מיכל צפיר...

Blue Rose

New member
מיכל צפיר...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4418225,00.html
יש בויינט כתבה עכשיו - משום מה תחת הכותרת "דיאטת השמנה" על הגברת.

יש לי קשר אליה, עוד מזמן מנגו, אבל יוצא לי לראות אותה בזמן האחרון בערוצי הילדים, אלו כנראה תכניות ישנו, היא פחות רזה בהן, אבל וואי- איזה חיוך והתלתלים המשגעים.... אני ממש נהנית לראות אותה שם....
אחרי קריאת הכתבה (שבינה לבין דיאטת השמנה אין כלום) קצת חבל לי עליה.
בסדר, היה לך קשה ללכת ולשרוך שרוכים, לגיטימי.... אבל כל ההתעסקות האיומה ב"מה? אני באמת שמנה? כל כך? כל כך המון? אם אצטלם בעירום מהגב- אני אדע כמה אני באמת שמנה... אני חייבת להפנים כמה שאני שמנה...שלא חשוב איך אתלבש טוב- עדיין אהיה שמנה ...להפנים...ואז לשנות"

הסתכלתי בתמונות שלה והגעתי למסקנה שמה שמפריע לי אישית זה שהמראה שלה משדר לי תמימות, ילדותיות ועוד כל מיני דברים כשהיא שוקלת יותר...וכשהיא רזה יותר היא פשוט הופכת לעוד פנים בקהל, בלי יחודיות, זה כאילו מוריד לה מהאופי...

- תמונות: http://www.google.co.il/search?q=מי...urce=og&sa=N&tab=wi&ei=UiUkUvW4C8extAbjkoHQCg

אניחושבת שראיתי את זה בלא מעט אנשים שירדו במשקל, אולי ההבעות משתנות בעקבות השומן שיורד מהלחיים וכאלו...אני לא יודעת להצביע, אפילו קריסטל רן שהיתה דוגמנית למידות גדולות וירדה במשקל - לדעתי איבדה המון בפנים (לא בתוכו), לדעתי לא בולטת עכשיו והמון מהיופי שלה פשוט ירד יחד עם הקילוגרמים...

אין לי שום דבר נגד היורדים במשקל, שמחה בשמחתם...אבל אני דנה עם עצמי קצת על גבי הפורום- למה יש הרבה תגובות של "נראים יותר טוב לפני", "יותר שמחים" וכו'...

מה אתם חושבים?

רוזי! שלא מבינה מה היא עושה פה..אין לה זמן לזה...

את לא אוהבת שנכנסים לך לצלחת ולמראה הפיזי שלך

למה את נכנסת לחיים והחלטות של אחרים?? אם טוב לה שם, מה רע לך??

לדעתי את מקנאה.
חיה ותן לחיות

מיכל צפיר חשפה את הצלחת שלה לעולם

בזה שהיא פירסמה כתבה על הצלחת הזו. וד"א, אם תחפשי קצת באינטרנט תגלי שמיכל צפיר כותבת כבר על הצלחת שלה כמה שנים טוובת בכל פורטל שמוכן לתת לה לכתוב עבורו...

עד כמה שידוע לי, רוזי מעולם לא כתבה על עצמה בעיתון ולא חשפה את עצמה ולכן יש לה זכות לפרטיות.

Blue Rose

New member
בוקר טוב ילדה...

קראת מה שכתבתי?

אני לא רואה בשום צורה פה איזשהו ביקורת לגבי הירידה במשקל שלה...אם כבר הבעיה שלי היא שנראה לי שהיא הגזימה בכמה שהיא חשבה שהיא שמנה, נראתה מעולה אז- נראית מעולה עכשיו.

