מיכתב מעניין

cusamano

New member
מיכתב מעניין

שנישלח אליי מידידי שלומי המדבר על שינוי תגידו לי מה אתם חושבים קודם כל, אני אומר לך, שבהתחלה חיבבתי את שינוי. אמנם מבחינה מדינית כעיקרון היא דוגלת ב"פשרה טריטוריאלית" (בקיצור, חזרה לגבולות ´67 בכל הגזרות וחלוקת י-ם, והיא כן תומכת בזה), וזה נורא לא כלי, אך חשוב היה לי שיהיו אנשים כמו טומי ופורז שמצד אחד שומרים שהחרדים לא ישתוללו מבחינה קופת המדינה וחוקי דת ומאידך ילחמו את מלחמתו של המעמד הבינוני הבורגני שבכל מיתון ו/או רפורמה כלכלית סובל למעשה יותר מכולם. אך לימים התגלה לי פרצופה האמיתי של שינוי ולפיד. גזענים, ניאו פשיסטים ופשוט שונאים כל דבר שמדיף ריח של יהדות של יידישקייט. בקיצור אין כאן אנטי-חרדיות אלא אנטי-יהדות ולסוג חדש כזה של אנטישמיות אני לא מוכן להתרגל ולקבל. זו סתם מפלגה ששונאת. שונאת דתיים, חרדים, ערבים, שחורים, מזרחיים, עניים, נשים. עומד בראשה שובניסט גזען שבסגנון היידרי נאה מבצע מניפולציה זולה על הרוב החילוני -שקצה נפשו ממעשי הסדום שמבצע הממסד החרדי בקופת המדינה- ומסיט אותו לשנאה ומלחמת אחים. מצד שמאל של המפה הפוליטית אנו רואים את מקבילי שינוי- אנשים שלא רוצים שנשנא אחרים אלא שנשנא את עצמנו. ואני בא לשכנע גם אותך בזה. כנס קצת ללינקים הבאים, תראה איזה יופי, כמה ששינוי נותנת כבוד לדת, וגם מכבדת את החרדים כמו שאמרת, פשוט לא ייאמן: http://www.shinui.org.il/FullArticle.asp?id=68 http://www.shinui.org.il/FullArticle.asp?id=22 http://www.shinui.org.il/FullArticle.asp?id=13 http://www.shinui.org.il/FullArticle.asp?id=48 (כל הקיישורים הם מהאתר של "שינוי" דרך אגב). קצת מפניני החכמה של טומי לפיד, ההוגה הנפלא והחכם שלנו: עקביות "אני גאה מאוד על כך שאני לא עקבי" (מתוך ראיון למוסף "הארץ", 3/4/1998) -------------------------------------------------------------------------------- פופולריות "הנהג שעוצר אותי ברמזור ואומר לי ´לפיד אתה עשר´ קרוב ללבי יותר מפרופסור ראש ביצה מתנשא, שנואם נאום קאנטיאני ב´פופוליטיקה´" (מתוך ראיון למוסף "הארץ", 3/4/1998) -------------------------------------------------------------------------------- זכויות אזרח "מה זה, אנחנו עושים פה משפט שדה למשטרת ישראל? אף אחד עוד לא קבע שאתם חפים מפשע" (למורשעי "כנופית מע"צ שזוכו מעלילה לאחר 20 שנה - מתוך "פופוליטיקה") -------------------------------------------------------------------------------- בעית הנשים המוכות "שמעתי את הפמיניסטית איריס מזרחי מדברת ברדיו על מאתיים אלף נשים מוכות. אינני יודע כיצד נולד המספר הזה, אבל אני משוכנע שאין במדינת ישראל מאתיים אלף נשים מוכות. אולי איזה סוציולוג ששמע כי שכנו מכה את אשתו, הסיק מכך שבכל בית יש לפחות בעל אחד המכה את אשתו. אילו היו בתוכנו מאתיים אלף נשים מוכות, היינו שומעים את זעקתן מקצה הארץ עד קצה. כל יום היינו פוגשים ברחוב נשים חבולות. בתי החולים היו מלאים נשים פגועות". (מתוך ספר ההגיגים: "עוד אני מדבר") -------------------------------------------------------------------------------- "אתם ממשלת יודנראט!" ("טומי" לפיד לשר החוץ שמעון פרס, שבועיים לפני רצח רבין) -------------------------------------------------------------------------------- "אנו סובלים מרודנות משפטית, והדיקטטור לטוב ולרע הוא אהרון ברק" ("טומי" לפיד מתוך ספרו "עוד אני מדבר ") -------------------------------------------------------------------------------- מידיעות אחרונות "החרדים הם זן מיוחד של בני אדם הנועדו לנצל ולעשוק אותנו". -------------------------------------------------------------------------------- בנאומו בכנסת בדיון בקריאה ראשונה של חוק טל אמר לפיד: "החרדים הם כת מוזרה מאוד, ששרדה בארץ הזו, שאינה מזדהה עם היהדות, עם המדינה היהודית." -------------------------------------------------------------------------------- מסתבר שטומי שלנו גם מעורה במה שקורה בעולם, ויש לו מה לומר על מה שקורה באמריקה: כל שחור שלומד באוניברסיטה בא על חשבונו של לבן שיכול להיות מתאים יותר (וזה כתוב בספר שלו) -------------------------------------------------------------------------------- והוא גם לומד קצת מהשיטות של השיייח יאסין ונסראללה, כשהתפוצצו פה מכוניות תופת הוא אמר שצריך לפוצץ מכוניות תופת בגדה. "לא צריך להסביר להם הם כבר יבינו לבד" הוא אמר את זה בפופוליטיקה. לדעתי, על גאוניות צבאית שכזאת, היו צריכים מיד למנות אותו לגנרל. -------------------------------------------------------------------------------- "יסדתי וערכתי את הירחון הפמיניסטי הראשון בישראל, את "את". דרך "את" למדו נשים רבות לא רק על זכותן לשכר שווה, אלא גם על זכותן לאורגזמה". -------------------------------------------------------------------------------- "..אמרתי לו(לשמעון לוזר), כואב את הקטל וזועם על קור רוחו האנאליטי של פרס, כי כך טענו גם אנשי ה"יודנראט", כאשר אמרו שצריך להמשיך בדו-שיח עם הגרמנים, מתוך תקווה להציל את היהודים שעוד נותרו בחיים". -------------------------------------------------------------------------------- "כל אישה המכהנת בישראל בדירקטוריון של חברה ציבורית רק בזכות ´המיכסה הנשית´ עושה זאת על חשבון גבר שיכולים להיות לו כישורים טובים יותר". -------------------------------------------------------------------------------- "התערבותו הכוחנית של בית-הדין הגבוה לצדק בכל מערכות החיים הציבוריים שלנו ערערה את האיזונים שעליהם מבוסס שלטון דמוקרטי." --------------------------------------------------------------------------------

