טוב, אנחנו כבר נחייה ונראה
ואת צודקת - ה"כניעה" של החברות הזרות לתכתיבים המקומיים מעניינת, אבל אני לא חושב שהסינים הם הראשונים שעושים את זה. אני חושב שכבר בשנות ה-90 ממשלת צרפת ביקשה מיאהו! לצנזר תכנים גזענים, בהתאם לחוק המקומי, ובסוף נאלצה להסתפק בצנזורה ביאהו צרפת. ההבדל הוא שלצרפת אין חומת-אש הפוכה (וחומת האש הסינית היא הרי הפוכה - היא שומרת על המידע שבחוץ ולא על המידע שבפנים). בסך הכל, יש עוד הרבה מדינות בעולם שמצנזרות את האינטרנט כמו סין (ולפעמים גם יותר מסין). סין פשוט גדולה, ולכן מושכת הרבה חברות גדולות להשקיע בה וגם הרבה תשומת לב. אני חושב שהביקורת של חברי הסנאט על גוגל, מייקרוסופט ויאהו! קצת צבועה: גם הם מצפים מחברות זרות להכנע לחוקים אמריקאים מקומיים (שגם הם מגבילים לפעמים את חופש הביטוי ושמירת הפרטיות), והם לא יכולים לבקר את החברות האמריקאיות שנכנעות לתכתיבים הסינים. הם יכולים לבקר את המדיניות של הממשלה הסינית עצמה, אבל היא לא היחידה, ויש הרבה משטרים (חלקם ידידותיים מאוד לארה"ב) שעושים את זה. ואם נחזור לנושא הנוכחי - לדעתי גם הפעם מייקרוסופט לא תצליח להתחמק מביקורת. חברי הסנאט נראים לי די משולהבים, והם פשוט יראו את ההפרדה בין החברות בתור תרגיל מלוכלך.