מילה טובה

מילה טובה

בימים אלו הסתיימו שני פרויקטים בהצלחה בזכות ההקשבה של רת"א ללקוחותיה.
תהליכים קיימים הותאמו במיוחד לתעופה הספורטיבית ובשבוע שעבר הגיע קדוש למפעל (במקום שני מפקחים) לצורך רישיון 3 מטוסים חדשים ומטוס שתוקן ושודרג במפעל.
שיתוף הפעולה היה מושלם ושלושה מעגלים עבדו בהרמוניה.
1. המפעל - המחלקה הטכנית.
2. מכון הבדק - יוסי קנדלר וטכנאי האויאוניקה - משה פררה
3. המעגל של רת"א שכלל הנדסה, רישום וכושר אוירי ומבצעים תודה לבוריס, תמיר, ברדנוב, קדוש ליאורה אבי נוי ומנהל רת"א.

התוצאה: הסתיים תהליך רישום הדגם החדש טקסן 2.0 וניתנו תעודות כושר אווירי כבר בשער המפעל.
בעקבות הפרויקט יפורסם נוהל "רזה" יורת מהקיים שהותאם לרישוי מטוסי ספורט בשער המפעל.

מצ"ב מספר שקופיות על הטיסה חזרה לארץ לאחר רישוי המטוסים.

שיהיו רק טיסות בטוחות ונעימות
שי שמעון

בשעה טובה ומוצלחת

דש1

New member
לא מובן מאליו

אכן בשקט בשקט מתחת לאף נוצר תקדים.
רישוי מלא תחת TC (לא LSA אלא רישוי מלא תחת תעודת סוג!) של דגם חדש עם שינויים מפליגים.
וכל זה בחו"ל במפעל.
הטסה לארץ עם 4X.
כפי שכתוב בכותרת: לא מובן מאליו.
כאחד משני ה"נהנים" מהתהליך (HYW שלי ו HYJ של שמעון) - מצטרף למילים החמות של שמעון לגבי אנשי רת"א ומכון הבדק אווירום.
נכון שכולם מקבלים שכר ועושים את עבודתם אבל הפעם נדרשה תוספת של אנושיות ומאמצי יתר - ומצאנו את זה בכמויות אצל כל המעורבים, גם אלה שעשו עבודה בארץ (תמיר, בוריס, יאיר, אבי נוי) וכמובן - קדוש שהתגבר על כל הקשיים בשטח.

כפי שנכתב במצגת - נקווה שאחרים ייקחו דוגמה.
איך קורה שיוונים ואיטלקים מאפשרים טיסה קלה ונעימה במרחבי הטיסה שלהם ודווקא אצלינו היכן שאנו משלמים מיסים ומשרתים במילואים - דווקא אצלינו מגבילים הגבלות שרירותיות, קרות, חסרות לב וחסרות כל הגיון.
בקר יווני מקבל בקשה לקצר נתיב מפאת לחץ של לו"ז והוא מאשר לטוס מעל בסיסים של חיל האוויר היווני ואצלינו שדה דב לא מאפשר לטוס במקביל אליו (לא מעל אפילו) כאשר מדובר בחצייה באורך זמן ששווה למצמוץ עין.
להדגיש - יש לי רשיון כולל RT וכולל english proficiency ואני טס מעל ל 120 קשר!

לסיום - מצ"ב תמונת טיול ראשון בארץ.

אפשר עוד פרטים "פיקנטיים"

כמה בפועל עלה התהליך כולו לבעלים, בנפרד ממחיר המטוס?
ובנפרד, כמה עלתה כל הטיסה ארצה, האם מקובל בענף האז"מ הובלה בקונטיינרים, ואם כן, כמה הייתה עולה הובלה שכזו?
הרי היצרן הזה מוכר, ובוודאי יש לו גם סוג של תעודת סוג של ה-FAA או משהו דומה אחר, למה אי אפשר היה לקבל תעודת C of A זמנית ולבצע את התהליך המושלם בארץ?
לקבל אות קריאה, אפשר גם בלי שיש מטוס מוכן.
כשרכשתי את ה-CHN ב-1999, קיבלתי אות קריאה מראש וכך הבאתי אותו בהטסה ארצה. כנ"ל, בשנת 1978, כשרכשנו את ה-CEU (אף שהובא בארגז) כבר במפעל רשמו לו את אות הקריאה.

דש1

New member
התהליך

לא היה עניין כספי.
זה האווירון החמישי שלי ומתוך הארבעה הקודמים הבאתי 2 כאוירונים חדשים.
ההובלה היתה במכולה. והרישיון היה בארץ.
הפעם לקחנו אתגר חדש. לרשיין בחו"ל ולהביא בטיסה.
התהליך הצליח ובעיקר חסך הרבה זמן. ההובלה מהמפעל לנמל באיטליה, ההובלה מהנמל לארץ, ההמתנה לשחרור דרך עמילות מכס, הובלה למנחת, ההרכבה - תהליך מאד ארוך כאשר אתה קצר סבלנות (בצדק או שלא).
מספר בלי מטוס - כמובן גם לנו היה מספר הרבה לפני שהאוירונים היו מוכנים. אולם המספר הזה לא מאפשר לך לבצע כלום ובטח לא הטסה לארץ.
תעודות זמניות - לא אפשרי. הסיבה העיקרית - ביטוח ואחריות. אם תהיה תקלה בדרך - יש הרבה אחריות מוטלת בספק הן של רת"א והן של מכון הבדק. בצדק הם לא מוכנים לכך.

