מיכתב בבקבוק

זהר nj

New member
מיכתב בבקבוק ../images/Emo23.gif

אין לכם מושג כמה קר כאן.. אני זוכר זכרון ילדות ישן של חורף עננים ואני ילד בן 8 רזה עם כובע רחב שוליים נצחי מצחיק כזה בצבע כחול נותן יד ל סבתא ו הולך איתה לראות את מנחם בגין ..כן את מנחם בגין.. סבתא מזל אהבה אותו ו האשה הזו שהייתה חייה מ לתפור בגדים ו לתקן חצאיות של השכנות בשכונה יצאה מגדרה לראות אותו מדבר בלהט ו פאתוס על החיים הקשים של האנשים הפשוטים והלא קלים של אותם תושבי שכונות מצוקה -אי שם בתחילת שנות השבעים כמה ימים לפני הארוע הלכנו [הלכנו?--היא סחבה אותי ..] איתי לשוק תלפיות לקנות לי חולצה לבנה וזה בכדאישהנכד שלה יראה "מיכוובד" מספיק ל מעמד המרגש הזה .. סבתא הייתה האדם החשוב בחיי וזאת אני יודע היום משום מה היום ה ערצה העיורת לאותו מנהיג הותירה בי משהו של אכפתיות ..כיבוד..אולי גאוה ל מה שאני משתיך אליו אולי לפטריוטיות --לא יודע.. ואנחנו מגיעים ל אולם ש היה עמוס אנשים ואני זוכר אותי מסתכל על סבתא ש לבשה את שימלת החגים שלה עם התיק מהעור השחור ש נשאר איתה מ היותה במרוקו עומדת איתי בפינת האולם זקופה משולבת איתי יד ו מרוגשת כולה והיום בא לי ככ לחבק אותה כי תחשבו רגע ..אשה בת 70 בערך ..שמה הכל בצד את ה קושי הקיומי של אדם זקן ש מגדל ילד בשנות השבעים את ה כאב שלאבד את סבא את הנזילה הניצחית מהתקרה במטבח..את הכל.. לשים הכל בצד ו ל התכונן לארוע הזה יכול ל היות ש האדם הזה סימל אצלה משהו אמיתי נכון ו פטריוטי אבל מה שבטוח הוא זה ש ב חיים האלו שלה ..היא העבירה לי מסרים של אכפתיות שאף שיר מולדת או מאמר הרואי של ביאליק או חפר [כתבתי חפר??]הצליח ל עשות . ו עוד משהו קטן על על אהבה .. אתמול נאלצתי להיות לבד עם הילדים כי היא הגיעה מאוד מאוחר מכינוס ממנהטן ואתם יודעים מה זה ערב עם הילדים..מקלחות ..אוכל [כמה הם אוכלים הילדים שלי !!!לא ל האמין..]משחקים ..פאזל..שוקו..מיים..כלים..מיים..שיעורים[מאיפה אני צריך ל דעת באיזה שנה נולד מרתין לותר קינג??!!!] בקיצור לילה של באלאגן ..ואז כשהיא איננה והם נירדמים והכלב הפחדן שלי "מתחפר" בחושך מתחת ל שולחן בסלון..אני מוריד מעלי את ב כתמים של הביצה השוקו ו השמפו ש הצברו עלי במהלך "פיזור ההפגנות "בערב ---ו רץ!!לסלון כדאי ל הספיק לקרוא קצת לפני שארדם.ואז אני חושב לעצמי שעכשיו כבר 11 בלילה ו היא בטח עכשיו על הגשר בדרך ממנהטן שומעת לה את הדיסק הניצחי הזה שלה ש היא כל כך אוהבת ו היא תבוא עוד מעט .. וניכנס לחדר יש שם את הנרות ש נשארו עוד מ שלשום ..וננעל אותו כדאי ש ה מחבלים המתוקים שלנו לא יפריעו .והיא שוב תשאל איך היה היום חמוד? מה שלום טל ואם נתתי לו את התרופה ? מה אכלתם בערב? ולפני שאני אספיק לענות היא תאמר ..איזה יום מטורף היה לי ..ותתן לי נשיקה נוגעת לא נוגעת ..ותשאל אם היה משהו חדש בדואר..ושאכוון את השעון מחר ל 6 בבוקר ..ושהיא אוהבת אותי ..ודרך אגב שהיא קנתה לי אפטר שייב ו הוא בתיק שלה ואין לה כח ל הוציא אותו עכשיו. ותרדם....מחבקת לי את היד כשאני מסתכל לתיקרה ו מנסה לחשוב ולהיזכר אם נתתי לו את ה אנטיביוטיקה או לא .. קוראים לזה אהבה ..לא? שבת שלום לכולם ולכולן זהר