cusamano

New member
המשך

טומי לפיד יוצא כנגד כל אוכלוסיה חלשה במדינה. הוא טיפוס אנטי חברתי מובהק. שנאתו אינה מופנית לחרדים בלבד אלא גם לאימהות חד הוריות, ערבים, מזרחים, אנשי עיירות פיתוח וכו´... טומי לפיד הוא הבעלים של %30 מחברות הכבלים, וככזה מקדם את האינטרסים שלו בכנסת. (ואם לא הוא - אז שליחיו הנאמנים למפלגה) טומי לפיד שוביניסט מובהק (ע"ע הנשים המוכות ושאר ביטויים אנטי-נשיים נפלאים). טומי לפיד אינו מאמין בשוויון בסיסי בין בני אדם, ולכן אין לו בעיה להתבטא כגזען של ממש ( ע"ע "החרדים הם זן מיוחד של בני אדם") עם כל הצער על כך שמדובר בניצול שואה, לא ייתכן שזה מה שיציל אותו בכל התבטאות נאצית (שים לב שכל פעם שמישהו קורא לו נאצי/אנטישמי הוא מתחיל להסביר שהוא ניצול שואה ואפילו לא מתמודד עם הטענה, כנראה שעמוק בלב הוא בעצמו מודה בזה). הוא טוען בגאון עד היום שלא היתה ואין שום אפלייה כנגד בני עדות המזרח מצד המדינה ומציין את הדי די טי שריססו עליו כשעלה ארצה (כל הכבוד באמת, פרס ישראל בדרך) מכך עולה בעצם שהמזרחים הגיעו למעמדם המכובד כעדה הכי עניה במדינה יחד עם החרדים פשוט משום שהם דפוקים בשכל. הצעות חוק: הם לא נגד דת בכלל לא, בגלל זה הם העלו הצעת חוק להוציא את השחיטה המסורתית מחוץ לחוק (את המידע המדהים הזה גיליתי באתר שלהם, אגב). אחד מחברי הכנסת של שינוי יזם בעבר הצעת חוק שתמנע מערבים וחרדים להצביע לכנסת. בכל מדינה מערבית מתוקנת היו מוציאים מפלגה כזו אל מחוץ לחוק. אברהם פורז ממשינוי הגיש הצעת חוק שתכלול מאסר(!) של הומלסים כי הם מפריעים את הסדר הציבורי. אולי הדבר החכם היחיד שאריה דרעי אי-פעם אמר: "הרמאי הזה מטיף נגד בית המשפט היחיד שיכול לדון במדינת ישראל פושעים כמוהו... אני מעדיף להיות פושע ולשבת בכלא ולא להיות גזען כמוהו..אני מעולם לא הסתתי נגד בית המשפט העליון ואמרתי שהוא סכנה לדמוקרטיה ושאהרון ברק הוא דיקטטור. את הדברים האלה אמר טומי לפיד...לפיד אמר גם שהחינוך שכלונו נולדנו שווים הוא דברי שטות והבל..אם היה לי מיליון דולר, הייתי קונה את כל הספרים ומפרסם את הדעות שלך, כדי שיידעו כולם מי בעל הדעות הגזעניות...טומי, אתה רוצה שאני אדבר על הבית שלך, מאיפה קיבלת אותו? מאגודת העיתונאים". יוני, אתה מדבר איתי על זה שהוא נגד כפיה דתית אבל למרות זאת נותן כבוד? לך תגיד את זה לאגודת זכויות האזרח בישראל, שכבר כמה וכמה פעמים מחתה על הביטויים של חברי שינוי כלפי החרדים. אורי אורבך אמר עליו(וצדק): ביום שישי, ,14/5/1999 פירסם אורי אורבך מאמר תחת הכותרת "לפיד המפחיד" ב"ידיעות