מיכל ...

מסוכנת8

New member
מיכל ...

מזמן לא דיברנו ובטח חשבת מה איתי ..אז הכל ככה ככה . יש לי דיון ב14 לחודש . עשיתי לבן שלי איבחונים וכתוב בו שהוא מאוד רוצה לחזור הביתה וזה שהוא לא בבית מקשה עליו מאוד ושהוא נמצא בדיכאון זה גם מה שנאמר מדוח של פנימייה . איבחון שעשיתי הוא טוב ויש בו את ההמצלה לחזור הביתה . בוא נראה מה שופטת תגיד .. כמובן שאני בלחץ ולא יודעת מה יהיה בדיון ..רווחה כמובן רוצה עוד שנה .. תהילה

חושבת עלייך

איזה צירוף מקרים - הבוקר דיברו איתי (טלפונית) על מקרה שמשום מה הייתי משוכנעת שזו את, מסרו לי שהולך לכיוון טוב. אני מאד מאד מקווה שסוף סוף יחזור הביתה ותסיימו שניכם את הסיוט הזה. האם את נעזרת בעוד אדם, פרט לעורך דין שלך? נדמה לי שכך, לפי הנתונים שנמסרו לי.. השבוע פגשתי מישהי, עורכת דין שעבדה בייעוץ המשפטי של משרד הרווחה, זעזע אותי לשמוע את ההגיון שעומד בשורש פעולות עובדי המשרד. יש לפקידים מין תחושה של פטרונות על המשפחה ובעיקר על הילד. אני טוענת, העובדה שהורים הם עניים או חולים או אפילו מתוסבכים אינה סיבה מספקת להרחיק את ילדיהם מהם. במחיר זול יותר ניתן לתת סיוע לאותה משפחה בבית או במסגרת יום ולהשאיר את הילד בקרבת מכריו, קרוביו, חבריו, בסביבה נורמלית. שוחחתי איתה מעט גם על סוגית האימוץ הפתוח לעומת האימוץ הסגור ושוב הזדעזעתי לשמוע את התמיכה הכמעט בלתי מסוייגת באימוץ סגור, במניעת קשר של הילד עם הוריהו הביולוגי כיוון שלדבריהם קשר עם ההורה הביולוגי עלול לחבל בקשר של הילד עם ההורה המאמץ והם גם מסתמכים עם מאמרים שפורסמו (לטענתי, מול כל מאמר שנוקט בגרסה אחת אפשר להביא מאמר שנוקט בגישה ההפוכה, תמיד היה ויכוח בין מומחים ולפעמים גישת מומחים היא גם עניין שבאופנה). במקום להעביר את הילד לאימוץ כולל לינה, ניתן לתת לו משפחה מארחת או מסגרת יום ולסייע למסגרת המשפחתית הביולוגית. נראה שמושרשת תפיסה במשרד הרווחה במשך עשרות שנים. אני חייבת לציין שכשם שאני הזדעזעתי מגישתה כך היא הזדעזעה מגישתי, עכשיו לכי ותביני מדוע וכיצד את נאבקת לקבל את ילדך בחזרה.

mishelli

New member
מזעזע. קיבלתי מייל אתמול

מנכל"ית של עמותת אומנה כלשהי, מרוויחה 35,000 ש"ח בחודש!!!. אז לא פלא שהם מחפשים להוציא ילדים מהבית. את הבן שלי הסיתו נגדי. הוא כמעט לא מדבר איתי ולא רוצה לחזור הביתה.

הנזק כבר נעשה

בשיחתי עם אותה יועצת משפטית לשעבר ממשרד הרווחה טענתי שעושה רושם שמחפשים להכניס ילדים לפנימיות, היא הזדעקה: "מה את מדברת, אין להם מקום בפנימיות". עניתי לה שאני תוהה אם מספרים לה את האמת, כיוון שהרושם שלי ממקרים בשטח שהפנימיות מוכנות לקלוט יותר ויותר ילדים ונלחמות על כל ילד לתקציב שלהם. לגבי הילד שלך, את כנראה לומדת בדרך הקשה כי הכתובת הייתה על הקיר ואפילו כאן בפורום וגם במסרים פרטיים, לא לשלוח את הילד לפנימיה, רחוק ממך. אין לי רעיון כרגע כיצד למזער את הנזקים. לכל היותר את יכולה לבקש שישלחו אותו לדבר עם פסיכולוג (אינני אוהבת את האופציה הזו אבל במקרה שלך אפשר לשקול זאת), ורצוי שיהיה מישהו מטעמך או לפחות מישהו שמקובל גם עלייך. הפסיכולוג יכול לאבחן ואולי גם לעזור לילד להבין מה קשה לו עם אמא ולמה הוא מתנכר לה.

mishelli

New member
שמתי לב לשיטה חדשה שלהם:

במקום לקחת את הילד בכח, בואו נסית את הילד נגד הוריו, ניתן לו את האישור לעשות טרור בבית, ואז ההורים לבד יתייאשו ויבקשו פנימיה. הבן שלי, למרות שנתן לי אגרוף, עובדת סוציאלית אמרה לי שזה לא בסדר שאני מונעת ממנו ממתקים!!! (מגיע לילד פרס על אגרוף לאמא?). אחרי חופשת שבועות בבית, עם התנהגות קשה, הילד קיבל יום כייף בפנימיה. פרס על התנהגות רעה בבית. פעם כשהייתי אצלו בביקור, קיבל שקית ענקית מלאה חטיפים!!!. אמרו שזה בגלל שאני לא מביאה לו. הרופאת ילדים, אמרה לי שאני פושעת שאני נותנת לילדים חטיפים וממתקים. הם אמרו לנו שהעונשים שלנו לא סבירים, אך ראיתי אלו עונשים יש בפנימיה: איימו על ילדה שאם לא תסדר את החדר, יבטלו לה את מסיבת הבת מצווה!. (דבר פעוט - לא לסדר את החדר, לעומת מניעת ממתקים על אגרוף של ילד לאמא. טענו שהעונש חמור).

spring9

New member
אז מה חדש?