זה היה צריך להיות זהר מעבר לים

צבוע באדום אבל שכחתי את ה ססמא ..ורק עכשיו ניזכרתי ו הרצפה הייתה עקומה והיה ערפל בקטבאג..טוב סליחה סליחה סליחה .. חוץ מיזה ..ביננו -אני לא מת על האדום הזה זהר

זהר

לא הכרתי את מכתבי הבקבוק שלך, ושמחתי לקרוא עכשיו. ציירת לי תמונות נפלאות, עוררת בי זכרונות מתוקים, והנוסטלגיה לימים אחרים חיבקה אותי בחום וברוך. והתמונה של סוף המכתב... כן... לדעתי קוראים לזה אהבה. וציירת אותה במכחול עדין ורגיש. תודה על כך. ברשותך, אני חייב מילה לגבי בגין. אותו בגין נערץ שלכבודו קנתה לך סבתא בגדים חדשים. אתה יודע.... בכלל יש לי בעייה עם הערצה למנהיגים ועם הערצה בכלל. דבר אחד זה הערצה, ודבר אחר זה הערכה. אבל מה... בצעירותו בגין היה טרוריסט. הוא אפילו היה מבוקש ע"י השלטונות הבריטים. למעשה, הוא היה ערפאת יהודי. יש כאלה שאומרים שאנשים מטעמו היו גם אחרי רצח ארלוזורוב, שכזכור לך היה מנהיג מהצד השני של הקשת הפוליטית. רק מה... שלא כמו לערפאת, לבגין הלך לו קלף. כי באותה תקופה, היו בקרב העם שלנו אנשים שפויים שידעו לבודד אותו ולהקים מדינה על אפו ועל חמתו. ובערוב ימיו, גם זכה בפרס נובל לשלום למרות עברו הטרוריסטי. ואולי, בגללו. אגב, מרטין לותר קינג נולד ב- 1929 ונרצח ב- 1968 בעיצומו של מאבקו למען זכויות אחיו השחורים... בפינה הזו של המזרח התיכון, הרחוקה כל כך ממנהטן, יש גם מיעוט לא קטן של חסרי זכויות... שבת שלום סקסופון

הזכרונות,, הילדות,,העבר,,,

החזרת אותי חזרה אחורה,, שבת בבוקר,, קונוס מעיתון,, וגרעינים בתוכם,,

אתה שפוי??

בגין היה עראפת יהודי?? בגין עודד להרוג נשים וילדים???? בגין היה מעורב בתכנון פיגועי חבלה בבתי ספר??? (כמו סיפור מעלות) השוואה מזעזעת.

