבוצה תזכירי לעצמך שאין לך מושג מה הם חושבים, איך הם שופטים אותך, את פשוט לא יודעת. בפעם הבאה שאת הולכת ברחוב תסתכלי על אנשים ותגידי לעצמך אין לי מושג מה הוא חושב.. אין לי מושג מה היא חושבת.. ותשחקי עם זה, יכול להיות שהיא חושבת שככה וככה.. ובעצם יכול להיות שהפוך לגמרי! שהיא חושבת ככה וככה, ויכול להיות שהיא משמ אוהבת את ההליכה שלי.. ויכול להיות שזה ממש דוחה אותה! והאמת.. שאין לי מושג מה היא חושבת! זאת המערכתיות שלה. ובפעם הבאה שמישהו אומר לך שאין לך בטחון עצמי, תזכירי לעצמך שהוא שופט אותך דרך המערכת הפנימית שלו, ובעצם מפרש את מה שהוא רואה דרך הבטחון העצמי הנמוך שלו.. ושזה לא בהכרח קשור אליך, יכול להיות לך הבטחון עצמי הכי בעולם, ואצל אנשים מסויימים זה יתפש כחוסר בטחון דווקא. קראתי את מה שכתבת על החבר שלך.. זה לא שהיו לו כוחות לקרוא את המחשבות שלך ממי שלי, הוא פשוט הכניס לך רעיונות חדשים למוח, ואת קיבלת אותן! ואז יענו הוא קורא אותך.. אמר לך שאת חסרת בטחון, וישר הסכמת! לא חשבת לשניה שאולי את ממש בסדר ואם הוא רוצה להסתכל עליך ככה.. זכותו. באותה מידה יכל להגיד לך שאת בחורה ממש עוצמתית וחכמה, ויש לך המון בטחון עצמי כשאת רוצה, ואז.. גם היית חושבת שהוא צודק!! תעשי את ההבדלה בין אדם אחר לעצמך, זה שמישהו אחר חושב או רואה משהו בדרך מסויימת זה לא אומר שזה מה שזה, זה אומר שרק זאת המערכת הסתכלות שלו האישית. תתחילי להתאמן.. אימון.. אימון.. אימון.. ותגידי לי איך הולך. תתחילי לראות את ההצלחות, הקטנות, אי אפשר שזה יבוא במכה, זאת הייתה הטעות שלי עד עכשיו.. שחשבתי שבגלל שהבנתי משהו פתאום עכשיו הכל ישתנה, זה לא עובד ככה.. וזה לא אומר לא להיות שמח שהבנת משהו, להיות ועוד איך! כי זאת הזדמנות להעשיר את לימודייך, ואת האימונים. זה הלימודים שלך. וזה רק עניין של מיומנות, זה לא קשור ל"מי שאת", זה קשור לאיך שאת מתנהגת ומנהלת את העניינים.. לימודים! יותר בהיר לך מה לעשות?

למעלה