בכל אופן, אם מישהו רוצה לרכוש כזה מטוס

ונתעלם מהאתגר הברור של להביא בהטסה וכמובן נתעלם מכל הפרטים של תהליך ההובלה כי פעילות מכס והכנת "רישומון יבוא" צריכה להתבצע ממילא (עד כמה שידוע לי).

אתה אומר, "לא היה עניין כספי" למה, האם באמת לא הייתה תוספת כספית?

כמה תוספת העלות בכדי להביא מפקח רת"א לחו"ל, בכדי לרשיין את המטוס הרי רת"א לא הסכימה לממן זאת סתם כך?
האם המפקח יצא כשבתיקו תעודת כושר טיסה, תעודת רדיו ותעודת בעלות מוכנות מהארץ?

ZeevRozenek

New member
מילה טובה לרת"א, אבל ...

קודם כל הרבה מילים טובות לנפשות הפועלות, שתפסו יוזמה והצליחו להזיז דברים שקודם אף אחד לא חלם עליהם, מחד מול רת"א ומאידך מול היצרן שהסכים לעשות שינויים במטוס לפי דרישת הקונים , (מו"מ שארך חדשים) שלא לדבר על רמת האוויראות , בייחוד בהתחשב בחורף האירופי .

דש1

New member
pusher

ה pusher האמיתי הוא שמעון שי.
האיש הציב מטרה ורתם את כל הצדדים עד להגשמה.
פעם אמרו על אריק שרון בולדוזר.
ליד שמעון הוא נראה טרקטורון....

רמי בר1

New member
שאלתי באופן אישי,ונאמר לי שלפרק חמישה מטוסים,

לשנע ארצה ולהרכיב כאן, ואז ממילא לעשות את תהליך הרישום היה יוצא הרבה יותר יקר.
לא שאלתי על מספרים, אבל כנראה שלמטוס או שניים אולי זה יותר יקר מהאפשרות השניה.
ועל זה צריך להוסיף את החוויה של הבאתם בטיסה, (שכשלעצמה שווה כסף) שמתעצמת מאד לאחר שאנחנו יודעים שכולם נחתו בראשון בשלום.

רמי בר1

New member
תפנה לדורון שלו או לשי שמעון,באופן פרטי

אני בטוח מהכרות איתם שלא יסתירו ממך עלות של אפילו שקל אחד.

חישוב העלויות הוא מאד פשוט

עלות מפקח בחו״ל היא 360 ש״ח לשעת עבודה + הוצאות ישירות של טיסה מלון ו70 יורו ליום כלכלה.
העלויות הנגדיות הן הובלה יבשתית באיטליה, הובלה ימית עמילות מכס מיסי נמל הובלה יבשתית בארץ עם מנוף שיוריד את המכולה לרצפה ולבסוף עלות ההרכבה בארץ.
צריך גם להביא בחשבון את הזמן.
כשהמטוס מגיע באנייה צריך לתזמן את האיסוף מהמפעל של המטוס שלא ישכב בנמל, צריך לפרק אותו קודם ולהמכיל אותו.
ההפלגה היא בין 10 ימים לשלושה שבועות (תלוי אם האנייה ישירה או מאספת)
מעבר לכך עוד מספר ימים לפריקה ושחרור באשדוד ויומיים להרכבה.
במידה והמטען ״נופל״ לבדיקה , ישנה עלות נוספת של אחסנה בנמל ועלות הבדיקה (שלא נדבר על שביתות אפשריות - לא מדע בדיוני זה כבר קרה)
אני לא חושב שנכון לומר מה טוב יותר כי זה אינדבדואלי.
מה שחשוב שעד כה לא הייתה ברירה ועכשיו כל אחד יכול לבחור מתוך שתי האופציות, את המתאימה ביותר בשבילו.

רן בג

New member
הברירה הזו היתה קיימת תמיד....

ב-1995 עם תחילת ההבאה של מטוסי P-92 מאיטליה נבדק ע"י אומני הוריזן -איציק אפלבום - הבאת המטוסים בטיסה. אפשרות זו נפסלה בגלל עלויות כספית. מינהל התעופה דאז תימחר הוצאת מפקח למפעל דבר שביטול את הכדאיות הכספית.
פריצת הדרך תהיה עת יאושר רישוי זמני מהארץ ע"ס הצהרת/בדיקת המפעל ועם ההגעה לארץ המשך טיפול ברישוי כמקובל.

לא חייבים לפרק, אפשר להביא בטיסה

עם מספר זר על תעודת export CofA כך הובאו לכאן מטוסים מזה שנים, כך גם הבאתי את CYY.

רמי בר1

New member
באיטליה זו בעיה קטנה. אצלינו לעומת זאת,

זו בעיה הרבה יותר גדולה.
הייתה התקדמות גדולה מאד אצלינו עם המעבר לכשר אוירי אחת לשלוש שנים. אני לא מאמין שנגיע ליותר מזה.

ZeevRozenek

New member
אפשר לנסות לקבל אות קריאה איטלקי

בעזרת המפעל, להטיס לישראל, אבל אז יכול להיות שיצטרכו לשלם מע"מ באיטליה, "לעבור מכס" ובעזרת איזה עמיל מכס לבקש החזר מע"מ .

המפעל מקבל export CofA על שמו

ממילא הוא צריך להוציא גם שטר מכר לקונה, ואינו צריך לשלם מע"מ.
כבר הבאתי מטוסים גם מאירופה וגם מארה"ב, לא חובה להמציא שום גלגל

רמי בר1

New member
תרחיב על השינויים שגורמים לי לרייר.

בעיקר על הפרופלור החדש ונפח המיכלים.

למעלה