שפיותי באמת מוטלת בספק,

אבל תגיד... כשאתה קורא, אתה קורא רק מילים, או שאתה יודע גם להבחין בתוכן? יעני..., גם אצל לא שפויים כמוני, המילים מצטרפות לתוכן עם משמעות, וכדאי להתייחס למשמעות; ולא להסתפק בהתקבעות במילים סתם. אבל, עזוב. מבקשים פה לא לקלקל לזהר. לא יודע למה מתכוונים בזה, אבל נראה לי שעדיף "לא לקלקל". סקסופון

אתה מטורלל על כל השכל סקסופון

אתה קורא לבגין טרוריסט ? ואם ככה: גם דויד בן גוריון הוא אבי אבות הטרוריסטים. הוא נתן את הפקודה לחסל את מנחם בגין על סיפון ספנית האנטלנה (ונכשל). יצחק רבין שביצע זאת, ונכשל, חיסל בדרך כמה עשות ניצולי שואה על אותה אניה. שמעון פרס, היה במלחמת ששת הימים מעורב בפעילות של ההגנה וחיסל במו ידיו בפעולות נקם עשרות משפחות של ערבים בבתיהם. אולי גם כל אלה הם טרוריסטים ? בפינה זאת של המזרח התיכון, הרחוקה כל כך ממנהטן יש כאן לא מיעוט חסר זכויות אלא אומה של רוצחים מלידה, שנשבעו לדגל לכך עוד מלידתם, ואפילו האמנה שלהם, המסמך והקוד האתי שלהם - האמנה הפלסיטינת מחוייבת ב 33 סעיפיה להשמדת היהודים - כתנאי הכרחי לקיומה שלה. מיליוני אחים מוסלמים מסביב, דואגים ללבות ולהסין את השנאה הזאת מידי יום, ודואגים להנציח את המצב. אילו רצו היו פותרים את הבעיה הזאת כהרף עין. אבל הם לא רוצים. הם לא ירצו הם לא רצו מעולם. לאותו "מיעט מסכן" כדברייך יש תפקיד מאוד חשוב במשחק הציני הזה: קוראים לו: סוס טרויאני. או שאתה תמים, או שאתה מתחסד, או שניהם בייחד.

ההוא

אמר לא שפוי. אתה אומר מטורלל, חסיד ומתחסד. ולא שוכח לזיין את המוח עם כל מיני גיבובים וזיבולי שכל והוצאת דברים מהקשרם (בשום מקום לא דובר על "מיעוט מסכן"). זה עדיין לא משנה את העובדה שבגין בצעירותו היה טרוריסט. ולספנית ההיא (יעני הספינה) לא קראו אנטלנה אלא אלטלנה. אופס... סליחה... בטח יש לך מקלדת אלחוטית
סקסופון

לא ידעתי שעבודות היסטוריות

הן גיבובי שטויות.... לך תלמד הסטוריה, ותקרא במיוחד את כל הפרקים המתייחסים למה שקרה כאן בימיה הראשונים של הקמת המדינה, ותגלה לבד על כמה פשעים חמורים חתום הצד הפוליטי שאתה מצדד בו. לך תלמד היסטוריה כמו שצריך לפני שאתה מבטל במחי יד מחקרים ומסמכים ואנשים שעוד חיים עימנו היום ויכולים להעיד על כך. אתה מדבר מתוך בורות ושטיפת מוח. מצטער מאוד.