החלק השני היה דיון פנימי שלי - ולקחתי אותה כדוגמה בגלל התגובות (טוקבקים) של אולי ההבעות משתנות בגלל ירידת השומן בפנים (בפרצוף)....הייחוד לדעתי יורד...אבל דיברתי לא על הרזון...לא משנה לי לכאן או לכאן כמה היא עולה או יורדת..אלא על השינוי הממשי בתווי הפנים. אני לא אומרת אם הוא טוב או רע- אלא על כך שבמקרה שלה הפנים שלה שידרו לי אישית (וכך גם כתבתי) תמימות וילדותיות...וזה נעלם עם המשקל..ואני תוהה אם הבעיה בי... או אולי אולי השומן כן מביא משהו במראה שהוא כן מקובל חברתית ורצוי, זה לפנים לעומת הגוף...
תוהה ביני לבין עצמי.

אבל אמרתי שהיא רזה מידי? אמרתי משהו נגד הירידה?..היה לי חבל רק בגלל איך שהיא הרגישה כשמנה...שאהבתי את המראה שלה גם אז...

לקחתי אותה כדוגמה דוקא כי היא דמות ציבורית עם הרבה תמונות של תקופות שונות במשקל שלה וגם ובעיקר בגלל שיש לי קשר איתה כאדם מוכשר שהילדים שלי (טוב נו- הקטן) צופים בו...גם לפני וגם אחרי...טוב נו.. גם אני...יש דמויות שיש להם לדעתי חיוך כובש...כייף לי לראות אותה...עוד מתקופת שינקין...

אולי אני לא מסבירה את עצמי כמו שצריך...כמובן שאין פה כל ביקורת כלפיה מלבד אימרה לגבי לתחושותיה כלפי עצמה כשמנה.

מקווה שהבהרתי את עצמי...

רוזי! שעכשיו באמת לא תוכל להשיב יותר...עבודה וסידורים...

אני מניחה שמשמעות הכותרת היא

"דיאטת האישה השמנה (שהרזתה)" ולא דיאטה שאמורה היתה לגרום לה להשמין...

ולגבי התגובות: אני מניחה שחלק נובעות מתסכול כי הם ניסו לרזות ולא הצליחו. אבל אני חושבת שחלקן נובעות מכך שהכותבים מבינים שהמסר של הכתבה מעוות.

אני חייבת לציין שאין לי מושג מה הגובה של מיכל צפיר, אבל אני בגובה ממוצע (1.67) שקלתי פעם כמעט 50 ק"ג יותר ממיכל בשיא משקלה - ויכולתי ללכת ברגל, ויכולתי לשרוך נעליים בלי בעיות, וכפות הרגליים שלי תמיד היו רחבות בלי שום קשר למשקל (אלא בגלל גנטיקה), ולא התנשפתי מקצת הליכה. כך שאני לא ממש מזדהה עם הסבל שהיא מספרת. אני כן שמה לב לזה שהיא טוענת שהיא היתה מאושרת עד שהדביקו לה את שם התואר "שמנה" ורק אז היא התחילה לשים לב שהחיים שלה בזבל.

בסופו של דבר, יותר מהכל - אני מרחמת עליה. ברור לי שכמי שעובדת בתחום הבידור, יש עליה הרבה יותר לחץ "להראות טוב" שזה כמה שיותר רזה. וברור לי שבהרבה מובנים גם כאישה "מודרנית" היא ספגה לא מעט סטיגמות על זה שלהיות "שמנה" זה הדבר הכי גרוע שאישה יכולה להיות. רק חבל לי שהיא לא לקחה שניה לחשוב על זה שאם היא באמת מאושרת גם כשהיא "שמנה" - אולי בעצם היא לא במצב כזה גרוע?

מרים 882

New member
תראי...

אני בחורה מלאה והייתי שמנה מאוד.
אמא שלי שהיתה ועדיין נגד השרוול שעשיתי
אף פעם לא פירגה לי,לדעתה אני נראית מבוגרת מגילי
והעלבון הכי הכי שלה(לדעתה)כי בשבילי זה לא עלבון
שהתחלתי להתלבש כמו כולן.
נכון כשהתפרסמה הכתבה על אסתי זקהיים
יצאו פה בזעקה איך ולמה שופטים אותה?
תקישו מזה גם על מיכל צפיר.