אחרונות" ובו התריע על הסכנה שבאיש: "התעמולה של טומי לפיד נגד החרדים אינה חלילה תעמולה נאצית. למה לומר שקרים כשהאמת היא מספיק חמורה? מדובר בתעמולה כהניסטית. יש בה שיסוי, דמוניזציה, שימוש בנתוני שקר, העלבת אוכלוסיה שלמה, והכל במסווה של טובת המדינה. טומי לפיד הוא הכהנא החילוני החדש. אברהם פורז, הסנשו פנשו שלו, ושאר החברים הלא נכבדים ברשימת שינוי, הם טרמפיסטים שקנו כנראה את כרטיס הפיס הנכון. יום שני הקרוב הוא מבחנם הגדול של החילונים. האם הם בני תרבות ובני-שיח, או שנתח נכבד מהם בחר במפלגה שיש לה דגל ומסר אחד: מאבק בחרדים. הדיון לגבי תופעת "שינוי" איננו על מקומם של החרדים בחברה הישראלית. ודאי שלהתנהגותם יש השפעה על יחסם של חילונים רבים אליהם. אבל במדינה בה אפשר לשדר תשדירי אימה שקריים כמו שמשדר מר לפיד, יש בעיה. לא נעים להודות, אבל פתאום אני מתגעגע למרצ. מרצ אמנם עוינת את הציבור הציוני-דתי, יותר משלפיד ומרעיו עוינים אותו, אבל אנטי-דתיות של פטריוטים מפחידה אותי יותר מעוינות של שמאלנים. המחויבות, ולו כלפי חוץ, של אנשי מרצ לזכויות האדם ולחירות הפרט, מהווה בלם מסויים בהתייחסותם לאדם חרדי. לפיד אפילו אינו מחויב לבלמים אלו. החילוניות המזוקקת שלו, הגסה והכוחנית, מוציאה שם רע לליברליזם שלפיד ופורז מתהדרים בו. אם אלה נאורים, כבר עדיף להיות חשוך. היה קל מאוד להחרים בזמנו את כהנא: איש זר ומוזר, שוצף קצף ומוקף בתמהונים, מטיף אמריקני דתי, לא נחמד. כל מה שטומי לפיד הוא לא, לכאורה. אבל ה"צריך לעצור אותם" של לפיד הוא בדיוק כמו ה"תנו לי לטפל בהם" של כהנא. ליבוי השנאה לחרדים הוא סכנה גדולה. לפיד הוא סוכן המכירות הממולח ביותר של שנאת הזר השוכנת בלבו של כל אדם. הוא מעניק חותם הכשרות לאיבה הזו. כי הוא אורח רצוי בכל תוכנית ודיון, כי הוא בא מלב המיליה התרבותי והתקשורתי. ולאיש מכובד שכזה מותר לומר כל מה שיעלה בדעתו. חילונים רבים שיעמדו מאחורי הפרגוד ביום שני, יצטרכו להחליט בינם לבין מצפונם אם הם אזרחים הגונים וחופשיים, או שהם משועבדים לשנאת הזר שלהם. במוצאי יום שני, על פי מספר המנדטים של מפלגת אברום בורג: יש לי ויכוח קשה עם טומי - עם הסגנון. אני לא אוהב את הסגנון, אני לא אוהב את הבוטות...בחברה הישראלית היום שהשנאה זה אחד הדברים הכי מסובכים בתוכה, הקריעה הפנימית, הבעיות -לא רק בין חילוניים לדתיים אלא בין עולם ומלואו, הדרך לעסוק בנושאים קשים היא לא בדרך הבוטה הזו אלא דרך אחרת. לא הייתי רוצה שתתיחס לאשתי כדרך שהתייחסת לחלק מהנשים בתוכניות. לא הייתי רוצה שתתיחס לעניים בחברה בדרך שהתיחסת".