שחר 33

New member
מבקש רגע להתעקב על דמות בגין

יש המון אנשים שמעריצים אותו על שהחזיר להם את הכבוד האבוד. צר לי לקלקל להם את השמחה, אבל מנחם בגין היה ראש ממשלה בעייתי ביותר בכל קנה מידה. הוא הוביל את ישראל לארבע נקודות שפל מהחמורות שייידענו. הראשונה בכלכלה- הגענו עם "תוכנית ארידור" ל400 אחוזי אינפלציה, לקריסת הבורסה, לאנשים שקפצו מהגגות כי לא יכלו לשלם את המשכנתאות, ולמצב בו הלירה הפכה לשקל, הורידו אפס, ועוד מטבע בדמות "שקל חדש" עם עוד שלוש אפסים פחות...עם חגיגת חובות שאנו משלמים עד היום התקציבי המדינה. יכולנו להפוך לארגנטינה של היום, אלמלא שמעון פרס ומודעי שהצילו את המשק אחריו בתוכנית כלכלית גאונית. השניה מלחמת לבנון- מלחמה שאהוד יערי וזאב שיף כתבו עליה את הספר " מלחמת שולל", המלחמה הארוכה ביותר, שלא היו לה מטרות, שבו בגין השאיר את הזירה לשר ביטחון לוחמני ושקרן בדמותו של אריק שרון, מה שהוביל לועדת חקירה שטענה שאסור לו (לאריק) להיות בתפקיד דומה בעתיד (חחחה). חושב להבין שזאת מלחמת הברירה הראשונה של צה"ל ( שהוא יזם) מה שהוביל פילוג בעם והכרה שצה"ל יכול גם למלא משימות לא מוסריות בעליל. היציאה מלבנון והשקט מאז מוכיחים שהמלחמה הייתה טעות היסטרית , עם 600 הרוגים מיותרים, מראש ממלה שלא הבין מה שהוא עושה, שנתן לאריק שרון להוליך אותו ואת כל העם שולל. הכי הצחיק אותי לראות אותו בבופור שואל את החייל (שנהרג בפיגוע באריאל)"אם היו למחבלים מכונות ירייה ???". פפפפחחח לא היה לו מושג מה קורה שם, אבל הוא היה טיפש מידי בכדי לשגת אחרי 40 הקילומטרים שהציב לעצמו "כמבצע" והעדיף להסתגר בביתו ולשרות בדיכאון, במקום לפתור את המצב. השלישית- הסכם השלום עם מצריים, שהוא נהג להתפאר בו. בואו נשים את הדברים על השולחן : 1. אנואר סאדת יזם את המהלך ולא ישראל. 2. משה דיין תפר את ההסכם מראש ובגין רק הובל ולא הוביל אותו. 3. בגין בהסכמי קמפ דיויד , בפעם הראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל, נתן זכות להגדרה עצמית לפלסטינאים והסכים לתת להם אוטונומיה. בעצם זרע את ההכרה אצלהם לקבל עצמאות כל שהיא ביום מן הימים. הסטוריונים יודעים ששם תחילתה של המדינה הפלסטינאית חוץ משלושת הנקודות האלה, אני חייב לשבח אותו על מנהיגותו והלכיתו לשלום. הרביעית- הוא פיאר את ההתנחלויות, העמיק והעצים אותם], ובעצם חסם אפשרות להסדר בעתיד. הוא פרש כשהוא שרוי בדיכאון, והותיר את המדינה לאריאל שרון ויורם ארידור להרוס כל חלקה טובה. הוא מעולם לא הודה בזה, אבל הוא הבין שהוא ראש ממשה שנכשל, ואלמלי שמעון פרס שנבחר ברוטציה יחד עם שמיר ב84 , המידנה הייתה אז בשיא השפל : כאשר הכלכלה קורסת, החיילים בביירות, הפילוג החברתי בשיאו, ואין הסכם מדיני לפתור את בעיית השטחים שעוד תתפרץ עלינו עבומברנג. נורא קל לזכור אותו כאיש ישר והגון, אבל האמת שהוא היה חרא ראש ממשלה. אבל היה לו פאטוס וכריזמה שהוליכה את הרחוב אליו כמו החלילן מהמלין. עד היום אנשים מצביעים לליכוד בגלל בגין ההוא, אבל יהיה קשה להסביר להם, שהוא כמעט הביא אותנו לשואה כלללית . העיקר שהוא החזיר להם את הגוואה המזרחית, שתקף בנאומי כיכרות מפלגים ומתסיסים את מי שמדבר על צ´חצחים שזורקים עגבניות על גאון מדיני כמו שמעון פרס. שלכם, שחר 33

אבל שחר, כל מה שאתה כותב...

