מילה בשבוע

מילה בשבוע

והפעם: מילים בשפות שונות שיש להן יותר מאשר משמעות אחת - לפעמים משמעות הפוכה לגמרי.
החכמה היא להיות דובר של אותה שפה כדי להבין איך להשתמש בהן כראוי, על פי משמעותן האמיתית:

הַיי קוּלוּ (זָרמָה,ניגריה): כל דבר, שום דבר והכל
אירְפָּדָקֶה (טולו, הודו): בשל ובוסרי
סיטוֹשְנָה (טולו, הודו): קר וחם
מֶארִיפֶּן (רומאני, צוענית): חיים ומוות
גִיפְט (נורווגית): רעל, וגם נשוי
מָגָזִינְשִיק (רוסית): זבן וגם גנב בחנות
דָנְט (ויאטנמית) - כנסיה ובית בושת
אָלוֹהָה (הוואי): שלום ולהתראות. למילה יש משמעויות רבות נוספות וביניהן: אהבה, חמלה, ברכת שלום ואיחולים.

והתוספת הפרטית שלי - לגבי המגזינשיק.
הידעתם? המחסן והמגזין מגיעים מאותו השורש. המחסן הוא המקום בו מאחסנים ומכיוון שלאירופאים אין חי"ת בשפה הם הפכו אותה לגימ"ל. לכן הגיוני שמגזין הוא חנות ברוסית, אבל גם כתב העת הזה שיכול להיות קשור לכל נושא - מעין מחסן.

אהבתי את מָגָזִינְשִיק

הצליל שלה נחמד לי בראש.

הנורווגים לא חושבים שיש משהו מעט משונה בעובדה שרעל ונשוי הן אותה מילה?

זה נשמע שובב כזה, נכון?

זה שיש למילים זהות משמעות שונה בשפות שונות זה מקסים כשלעצמו. מי אסף זה, שיהיה בריא?

אבל זה שבאותה שפה יש משמעויות הפוכות לגמרי זה כבר מוזר. אבל יכול להיות שזה נכתב עם אותיות דומות, אבל לא אותה אות.

צ'יק זו סיומת הקטנה כזו ברוסית, ויש הרבה, אבל מילה שהזכירה לי זו, זה "חגב" = קוזינצ'יק.
מילה חמודה.

לא, לא

מדובר על אותן מילים ממש. עם אותו הכתיב ואותו הכל. פשוט עניין של לדעת איך בדיוק להשתמש בהן.

וואו אז צריך ממש להזהר

כששואלים איפה הכנסייה בויאטנם, וכששואלים מישהו אם הוא נשוי בנורבגיה....

kuzinchik

כמו "קוזינה" אבל בזכר ובהקטנה.

הופך את החיה הזו להרבה יותר חביבה כשקוריאם לו ככה. ישר מזכיר לי את החגב מפינוקיו משום מה. שקראו לו (תרועות לזיכרון שלי!!!) ג'ימיני קריקט

ועכשיו אבדוק את הזכרון שלי בגוגל.

אכן.

אבל הוא צרצר, ולא חגב.

מישהו מהדור הוותיק שלי זוכר את תוכנית הטלוויזיה לילדים, הבריטית "אי החגבים"? זה
לפינת נוסטלגיה.
ערוץ1. כשזה מה שהיה, הטלויזיה הלימודית, כשרואים בבית כשחולים...

ובערבית: מחזן זה חנות

אז הכל חוזר חלילה, הי?

גם אני הכי אהבתי את הרוסית. ומה קורה עם הויטאנמים? זה כאילו סגי נהור?. כמו קדשה בעברית?

למעלה