מיכל

smile2life

New member
מיכל

אני נענה להזמנתך ופותח כאן את דיון ``ברכת האור``, שהתחלתי בפורום רייקי. למי שלא מכיר את ההודעה אני אתמצת (ותקני אותי היכן שאני טועה בבקשה): אני טוען שברכת אור היא מיותרת וניתן להחליפה בברכת אהבה בלתי מותנית - מכיוון שרוב בני האדם לא חוו חושך אמיתי ולכן אינם מסוגלים להיות מוארים או סתם להעריך אור. וכאן חייב להיות האיזון הקדוש. ומיכל כנראה שלא הבינה אותי כ``כ טענה שאין לה בעיה עם לאהוב אהבה בלתי מותנית (שלזה בדיוק אני מטיף). כך שאין כאן ויכוח אלא רק בעיה של סמנטיקה.

yofiel

New member
אור ואהבה

נכון שאין אור בלי חושך , ואנחנו צריכים ליצור את האיזון. אך המטרה האמיתית היא לצאת מאשליית הדואליות של טוב ורע , ולהבין את החיים בלי לשפוט אותם. האור - כדבר שבא מאלוהים הוא ברכה , כך שגם אם לא ידעת חושך אמיתי מהו , זה לא מונע ממך לקבל את אהבת אלוהים שהיא האור. נושא נוסף שרציתי להעלות כאן - יש את ההגדרה של אהבה בלתי מותנית - UNCONDITIONAL LOVE יש לי בעיה מסויימת עם ההגדרה הזאת. באהבה ללא תנאים אדם יכול לאבד את עצמו ולצאת מאיזון , כשהוא אוהב את השני גם כשהשני פוגע בו , והוא ממשיך לאהוב אותו ללא תנאים... אהבה כזאת יכולה להוציא אדם מאיזון ובסופו של דבר לפגוע בקשר. אני מעדיף את ההגדרה של אהבה לא אנוכית. באהבה כזאת אנחנו דואגים לשני בסיגנון ואהבת לרעך כמוך , אך יודעים להציב גבולות ולהעמיד את השני במקום ובכך לעזור לא להתפתח בכך שאנחנו מציבים לו את המכשול , וגורמים לו להתמודד עם הבעיות , ולא לקבל הכל ללא תנאי... אהבה לא אנוכית גם תתן סטירה לאדם שצריך להתעורר , ולא רק שישבו ויבכו איתו. לפעמים צריך לדעת לתת בצורה הקשה , גם אם באותו הרגע זה לא נראה כדבר טוב , התוצאות יהיו טובות. דוגמא קיצונית - קבצן יושב ברחוב ואדם רוחני אמיתי עובר ברחוב , רואה את הקבצן שמתחנן לכמה שקלים , האיש הרוחני צועק על הקבצן בועט בו וממשיך הלאה. לכאורה , עשה מעשה ממש נבזי , אך כתוצאה מכך הקבצן (שלדוגמתנו היה אלכוהוליסט) לא קנה באותו יום שתיה , כי לא היה לו כסף , ובגלל שנמאס לו להיות מושפל , החליט לעשות משהו עם החיים שלו... אז אני לא אומר להרביץ לכל קבצן שאתם רואים , אבל צריך לדעת מתי צריך לתת בחסד ומתי בגבורה. החוכמה האמיתית היא לראות מה האדם השני צריך בשביל להתפתח ולתת לו את מה שהוא צריך , גם אם אפילו לאותו אדם זה לא נראה מה שהוא צריך. בשביל זה צריך להיות באמת מחוברים... באור ואהבה , יופיאל המלאך

אהבה בלתי מותנית

היי יופיאל, מוכרחה לומר כאן שהארת את עיני. פעם ניסיתי לעשות את זה... וזה אכן פגע באיזון שלי ובסופו של דבר פגע בקשר. פתאום הבנתי מה לא עשיתי נכון... אז, אני שולחת לך אהבה.. אנוכית! :cool:

smile2life

New member
וכבר אמר רבי עקיבא

ואהבת לרעך.... כזה כאילו ועוד כל מיני כאלה באהבה, רבי סמייל עקיבא

על סמנטיקה ושאר ירקות...

