מיי הביבים

מיי הביבים

מי שצפה אמש בתוכנית "הכל כלול" שדנה בנושא תאגידי המים
כמוני, פשוט נחרד מהעושק העצום שעושים האחרונים על גבו של האזרח האומלל.
אצלי אישית זה עדיין בגדר "הנורמה" דהיינו 250 ₪ לחשבון דו חודשי
אבל אצלנו בבנין יש כמה שהם משלמים בסביבות ה 500 ₪
והם אנשים בודדים שגרים לבד.
אתמול הייתי המום מהשכר הגבוה שמשתכרים המנכ"לים, עוזריהם ועוזרי עוזריהם משרד מפואר ויקר בבית אירופה בתל אביב שאינו מיועד לקהל הרחב אלא משמש כאולימפוס למנהלים.

יש 52 תאגידי מים כאלה בארץ.
הם גם עורכים קנסים ומסיבות בבתי מלון מדי כמה חודשים

אני חייב כאן לעצור לרגע ולספר לכם שאמש
בפעם הראשונה החילותי לחוש תחושה של קבס...

עוד מעט הייתי
מקיא על מסך הטלויזיה שלי.

ish50

New member
לדעתי הכל התחיל עוד לפני המון שנים

כשרציתי סתם לשתות להנאתי איזה בקבוק קוקה קולה רעיל קר כקררררררחחחחח
ולפתע שמעתי קולות מרגיעים מהטרנזיסטור

רק מים רק מים רק מים

יאללה כמה אפשר

רוששו אותי ראבאק
תראו לאן זה הגיע
תאגידי מים מפלצתיים שפשו בכל

מגיע לנו

ללא ספק
תודה לך אייבי
השלום נתן השלום לקח
יהיה זכר ספינת השלום מבורך

למה זה ככה ? שיטת "מצליח" עובדת יופי...

כמה אנשים אתה מכיר שהתלוננו נגד התאגידים ? אף אחד !!!
אז על מה מתבכיינים ?
זה שמישהו מקטר באינטרנט, או הולך לצעוק על פקיד בעיריה - זה חסר ערך באופן מוחלט.

לפני כשנתיים הופתעתי לקבל חשבון מים על 29 קוב ומים משותפים 28 קוב.
אנחנו שני אנשים בבית וממש לא מבזבזים מים.
בדקתי את החשבונות ומצאתי שבכל חשבון דו-חדשי אנחנו מחוייבים 18-21 קוב וזה נראה לי חשוד.

ערכתי מחקר משך חצי שנה, מחקר שעסק באיסוף נתוני מים יום-יומי מהשעון הפרטי ומהשעון הכללי במשך חדשיים, איסוף מסמכים והמתנה לחשבון המים הבא.
במחקר שלי מצאתי כי אנחנו משתמשים במים באוגוסט-ספטמבר מכסימום 13-14 קוב מים, שהם במסגרת המחיר הרגיל (המחיר הרגיל עד 3.5 קוב לנפש כל חודש = 2 אנשים 2 חודשים = 14 קוב).

בחשבון שקיבלתי היו 21 קוב מים פרטי ועוד 4 קוב מים משותפים (להזכיר שאין שום שימוש במים משותפים בבנין, אין בריכה ואין חיבורים פיראטיים).
מכאן, שכעת אני מגלה עושק באופן הברור ביותר.

הגשתי תלונה מפורטת לראש העיר, שרק אחרי שלוש פניות ענה שהנושא שייך לתאגיד ולא לעיריה (שקר מוחלט, לעיריה יש מניות בתאגיד ויש לה חובה להתערב).
הגשתי תלונה לתאגיד והודיעו לי שאני מוציא את דיבתם רעה והמכתב היה חתום בידי עו"ד (שיטת ההפחדה לא רק אצל נירונתניהו).

הטיעון של הנזילה לא תופס, אחרת 460.000 ליטר מים היו צריכים ליצצר בריכה/ביצה.
ואצלנו אין בעיה כיוון שכל הצנרת עד השעונים היא על פני הקרקע (חסכו כסף ולא טמנו אותה).
בקשתי שישלחו מישהו לבדוק ולראות שאני צודק, והם בכלל לא ענו (כל המכתבים בדואר רשום שעל פי החוק הנמען קיבלו בתוך 4 ימים).
פניתי בתלונה אל מינהל רשות המים הממשלתית שלפי החוק צריכה לטפל בתלונות, והיא לא ענתה לי.
פניתי לשר הכלכלה (נירונתניהו) שלא טרח להשיב לתלונתי.
פניתי למבקר המדינה. - קבלתי תשובה שהנושא טופל.
השכנים שקיבלו חשבונות גבוהים אף ממני קיללו ולא עשו דבר אלא רק קיטרו.

מאז, זה לפחות שנתיים, חשבון המים שלי נע בין 11-14 קוב לחדשיים !!!
(היו חודשים ששילמתי רק כ-40 שקלים לחשבון בגלל החזר כסף).
נכון שמהתלונה הראשונה (בפניה למבקר המדינה היו בתלונה כבר 106 עמודים...) ועד הפתרון עברו שנה וחצי, אז למי שאין סבלנות, שלא יתלונן.

היתה פעם סיסמת פירסומת:"אז מה לעשות ? לעשות ?".......

ish50

New member
רק רגע ברשותך...

