מיכלי דלק-מסוק

• פותח הנושא GDU
  • פורסם בתאריך

GDU

New member
מיכלי דלק-מסוק

מדוע יש שני מיכלי דלק במסוק ,אחד קטן ואחד גדול. רזרבה או משהו?

mol3

New member
מיכל נוסף

יש מסוקים בהם המיכל חבוי מהעין ואין דרך אמיתית לדעת כמה דלק נותר. כיוון שהדבר מסתיים לעיתים רבות בקאט באויר ובמסוק זה תענוג מפוקפק, צריך למצוא פתרון הפתרון (עד שימציאו מד דלק עם טלמטריה לשלט
) להתקין מיכל קטן חיצוני. זו לפחות הסיבה שאני בחרתי במיכל חיצוני (אחרי 50% מהריחופים שנגמרו באוטורוטציה).

ד ו ד 9 9

New member
תפקידו העיקרי של המיכל הקטן

הוא למנוע הקצפה .המנוע שואב את הדלק מהמיכל הקטן שהוא מלא תמיד (כמובן כל עוד יש דלק במיכל הראשי) היות והוא מלא לעולם לא תיווצר הקצפה.

eitanh53

New member
מהיכן שאבתם את המידע הזה על מסוקים?

אני לא יודע מהיכן אתם שואבים את המידע שלכם על מסוקים? אבל ברור לי שהוא לא נכון פשוטו כמשמעו. אני שמח שאתה יודע לעשות אוטורוטציה. אין דבר כזה מנוע לא משומן שהוא פועל. גם שיש קט מנוע עדין הצלינדר והשרוול משונים דיים ואין חשש לפעולת מנוע ללא שמן- מהיכן שצעת את הדבר הזה? אוי ואובו אם אתה מתקין הדר למנוע הקצפה במיכל הדלק, זה כמו לתת אקמול לחולה סרטן. אם יש לך הקצפה במיכל הדלק זה נובע מרעידות בתדר גבוה. רעידות אלה נוצרות ממערכת המנוע ויכולות להיות להם סיבות רבות, החל ממניפה לא מאוזנת, מניפה שלא מורכבת נכון על המנוע, מנוע שלא מורכב נכון בתוך גוף המסוק וכיוצא בזה. מבחינתי אין דבר כזה הקצפה במיכל דלק - פשוט לא קיים. אם אתה רואה הקצפה במיכל הדלק, זה סימן רע מאוד לאי תקינות כל מערכת הנעה של המסוק - אסור בתחלית האיסור להטיס במצב כזה.

avistar6

New member
אם ככה..

אז למה נועד מיכל הציפה? למה בכלל לתת"אקמול" למסוק בריא? ועוד דבר.. בזמן שמיכל הציפה מתרוקן המנוע ממשיך לעבוד מספר שניות אך התערובת שלו הופכת ענייה מדי.. דבר שגורם להתחממות יתר וזהו מצב לא תקין.. לכן מומלץ להביא את המסוק לנחיתה לפני שהמיכל נגמר

eitanh53

New member
אני חושב שהסברתי היטב....

מי אמר שחובה לעבוד עם מיכל ציפה? אין חובה לעבוד עם מיכל הציפה. אתה יכול להטיס את המסוק גם ללא מיכל זה. אלא שמטיסי 3D חריפים עלולים להגיע למצבים, בהם בהמלך התרגילים זרימת הגדלק למנוע לא תיהיה רציפה.לכן תפקידו של מיכל הציפה לספק דלק באופן רציף- לכך ורק לכךנועד מיכל זה. מיכל הציפה תמיד מלא (כמובן כל עוד יש זרימת דלק מהמיכל הראשי). זרימת הדלק למנוע מתבצעת ממיכל זה בלבד. אי לכך ישנה זרימת דלק רציפה למנוע בכל מצבי התרגילים. את זמן הטיסה מחשבים לפי כמות הדלק במיכל הראשי בלבד. יש טיימר במשדר ומכוונים אותו לזמן טיסה על פי כמות הדלק שמיכל הראשי בלבד. לכן לעולם לא מגיעים למצב של חוסר דלק.כל שימוש אחר שבאה לחפות על בעיה במסוק (כפי שנרשם למנוע הקצפת דלק) אסור שיקרה. . במסוקים לא פותרים בעיה על ידי עקיפת הבעיה

avistar6

New member
בנוגע לזמן הטיסה..

די בעייתי לחשב את זמן הטיסה, תלוי בכמה פרמטרים כמו אופן ההטסה כיוון המנוע ועוד..

אמר אמת ידידי המלומד איתן

מיכל הציפה נועד למנוע מצב בו יש חסר בדלק במצבי טיסה קיצוניים. אין כל קשר בין הקצפה למיכל הדלק הזה. אגב ישנם מטיסים שלא משמתשים במיכל זה מסיבותיהם הם - לרוב אנשים F3C מהסיבה שאינם מגיעים למצבי טיסה קיצוניים.

ShweeShoo

New member
אז כנראה

שמחשבים את זמן הטיסן לפי הדלק במצב של צריכה מקסימלית, כשהמנוע במשך כל זמן הטיסה על מצערת מלאה

eitanh53

New member
זו לא הסיבה

מיכל הנוסף שאתה רואה כלל לא קשור לזה שרואים או לא רואים את מיכל הדלק הראשי. במצבי אווירובטיקה חריפים יתכנו מצבים שלא יגיע דלק למנוע, לכן שאיבת הדלק תעשה מהמיכל הקטן שנמצא ליד המנוע. המיכל הקטן ניזון כל הזמן מהמיכל הראשי שהוא מדוחס בלחץ כל הזמן מהאגזוז. דבר זה מאפשר זרימת דלק רציפה למנוע בכל מצבי הטיסה. זה שיש קט מנוע כלל אינו קשור לתענוג או לא תענוג.אני לא פעם מכבה את המנוע באוויר ונהנה מאוד ללנחות ללא מנוע (תאמין לי תענוג אמיתי). אתה פשוט חייב ללמוד לעשות אוטורוטציה. זה שאתה מטיס מסוק בלי ללמוד לעשות אוטורוטציה כמו שצריך, זו תקלה לימודית חמורה שלך.

mol3

New member
יש הבדל בין לבבות ובין קאט

אוטורוטציה אני עושה בלי שום בעייה. כיבוי מנוע באופן יזום זו לא בעייה. הבעייה בקאט עקב חוסר דלק, היא עבודה של המנוע בלי מספיק שמן, למשך שנייה +-. כאשר התחלתי להגיע לשיעור של 50% מההטסות שנגמרו בקאט, זה כבר ממש לא בריא למנוע. החיכוך בזמן כיבוי המנוע ללא מספיק שמן, הוא רב ובעייתי. זה בידיוק המצב שאני מונע עם המיכל החיצוני. לא הייתי מודע לנושא המצבים הקיצוניים באוירובטיקה, ולכן ציינתי את הסיבה בגללה אני הוספתי את המיכל. אני בטוח שיש עוד סיבות.

למעלה