מיכל או אור?

שקדי

New member
לבטח אור........

אגב....יש זן חדש שעכשיו נוטעים בחלקות קטנות כי עוד לא יודעים איך הוא יהיה לאורך זמן איך שאפשר להתרשם עכשיו הוא יהיה ה''להיט'' שמו בישראל ''אודם''

אפרתא א

New member
אם הגינה בשרון

אז לדעתי כדאי לוותר לגמרי על קלמנטינות, זבוב הפירות עושה בהן שמות. כדאי הדר עם קליפה עבה וההמלצה שלי - פומלה אדומה. חוץ מהפרי המהמם, העץ עצמו והעלים - מאוד יפים.

פיטנגו4

New member
הגינה תיאורטית

לא גינה ספציפית. אני עובדת באזור השרון והכרמל (וגם קצת בגליל ובעמק יזרעאל), ולכן כתבתי שזה האזור. הלקוח (תיאורטי) אומר לי "רוצה קלמנטינה". או שיש גם הדרים אחרים, או שהוא לא אוהב אותם בכלל. הסברתי את הבעיה עם זבוב הפירות, אבל הוא רוצה רק קלמנטינה. בד"כ הוא אומר "מיכל" כי הוא לא מכיר זנים אחרים. מתפקידי לידע אותו. היה כאן רוב לאור
אז מהיום, בזכותכם, אציע "אור" בעדיפות על "מיכל" . תודה לכולכם !!!!

שקדי

New member
תתעניני גם ב''אודם''

זן קליף חדש ומבטיח ניטע בכמויות קטנות בינתיים טעם דומה לאור בלי גרעינים צבע אדום יותר יפה מה''אור''

טלי1121

New member
מכל ההמלצות עשיתם לי חשק לעץ קלמנטינה, אבל

מאחר ואני לא יכולה לאכול את כל כמויות הפרי העתידיות , ואני רוצה עונת הבשלה ארוכה, חשבתי לעשות הרכבות של מיכל, אור ואודם על אותה כנה. מה דעתכם? אני חושבת שהם יסתדרו ביניהם בלי לריב מי יותר חזק.

jeshu

New member
אולי תשלימי לי פה איזה חסר הזן שאני מעדיף מתקלף מאוד בקלות. הוא ממש נפרד מבפנים מהקליפה המעט מקומטת שלו. טעם חמוץ-מתצוק עדין. אני יכול לחסל קילוגרמים של זה בשבוע אחד. בדיוק נגמרה העונה לפי השוק בשישי האחרון. יודעת מה שם הזן?

Aטלי

New member
פלקט קטן של זני קלמנטינות

לפני כמה שנים מאוד רציתי לדעת מה ההבדל בין הזנים, כתבתי למועצה לשיווק פרי הדר וקיבלתי דף חמוד צבעוני מנייר כרומו ועליו טבלה מקסימה שמפרטת את הזנים וטעמם, הבשלה ותכונות.

למעלה