גוססי

New member
האם לפיד אמור להיות צדיק הדור?

דעתי (הבלתי משוחדת, כמובן) היא שלפיד אינו אדם סימפטי. חלק מהדברים שנאמרו אודותיו לעיל בהחלט עשויים להיות נכונים. אבל, וזה אבל גדול: האם אתה היית רוצה שנציגך בכנסת היה אדם נעים הליכות, סימפטי ונוח לבריות? אני די משוכנע שאנשים כאלה אינם אפקטיביים. הפוליטיקה הישראלית היא כוחנית, גסה ובוטה, ולפיד משתלב בתוכה כדג במים (למי שזוכר את החרצופים). בקיצור, אני אישית לא חושב שאצביע בעד שינוי (אם כי כל החלטותי הן בסיס לשינוי...). מצד שני, לפיד - כמחסום בפני החרדיות - כנראה יהיה יעיל יותר ממר"צ הרופסת קמעה. יש בו את כל המידות הדרושות לפוליטיקאי מצליח.

cusamano

New member
דג מסוג טומי

אני מסכים עם החרצופים בעניין הזה טומי לפיד אינו מתאים לפוליטיקה הישראלית. היא איש תיקשורת וכל מעשיו הם תיקשורתיים בלבד שאר אנשי המפלגה באמת מנהלים אותה ודבר אחד נוסף איני מסכים עם רוב תוכנו של המיכתב הבאתי אותו בגלל שהוא מעניין, ורציתי ליראות את תגובותיכם אני אישית בעד מרצ, אבל זה ויכוח אחר

rikiki

New member
אני מסכים עם כל דעה של מרצ

הבעיה איתם שהם כמונו רק מדברים, הם לא פועלים ולא עושים כלום האמת היא שגם שינוי אבל שינוי בכל זאת יותר בולטים, מרצ גם כשיוסי שריד מתראיין איפהשהוא הוא נותן פתרונות תאורטיים ומדבר כל הזמן במישור התאורטי. במרצ בכלל לא שמעו על המישור הפרקטי וזה ממש חבל כי אם הם היו יותר פעילים או יותר מחצינים את פעילותם (אם הם פעילים) אז היו מתווספים אליהם קולות רבים נוספים

The-G

New member
חבל שאי אפשר לבחור

ביאיר לפיד. לפי כתביו ודבריו, הוא נשמע בן אדם הרבה יותר הומני ומתאים לתפקיד מאשר אביו.