בטוח שטובת הילד לא לפני עיניהם. ואח"כ עוד מתפלאים למה יש אלימות בבתי הספר ולמה בני הנוער כל כך פרועים. לי זה ברור. ולכם?

mishelli

New member
למה הכל בחיים מסתכם בכסף???

הייתי רוצה עבודה עם משמעות. להתפרנס אני חייבת, אך אני רוצה יותר מכך. משהו שיתן לי יותר מכסף בחיים. אני לא מבינה, איך עובדות סוציאליות, נשים, מוכנות בשביל כסף להרוס משפחות ונשמות של ילדים קטנים, להרחיק אותם מהבית.

mishelli

New member
מצד אחד הם עוזרים כלכלית

מצד שני "דופקים" בהוצאה של ילדים. לי עזרו בטיפולי שיניים, גמ"ח צ'ק של 1000 ש"ח לכיסוי חובות, 300 ש"ח תווי קניה. רוצים לעזור לי גם ברכישת מכונת כביסה חדשה. יש כאלו שמקבלים עזרה בריהוט הבית וביגוד לכל המשפחה ועוד...

אין שליטה על ילד בפנימיה

את מעדיפה עזרה כלכלית וילד רחוק מהבית? עדיף לנקות בתי שימוש ולגדל את הילד בבית מאשר תווי קנייה, מכונת כביסה, מיטה ועוד. דרך אגב, משרד הרווחה אכן עוזר ברכישת ציוד אבל גם עוזר לך "להיפטר" מההוצאה הכי גדולה שלך - הילד. קחי בחשבון שאין שליטה על ילד שחי בפנימיה/במוסד - זה אבוד. את לא מגדלת אותו, את לא מתמודדת עם קשיים בגידולו, את לא יכולה לחנך אותו, את לא יכולה להינות מפרי עמלך יום יום. זה מה שעצוב בהרחקת ילדים מבתיהם, אפילו שבפנימיה הילד מקבל מיטה יותר יפה, ממתקים ואולי שיעורי עזר. הרחקת ילדים מבתיהם הוא אולי ביטוי עדין, צריך לומר גם הרחקת ילדים מהוריהם, מאחיהם, מאחיותיהם, מסבים וסבתות, מחברי ילדות, מנוף ילדותם, מחברים לספסל הילדים ושם בפנימיה הוא עוד אסוף אחד. עצוב. נסי לתפוס אותו ברגע של כעס על הצוות בפנימיה ועל החיים בפנימיה ולשכנע אותו לחזור הביתה, אבל אל תהיי רכרוכית איתו. הוא צריך משמעת. כשהוא יתגעגע אלייך הוא יסכים לקבל אותך גם עם משמעת. את כנראה צריכה לנקוט יד מעט יותר קשוחה, זאת אומרת, להציב לו גבולות ולעמוד בהם, לא להתכופף. להציב בפניו דרישות אך גם פעילויות הפגה: בילוי, נופש ולא לשכוח לחבק הרבה ולומר לו מילים טובות כגון, אתה ילד נבון/חכם, אתה יפה, אני אוהבת אותך ועוד ועוד. לא לשקר אבל להגזים מעט (או הרבה) מותר (ואפילו רצוי).

חד הוריות יצא המרצע מן השק

תראי מיכל הלוי: מישלי , גרושתי , חברותיה של מישלי והרבה נשים ששמעתי ראיתי והכרתי ולו קראתם את כול מאמרי בשרשרת הייתם מבינים עד כמה בעצם אני צודק . תראי אני לא מכיר אישה חד הורית שלא טחנה לבעלה את הכיס /או לחילופין סיוע מהרווחה וחיות בעצם כמו פרינססות , אני לא מכיר מתנות בחינם לא מהרווחה וגם לא מהפרסומות . כול מה שמעניין אתכן הנשים החד הוריות זה רק הכסף ואצלכן לכול דבר יש תג מחיר אפילו בסדרה הבורר בעונה ב' שהעו"ס פנה לדודה להחזיר את הילדים לאמא שלהם רק בעבור מזוודה מהבורר היא שיחררה אותם . אילו לגבר שמבקש משמורת היה בא עים מזוודה עים מיליון דולר אני משוכנע שכול החד הוריות היו מוותרות על ילדיהם במשמורת לגברים כמו שעושים העברת בעלות במקרה של מישלי לצערי גם כיום בנה מקבל תרופות ותיק פסיכיאטרי והעיקר שהיא מקבלת עליו קצבאות הטבות וכו' למזלי גילי אחיו בתחילה שראה את החטיפים והפעיולויות רצה רק לאחר הפסיכיאטר הבין שלא כדאי מה גם שלילדים שלי שאצל מיכל יש גבולות ברורים שכן אבא בחינוך שווה יותר מאמא יבוטל חוק הגיל הרך לאלתר !!!!!!!!!!!!!!!11

למעלה