...התרחש אחר כך; כמה שנים אחרי שסבתא של זהר לקחה אותו לשמוע את בגין נואם בפאתוס בכיכרות. אי אפשר היה אז להעלות על הדעת שאותו קיצוני מוכה ירח יהיה פעם לראש ממשלה... סקסופון

שחר 33

New member
עובדה- המוכה ירח ראש ממשלה

שוב אנו במלחמה בלי מטרות. שוב אין מוצא למצב . שוב 600 הרוגים. שוב הכלכלה ברצפה. ועולם כמנהגו נוהג, שוב הליכוד והוא מובילים בסקרים בבטחה !!! קצת דה-ג´בו מה קרה ? הא ! שר בטחון אסור לו להיות חוקית, אז הוא ראש ממשלה, מה יש ? העיקר שהוא אוהב את הארץ, כמו שאמרה פה אחת מחברי הפורום. שלך, שחר 33

נעמי 1

New member
אוף איתך שחר... אוף...

אתה מוכרח לקלקל את הבקבוק של זהר עם הפוליטיקה והמיחזור האין סופי. אתה לא מסוגל להתחבר גם לדברים אחרים. נעמי

שחר 33

New member
באמת סליחה

שאני צריך לדבר על דברים לא חשובים. מצטער נעמי, אני לא אספר על שוקולד שאכלתי לפני השינה, כדי שתחבבי אותי. לא זכור לי שכתבתי פה פעם על מנחם בגין, ולכן גם הטענה שלך למיחזור תמוהה בעיני...חוץ מהצורך לתקוף אותי בכל הזדמנות. אני מצפה לדעת על השוקולד הבא שלך בשקיקה. ואפילו מצפה להתקפה שלך הבאה בשאננות מחוייכת. שיהיה לך שבת שלום. שלך, שחר 33

נעמי 1

New member
לא בא לקלקל לזהר את

הבקבוק... אז אני לא אגיב לך. אני בעצם מרחמת עליך.

הצופה.

New member
הדברים שאתה כותב מאוד חשובים

גם מאוד רלונטיים על פני הזמן לדעתי אתה צריך להתחיל בכלל עם דויד המלך על אוריה החיטי אולי יותר מוקדם .. תגיד מה חשוב במה שכתבת??? האם זה תורם משהו??? ןגם אם אתה צודק היה זמן שהוא היה מיתוס (ואפילו שיקרי)הוא נתן תקוה לאלפי יהודים שהיו שרויים במלחמה (מלחמת העולם השניה) הוא דאג ועשה והלך בגשם בזמן שאחרים ישבו וקיטרו ואם אתה מדבר על השקר כי בגין לא הביא את השלום אלא סאדת(בזה אני מסכים איתך) אזי היציאה למלחמת לבנון היתה מוצדקת...מהלך המלחמה לא היה נכון ...הבריחה לא היתה נכונה הפקרת צדל לא היתה נכונה ועוד ... תחילת הסכם אוסלו לא היה נכון (חלוקת הנשק) ועוד הרבה דברים שנעשו נעשו בתום לב למען מטרה טובה גם אם הדרך לא היתה נכונה אבל מפה ועד זריקת בוץ באנשים שעשו למען המדינה ובודאי גם טעו(הרי הם אנשים) המרחק גדול... ואם אתה רוצה אזי גם למר פרס לא הגיע פרס נובל לשלום(הוא דחף את עצמו) בעזרת טריה לארסן ואישתו שהושעו ונחקרו על פעולה זו ולימים קיבלו מענקים ממכון פרס לשלום כספים שנגנבו ממדינת ישראל לטובת שלום שלא היה ולא נברא אבל גם זה לא חשוב מה הלאה זה מה שקובע...

מו שיקו

New member
שחר

אני חושב שהייתי שוקל להיעלב אם מישהו היה מתפרץ למשהו שכתבתי מהבטן עם חומר שבכלל לא קשור בגין שווה שירשור בפני עצמו וזהר שווה התנצלות(אני לא צוחק) זה באמת לא יפה

seeyou

New member
סליחה!עם 600 הרוגים מיותרים?../images/Emo105.gif

בגלל פרס ואנשי אוסלו כמה יש עד היום?

למעלה