The-G

New member
חבל שאי אפשר לבחור

ביאיר לפיד. לפי כתביו ודבריו, הוא נשמע בן אדם הרבה יותר הומני ומתאים לתפקיד מאשר אביו.

zeevms

New member
טומי לפיד הוא פוליטיקאי כמו כל

הפוליטיקאים- מקלל, מקלס, צועק, מקצין את דעותיו ובקיצור עושה כל מה שכל פוליטיקאי עושה. על כל פוליטיקאי שתרצו אני יכול תוך כמה ימים להוציא מאמר כמו שידידנו הוציא על טומי לפיד, כולל ציטוטים וכו´. אבל צריך לזכור כמה דברים בסיסיים: שינוי ובראשה טומי לפיד הם המפלגה היחידה אשר באמת נלחמת נגד הכפיה הדתית וההשתלטות החרדית. הם היחידים שמקיימים את הבטחותיהם לציבור הבוחרים שלהם, ולמרות שלא תמיד נעים לשמוע את הדברים החריפים שיש להם להגיד (אפילו שהם נכונים ברוב המקרים) אין להם אלטרנטיבה אחרת- מרץ??? ראינו אותם בבחירות הקודמות- הם הבטיחו חד- משמעית וללא סייג שהם לא ישבו בממשלה עם החרדים! ומה קרה? ידידנו יוסי שריד מכר את דעותיו ואת האידיאולוגיה שלו תמורת כסא- שר החינוך. ולמרות שלדעתי הוא עשה עבודה טובה בתור שר החינוך זה עדיין לא מצדיק את השקר הגס ששיקר לבוחריו. ומלבד זאת ראינו מה היה סופו של יוסי ומפלגתו. ושוב היחיד שהבטיח וקיים זה טומי ומפלגתו- למרות שהציעו להם לשבת בממשלה עם כל מיני תיקים בכירים והצעות מפתות, הם עמדו במילתם ולא ישבו בממשלה עם החרדים.

taro

New member
טומי לפיד הוא סתם עוד פוליטיקאי

למה? כי זה ברור שכשפוליטיקאי יעשה דברים כאלו, הוא סתם פוליטיקאי, לא צריך להתייחס, לכל אחד יש את הקריזות שלו, כל אחד מועד לפעמים. הרי ברור שאם זה היה פוליטיקאי חרדי, זה היה "סתם עוד חרדי", כי אם ח"כ חרדי אחד עשה, אז כל הציבור החרדי עשה. וגם אם לא, איך אמר זה שכתב את התגובה מעלי? הוא עוד יעשה. כי הוא חרדי, אלא מה. אבל העיקר שאנחנו לא אנטישמים. איזה מזל שאנחנו יהודים, כי אם היינו גויים והיינו מדברים כך על הגויים, כבר מזמן היינו צריכים לפרסם התנצלויות. תודה לאל שיש גזע יהודי שמגן עלינו.

דיון מיותר לדעתי

אתר חופש וכל פעיליו בנוי על לא מעט אנשים נפלאים. כבני אדם חופשיים יש לכל אחד מהם אפיק חשיבה פוליטי משלו, ועל אף זאת כולם פועלים יחד כצוות. זאת - משום שכולם קבלו על עצמם את החובה שלא לעסור בפוליטיקה במהלך הפעילות באתר חופש ובמאבק להשגת יעדיו. אם נבקש להפריד את מחנה החופש מדת לאנשי מפלגה זו בלבד או מפלגה אחרת בלבד סופנו אבדון (מבחינת המאבק לחופש מדת). צוות חופש מבקש לעשות בדיוק את ההיפך ממה שאתה עושה: להתעלם מהבעיות המפלגתיות - או מבעיותיהם של אישים פוליטיים שעומדים בראש מפלגות מסויימות, ולהתלכד כולנו יחד סביב הבעיה הקריטית האחת והיחידה: הפרדת המדינה מהדת, חיסול השליטה הפוליטית של כוהני דת במדינה, וביטול הכפייה הדתית לצורותיה. כל הטענות שאתה העלית כאן נגד מפלגה או נגד מנהיג מפלגה אינן מעניינות את מטרות חופש, וחבל מאד שהעלית אותן כאן.טענות אפשר להעלות כמעט כנגד כל מנהיג מפלגה בישראל של היום, ואין לדבר קץ. אתה יכול, רשאי וזכאי להעלותן בדיון בכל פורום פוליטי או חברתי אחר. מותר טוב תעשה אם תפנה את כל הטענות הללו ישירות למפלגת שינוי - ובקש תשובות. מדוע כאן?