smile2life היי! אני שמחה שבאת לבקר אותנו ולתרום לדיונים. אני עדיין מתעקשת להמשיך ולברך אנשים בברכת האור. הברכה אינה מיותרת כמו שברכת שלום לאדם ברחוב אינה מיותרת. היא הרי מחזקת את המשך השיחה ויצירת הקשר. לדעתי כל בני האדם ובעיקר היהודים אחד אחד ללא יוצא מן הכלל חוו וחווים את החושך והאפלה. אני לא אומרת שעל כולם להיות עוורים כדי לחוש מהוא חושך, אלא המציאות שבא רובנו נמצאים מאז חטאו של האדם הראשון באוכלו מעץ הדעת גרמה לנו לעם היהודי ולכל העמים האחרים להכנס לאפלה. ככל שנעמיק יותר בדת כך נמשיך להכנס לאפלה גדולה יותר. אני טוענת שעלינו לרצות להוריד מסכים מעיננו, להוריד מסכים מאזננו, להוריד את ההתנגדויות עליהן התחנכנו ולהרשות לאנשים לגעת בנו. עלינו להתחיל לזרום עם חיינו ולתת לאור הגדול להציף אותנו. ומה יעשה אדם שלא יודע איך לתת לאור להכנס איליו??? לכן מי שמכיר את האור ורוצה לתרום לזולת ולגרום לסביבה להרגיש יותר טוב ופועל יוצא מזה להרגיש טוב יותר בעצמו יזרים מקסימום אור שהוא מסוגל אל האחר. לכן אני ממשיכה וקוראת לכולם: המשיכו לברך אחד את השני בברכת אור אין סופי וגם אהבה ללא תנאי וללא גבול שלמעשה גם היא אור גדול. אוהבת אתכם בכל ליבי. מיכל

smile2life

New member
ועדיין האיזון חייב להשמר

אחרת לא נשיג כלום. אהבתי את המינוח של יופיאל לגבי אהבה לא אנוכית, מכיוון שכך אני בדיוק חש לגבי זולתי. גם הדוגמא שניתנה לגבי הקבצן היא נפלאה ולא הייתי מצליח לנסח אותה טוב יותר. לדעתי אין טעם ``לאהוב`` בצורה תמימה. האהבה, למרות היותה בלתי מותנית - ומעצם היותה בלתי אנוכית חייבת להיות מבוקרת, בכדי שלא תיווצר, גם, אינפלציה גבוהה של אהבה (למרות שה` עדי שאין מספיק אהבה בעולם). ועדין אני טוען מי שלא חווה חושך לא ידע להאריך אור. הדבר משול לאדם אשר טובע ואוזל לו החמצן - ברגע שהוא עולה על פני השטח הוא שואף מלוא ראותיו אוויר צח... ותחשבו על זה

חמצן על פני השטח :cool:

ידידי היקר!!! אני ממשיכה וטוענת שרובנו נמצאים בחושך וזקוקים למקסימום אור. תארת אדם שטובע אוזל לו החמצן נכון? אם האדם לא יודע לשחות כי הוא לא יודע שהוא לא יודע אזי הוא יטבע וימות. אם האדם יודע שהוא טובע והוא גם יודע לשחות כי יש לו את הכלי אזי הוא יעשה הכל כדי להציל את נשמתו ויעלה מעל גובה פני המים כדי לקחת את אותה נשימת חיים שהיא המרפא להצלת נשמתו. נשימה = נשמה. ידידי ברגע שתודה שנשמתך נמצאת בתוך העולם החשוך ותהיה מוכן לפתח את הכלי אמצעי העזר שיקלוט את האור הגדול אור האהבה האין סופית שלדעתי נמצא בשפע לכל העולם כולו, או אז תוצף באותו אור אהבה אז תדע למעשה כי שחררת את נשמתך= נשימתך מהחושך לאור. התשובה נמצאת הנקודה של הסרת התנגדויות. בנקודה של קבלת מציאות אחרת שלא בהכרח מתחברת להגיון . התשובה נמצאת בחוסר ההגיון. לא כל דבר בחיים צריך להבין. מה שכן צריך ללמד לקבל דברים ולזרום עם החיים. הרבה אור ואהבה אין סופיים ללא תנאי וללא גבול. מיכל

smile2life

New member
אז למעשה

את טוינת שאף אחד מאיתנו לא הואר וכולנו נמצאים עדיין בעידן החושך ולמעשה השימוש ב``ברכת`` אור הוא למעשה מעין כמיהה לאור?

כמיהה לאור של כולנו :cool:

smile2me כל הכבוד!!! סוף סוף ירדת לסוף דעתי. אשרנו, זה בדיוק מה שניסיתי לומר: כולנו היינו בעידן שהוא חושך וזה הזמן להתחיל להשתחרר, ולכן כל ברכת אור ממני אלייך ממלאת צורך שלי להעניק לך אור רב ולפרוץ עבורך את מחסום החושך בתקווה שתדע לקבל את האור. ככל שתשתחרר מהצורך להתנגד לאור כך תהיה שטוף בו ומלא עד אין סוף. תנסה... ב-ה-צ-ל-ח-ה. מיכל

למעלה