Blue Rose

New member
כנראה משהו התפספס לי בניסוח...

הכוונה היא ממש לא לשפוט אותה...יותר לנצל אותה כדי להעלות שאלה ועל הדרך ... כמו שצלמת ניסחה היטב...לדבר על יחסה לעצמה כשמנה...

רוזי! שהולכת להתרים ולתרום דם...(אחראית בקיבוץ)

valeta

New member
אני אומר לך מה לי מפריע

במיכל צפיר, ובעצם לא בה, אלא בתקשורת ובדרך שבה עוסקים בה. מפריע לי שהפכו אותה למומחית בענייני הרזיה. כיוון שהדיאטה שהיא אישית נקטה בה +העיצות שהיא מפזרת לא מתאימות לרוב האוכלוסיה.
היא רזתה המון בזכות כמויות אדירות של ספורט, כמויות שהיא מקפידה עליהן כל הזמן (נדמה לי שמידי בוקר היא רצה כ-8 ק"מ?). היא הייתה אמא ל-3 בנות גדולות בזמן הדיאטה, ועם מוטיבציה אדירה להצליח מחדש בעולם הבידור, עולם שהסטנדרטים של הרזון שבו הם בלתי מתפשרים. איך כל זה קשור לנשים עובדות במקצועות אחרים? כאלה שצריכות להיות ב-7 על הכביש, וקמות מוקדם לא בשביל לרוץ 10 ק"מ, אלא בשביל להספיק לארגן את עצמן והילדים לעוד יום עבודה? איך העיצות האלה מתקשרות להמוני נשים עם ילדים קטנים? שלא לדבר על ההקפדה על הארוחות הקטנות לאורך היום, עם גיוון תזונתי ומחשבה על כל פרט בתוכן? לא מכירה אף אישה עובדת שיכולה להתנהל ככה. גם אם היא מצאה מתכון מנצח להרזיה, רוב הנשים לא יכולות להעזר בו. ולכן יש משהו בה שהוא מחליש, לא תורם, לא מקדם.
וגם המודל הסופי שהיא מציבה - אישה במידות של דוגמנית, בכושר עילאי, במראה פנים חלק (פוטושופ), מאושרת עם בעל אוהב - לא מרגיש לי מודל שרוב הנשים יכולות או אמורות להזדהות איתו.

אני לרגע לא כופרת במה שהיא מרגישה. זכותה להרגיש שהמהפך הזה שינה את חייה לטובה, זכותה לסבול עמוקות מכך שהייתה שמנה ולרצות להשתנות כליל. זכותם של אנשים מבוגרים לחשוב ולהרגיש ולפעול כראות עיניהם. אבל חבל לי שהיא ודווקא היא הופכת להיות ע"י התקשורת מודל נכון של ירידה במשקל, וחבל לי שהיא עצמה, מתוך כנראה שיקולי פרסום וקריירה, לא מסייגת עבור הקוראים שלה את העניין ומודה שמה שהיא עשתה ועושה כדי להיראות כך, לא ריאלי עבור רוב הנשים.
אני הרבה יותר מעריכה נשים כמו מירי בלקין שמציבה מודל ריאלי, ומודה שהיא עצמה לא רזה, אבל היא כן שומרת על משקל גוף יציב (שזו בעיני מטרה יותר נשאפת ואולי גם בריאה יותר).

הבעיה היא לא ספציפית הספורט...

או הכנת האוכל. העניין הוא שלכל אחת יש סדרי עדיפות שונים. קודם כל - לא כל אחת רוצה באמת לרזות (וכל אלו שמרגישות שהן "חייבות" לרזות אחרי שהן קוראות כתבה כזאת לא באמת רוצות לרזות). דבר שני - גם מאלו שהרזו, יש כאלו שבאמת עסקו הרבה בספורט, ויש כאלו שהעדיפו להתרכז בתזונה שלהן. אין דרך אחידה שבה כולן הצליחו לרזות, ובכל דרך יש כאלו שהצליחו או נכשלו לאורך זמן.

למעלה