מיכלי אימון

מיכלי אימון

אחת השגיאות הנפוצות היא העתקה בטרם עת של עצי בונסאי לעציצי בונסאי, מסתבר ששגיאה זו נפוצה בכל העולם. עקב כמות מצע הגדילה עם העתקת עץ לעציץ בונסאי התפתחותו נבלמת והרי זו מטרת עציץ הבונסאי. רבים המתחילים המצפים משתילים בעובי גפרור להפוך לעץ בונסאי בעציצי בונסאי, או עושים גיזום דרסטי לעץ ממיכל משתלה גדול, ושותלים אותו מידית בעציץ בונסאי שטוח. הדרך הנכונה היא לפתח את עץ הבונסאי תחילה באדמה ולאחר מכן במיכל אימון, הגידול הנכון וה"בריא" ביותר הוא כמובן באדמה, אבל אז נאבד את הבקרה על עיצוב השורשים. ברחבי העולם קיימות משתלות על שטחים גדולים לגידול פרה-בונסאי, כמובן ביפן, סין, קוריאה ותאילנד (בחלקם ביקרתי). הדרך הנכונה למגדל הפרטי היא שימוש במיכלי גידול, קיימים מספר מיכלי גידול "תקניים" וכמובן מספר רב של אלתורים, המשותף לכולם הוא הגודל, השוני הוא החומר ממנו הם עשויים: מיכלי מיקה – חומר קשיח דמוי פלסטיק – לא ניתן לרכוש בארץ. מיכלי פלסטיק מאולתרים – מיכל שנרכש באיקא. ארגי עץ – אני מכין לבד... לאחרונה אני מנסה להשתמש בעציצי חמר – נראה לי שיש להם מספר יתרונות, זמינות, מחיר זול, ובעיקר אני מאמין שישמרו על טמפרטורה נמוכה של שורשים (נושא לכתבה נפרדת...), נראה לי שהחיסרון העיקרי הוא הצורה המעוגלת של המיכל אשר תקשה על העתקת העץ – ואולי יהיה צורך לשבור את המיכל בעת העתקה. ועוד טייפ – מסתבר שגם המאסטרים היפנים וכן רבים אחרים מגדלים את עצי הבונסאי במיכלים אחרים – גדולים ועמוקים – מאלו המשמשים לתצוגה, לפני תצוגה מועתקים העצים למיכלי תצוגה ומעוטרים בטחב וכ'.

tk96

New member
גם אני שמתי עיין על מיכלים אלו.../images/Emo8.gif

וגם קונה דליים בשוק (המחיר חצי מהמחיר של אותם הדליים ברשתות מוכרות) ומחורר אותם בהתאם.

למעלה