cusamano

New member
מיכוון שכאן

עוסקים בדת ומדינה. ואנחנו כאנשי חופש דנים גם במפלגות השונות שאמורות לייצג אותנו בכנסת זכותינו המדוקרטית בבחירות ליבחור את נציגי העם שייצגו בכבוד את מה שאנחנו מעוניינים אבל האם יש יצוג מתאים לאנשי חופש? בגלל זה העלתי את השאלה לדיון זה שחופש אינה קשורה פוליטית לשום מפלגה זה נכון, אך אנשיה עדיין הולכים כל 4 שנים לקלפי להצביע האם לא צריך לדון במיפלגות השונות גם במיסגרת של פורום חופש?

zeevms

New member
אני מסכים בעניין הזה-

אמנם צריך להתלכד סביב חופש אבל עדיין ניתן לדון במפלגות השונות שאנו מצביעים אליהם, בעיקר מהסיבה שבאופן מעשי הם לדעתי משנים הכי הרבה. ואני לא מבקר את חופש בקטע הזה, הם פשוט שמו לעצמם מטרה בתחום ההסברה (והם עושים אחלה עבודה!) ולא כל כך בתחום הפעיל, המעשי.

לדון כן, אבל לא כאן

הדיון הוא בהחלט לגיטימי, אבל לדעתי לא כאן. לא משום רצון כלשהו לא לדון בנושא, אלא לא להביא את הלוחמים לחופש מדת לפיצול כוחות בשדה לחימתם. בוודאי שכל אחד מאתנו יצביע ביום הבחירות למפלגה ולאיש שביקרם הוא חפץ, ולא יצביע עבור מי שאיננו מתאים לדעתו. אבל עד כמה שאני רואה וחש ומבין את הכוחות הפועלים בשטח - זה לא טוב לנו ולא בריא לרעיון שלנו. אתה תעשה את שתרצה לעשות, שכן אנחנו חברה פלורליסטית, אבל לנסות לשכנע זו זכותי. גם זה ביטוי לפלורליזם, כל עוד הדבר נעשה בהגינות וביושר.

preacher

New member
אני לא מסכים...

ואם תגיד לי סופית שבפורום אי אפשר לדון בזה, אני לא אדון. אבל לפני זה אני אנסה לשנות את דעתך. אנחנו חיים בדמוקרטיה, ובדמוקרטיה היכולת הכי גדולה של האזרח להשפיע ניתנת לו ביום הבחירות. ההחלטה שמישהו יעשה ביום הזה היא חשובה מאוד, יותר חשובה מכל פעילות אחרת שמישהו יעשה ביתר ארבע השנים. כולנו מדברים כאן כל הזמן על החרדים אבל אלו החילונים, בסופו של דבר, שצריכים לפעול בכנסת כדי להפריד את הדת מהמדינה. ולצורך זה חשוב שנדע מי יפעל באפקטיביות הכי רבה בשביל המטרות שלנו. אני לא חושב שדיון על זה יצור כאן פיצול. פיצול בין מפלגות שונות - מרץ, שינוי, וחד"ש, כבר קיים. דיון על זה כרגע יכול ליצור רק יותר איחוד אם כולם כאן יחליטו על מפלגה אחת. סה"כ ההבדלים בין המפלגות בתחום דת-מדינה קטנים, קיימים רק הבדלים של סגנון ואופי הפעולה, לא אידאולוגיה.

אני לא קובע דבר בפורום

ואין לי יומרה לומר לך במה לדון ובמה לא. הבעתי את דעתי, ובכך אסיים. אינני מסכים לדעתך, אבל גם זה איננו מחייב איש.

zeevms

New member
לאוהד מאתר חופש

לא יצא לי בזמן האחרון לשלוח אי מיילים, כי אני נמצא בעבודה (גם עכשיו) אז אני ינצל את ההזדמנות ויכתוב לך דרך הפורום. וגם זאת תיהיה דרך טובה לקבל תגובות על ההצעה שלי. ולעניין: ההצעה שלי אליך ואל אתר חופש היא כזאת- הרעיון הכללי הוא לאגד ולאחד את כל התנועות הלא פוליטיות תחת אתר חופש או תחת שם משותף אחר. וביתר פירוט: 1- התנועות/ אירגונים שיתאחדו הם: חופש, התעוררות, ארגון הקונים החופשיים, עם חופשי(?), דעת אמת (?) ו- ע.ל.ה (?). או חלק מהאירגונים הנ"ל, או אירגונים נוספים. 2- קופות כל הכספים והתרומות יתאחדו לקופה אחת משותפת, אשר "חלוקת התקציב" שלה תקבע מעת לעת על פי הצורך. 3- כל האתרים הקיימים יתווספו לאתר של חופש, כלומר, האתר של חופש ישאר במתכונתו אבל יוסיף את התכנים של האתרים האחרים, ויעדכן אותם באופן קבוע. 4- אתר חופש יהווה את הגוף המסביר, המודיע והמארגן, ופעילי חופש והתנועות האחרות יפעלו יחדיו באופן מעשי בהתאם למצב. לדוגמה: בתקופה שבה נושא גיוס בחורי הישיבות עומד בפני הכרעה, אתר חופש יודיע ויארגן הפגנה של כל הפעילים, ידפיס ויפיץ חומר הסברה, סטיקרים ושלטים בנושא וכך כל הפעילות תתרכז בנושא החשוב באותה תקופה. או בתקופה שבה רוצים לסגור לנו את הקניונים בשבת, שוב, אתר חופש יודיע, יארגן, ידפיס ויפיץ בעזרת פעילי כל התנועות. 5- הגוף המשותף שיקום יארגן מפגשים מעת לעת (מעין "קונגרס חילוני") אשר יחליטו החלטות שונות על הפעילות, על האירגון וכו´. ולסיכום: גוף מרכזי כזה, אם יקום, ירכז את כל הפעילות כנגד הכפייה הדתית באופן יעיל וטוב בהרבה ממה שקיים היום. זהו כמובן רק הרעיון הכללי, ויתכנו שינויים רבים. אני מבקש שלא תשללו את הרעיון לפני שתשקיעו בו הרבה מחשבה!

הרעיון בהחלט יפה

ולא רק שלא נשלל על הסף אלא גם נדון לעומקו. כל הארגונים הללו אינם עוסקים בתחום פעילות זהה,דבר שעשוי לעורר מחשבה של כפילות או בזבוז משאבים, אלא כל אחד פועל בתחום שונה לחלוטין. איחוד הארגונים והקופות לא יביא שום תועלת, שכן כל פעילות תמשיך לצרוך את המשאבים שהיא צורכת היום, וגם היום משאבים אלו דלים ביותר. כל התקציב של כל הארגונים הללו גם יחד איננו מגיע לקרסולי תקציבו של ארגון דתי אחד כמו חבד, ערכים, ישיבות המשתמטים מצה"ל ועוד. שיתוף פעולה - קיים. לא עם כולם, שכן ארגון התעוררות שונה בהרכבו וביעדיו מארגון הקונים, דעת אמת, הלל, עלה-חופש ועוד. כך שהרעיון יפה ונכון, וברמה החברית מיושם בקשרים הדוקים, אבל אין צורך ביותר מכך. עכ"פ תודה עבור החשיבה.

zeevms

New member
תחום שונה אך לא לחלוטין!

בוודאי שכל אירגון פועל בתחום שונה, אבל כל אירגון פועל תחת הנושא הכללי של מלחמה בכפייה הדתית וזה לא משנה אם זה בתחום גיוס בחורי הישיבות, בתחום חופש הקניות או בתחום מלחמה במיסיונריות החרדית. שורה תחתונה- לכולם מכנה משותף ועל כן כולם צריכים לאחד כוחות. האם אינך חושב שפעיל "התעוררות" תומך גם בתחום המלחמה בבד"צים? או ההיפך? בוודאי שכן, וזוהי רק דוגמה קטנה. אם יש נניח 10 נושאים שרוצים להלחם בהם ועשרת אלפים אנשים שמוכנים להלחם, למה לפצל אלף איש לכל נושא אם אפשר עשרת אלפים איש לכל נושא. זהו בסיס הרעיון. ונכון שיש שיתוף פעולה אבל הוא פשוט לא מספיק ואני אומר את זה מניסיון. לגבי הכספים- אם יהיה גוף אחד מאורגן, יהיה קל הרבה יותר לגייס כספים. המצב כרגע הוא שמרוב גופים שרוצים תרומות, אף אחד בסוף לא מקבל. כי באים לכל אחד בבקשה לתרום לחמישה אירגונים שונים, קטנים יחסית, והבן- אדם לא יודע למי לתת ובסוף הוא לא נותן לאף אחד. ברגע שיש לך גוף אחד מרכזי, גדול ומוכר לאנשים לא תיהיה את ההתלבטות. ואגב זוהי שיטה שהוכחה כעובדת- לפני כמה שנים מספר עמותות אשר עסקו בנכויות שונות התאחדו ואירגנו יום התרמה משותף. כלומר במקום שיהיו 5 ימי התרמה בשנה, וכל אחד אומר "כבר תרמתי", איחדו יום אחד לנושא וכך ההכנסות גדלו לכל עמותה. ועוד דבר חשוב- טעות בידיך לגבי ההוצאות. אם כל הגופים מתאחדים ההוצאות קטנות באופן משמעותי- לא צריך לשלם על חמישה אתרים שונים אלא על אתר אחד גדול, במקום שלכל הפגנה יתמלא רק חצי אוטובוס- נמלא אוטובוס שלם(שוב מניסיון), לא יהיה צורך להדפיס פעמיים אותו סטיקר (לדוגמה: הסטיקר של גיוס לכולם, אחד של חופש אחד של התעוררות). ויש עוד המון דוגמאות כאלה. בנוסף זה גם יחסוך בלאגן וחוסר יעילות כמו לדוגמה שעכשיו צריך להרשם לחמישה אירגונים שונים במקום לאירגון אחד, עם מאגר פעילים אחד מסודר כמו שצריך.

נכון אבל

1. הלוואי ויהיו אלף אתרים חילוניים בישראל! ראה כמה אתרים דתיים וחרדיים ומיסיונריים-יהודיים קיימים! ככל שירבו כן ייטב לנו. 2. יש אנשים שמוכנים לפעול אך ורק בתמיכה ליוצאים לשאלה (הלל) ואינם מוכנים לפעול למיגור המיסיוריות של ההחזרה בתשובה. יש אנשים שיש בידם כישורים לעזור למשפחות של מתחרדים, אבל אינם יכולים לעשות דבר למען יוצאים לשאלה. זה לא כל כך פשוט כפי שאתה מציג את התמונה. 3. בעמותה ע.ל.ה.-חופש פועלים לשיתוף פעולה עם כל יתר הארגונים,ובדרך כלל בהצלחה רבה. זה מה שחשוב. לכן גם תראה, שאתר חופש נותן במה של כבוד לכל ארגון, מעלה אותו בלינק, שם אותו ברשימת הארגונים, מביא הודעות של ארגונים שונים לגבי פעילויות שונות - וזה פתרון חשוב. אתר חופש עושה כל שביכולתו לשמש "מטריית גג" לכל יתר הארגונים, גם אם לכל אחד מהם יש אתר נפרד. 4. אתה מוזמן להצטרף לעמותה כחבר - ראה ההודעה בראש דף הבית, וכך תוכל להשפיע, ולא רק לכתוב בפורום. אנחנו זקוקים לחברים כמוך. 5. תודה על הרעיון. בוודאי הוא יתרום למשהו חיובי.

למעלה