לפי מה שאתה כותב אני מבין שיש הפרש בין השעון הכללי לבין השעונים של דיירי הבית
והחברה החליטה להעמיס את כל ההפרש על כל הדיירים
- הנחת היסוד שלהם היא שיש נזילה בחצר המשותפת
את זה ניתן לבדוק בקלות אם סוגרים את השיברים של כל הדיירים
והשעון הכללי ממשיך לסובב את הפרפר -
אם כן - צריך להזמין אינסטלטור ולסדר את הנזילה - אגב יש מצב של החזרי תשלום בגין נזילה מוכחת - צריך רק לאמת (העניין מוסדר בחוק)

מה חשבת שהתאגיד גובה כסף במרמה ללא אסמכתא?
האמת זה נשמע לי קצת הזוי
מה דעתך?

אחרי שאני מספר בפרוטרוט, לך זה נשמע הזוי ?

בעברית הזוי זה-
1. לא מציאותי, משונה, מוזר
2. נחלם, מְדֻמְיַּן

לא רציתי להיכנס לפירוט יסודי ביותר, אבל -
א.
כן, התאגיד גבה כסף במרמה ורק בירור מבקר המדינה החזיר אותם לתלם
ב.
השוויתי חשבונות לקריאה של קורא השעונים, ומצאתי חוסר התאמה במקרים שונים , כאשר המטופש ביותר היה רישום שבדיקה נערכה בתאריך מסויים, כאשר תאריך זה יום שישי שבו לא עובדים בתאגיד...
ג.
הסברתי כבר שכל הצנרת שלנו היא על פני הקרקע, כך שלא יכולה להיות נזילה שלא רואים, ואין שום סיבה להזמין שרברב.
ד.
הצעתי לתאגיד לבוא לראות במו עינייהם (המשרד שלהם כ-1.5 קילומטר מביתי) והם סרבו.
ה.
אין שום נזילה ולא צריך לסגור את כל השיברים הפרטיים , אם בשעה 0200 שלוש פעמים בדקתי את השעון הראשי והחוגה לא הסתובבה.
ו.
בחדשיים בדיקת השעונים על ידי מצאתי שקורא השעונים מרמה בלי סוף (עלה בי חשד שהוא מזייף את הרישומים לטובת איזה מקורב בבנין).

לגלות לך סוד איך עושים זאת? אז ככה = פותחים את מכסה השעון, מפזרים על פניו שכבה דקיקה ביותר של חול דקיק, וסוגרים.
לצורך קריאת השעון יש צורך לנגב את החול. אני בכל פעם ניגבתי, קראתי ושוב פיזרתי חול, הוא לעומת זאת לא הבין שזו מלכודת וגם מחק את החול וגם לא סגר את המכסה , וכך ברור חד משמעית מתי היה הביקור שלו, כאשר הקריאה בחשבון לא תאמה אח"כ את המצאי.
ז.
יש עוד משהו שהם לא משנים - את החשבון אתה מקבל חשבון על חודשים זוגיים (1-2,3-4,5-6...) אבל את החשבון אתה משלם בחודשים לא זוגיים (2-3,4-5,6-7...)
האם המטרה היא לבלבל את הלקוח ? לדעתי כן.
תבדוק את חשבון המים וחשבון הבנק שלך - אצל מי-שקמה (חולון,בת-ים,אזור) זה ככה.
ח.
גם הסכומים לא לפי החשבונות אלא פעם יותר ופעם פחות ואחר כך יש "קיזוזים".
למה ? יש חשבון, תורידו כסף לפי החשבון (החשבון לפי קריאה ולא לפי הנחה/ניחוש)
אז שני הצעדים האחרונים הם כדי לבלבל את הלקוחות מה שיקשה עליהם לעקוב. בקשתי כל חשבון לשלם בתשלום אחד, והם מסרבים ? למה ? תחשוב לבד.

אני יכול להבטיח לך שלא העזתי להגיש תלונה לפני שבדקתי באופן יסודי עם הראיות המלאות (הייתי חוקר בכיר וראש-צח"מ במשטרה) ולא הייתי מעז להתלונן לפני שהיו בידי כל הראיות, ולכן זה לקח לי שנה וחצי, יש לי סבלנות להילחם בעושק לכן גם לא חששתי מהאיום בטענה של הוצאת דיבה, להיפך, הייתי שמח שיביאו את ההתרחשות בבית המשפט , וזה יוכל להיות תקדים לכל הנפגעים.
הם הבינו זאת רק בסוף ולכן שינו את התנהגותם.

חוץ מזה כדי שהתלונה תהיה רצינית, אתה לא פונה ישירות לראש הסולם, אלא שלב שלב לפי הסדר, כי אחרת יוכלו תמיד לטעון שלא היית צריך להגיע אל אותו פונקציה, והנושא היה נפתר עוד הרבה לפני כן.

ish50

New member
ראשית לא התכוונתי כמובן אישית אליך ואם כך הבנת אני מתנצל

התכוונתי לכך שהתאגיד חייב לבסס כל הודעת תשלום בגין שימוש באסמכתאות ברורות
במקרה שלך - הוא חייב לציין את קריאת המונה כדי שאפשר יהיה לבדוק את ההפרש מחשבון קודם לתשלום
כפי שאני מבין יש כמה אפשרויות
1. קריאות המונה לא מתאימות למה שרשום בשעון בפועל ואת זה ניתן לתקן רטרו
2. השעון דפוק והוא מראה שימוש גם כשאין שימוש - דרך אגב הענין הזה כבר דוסקס בזמנו - נדמה לי עוד בתקופת כלבו טק - כשהתברר ששעונים ישנים מזייפים כשהם מחוברים במקביל בבתים משותפים - וגם את זה ניתן לבדוק בקלות - התאגיד במקרה זה חייב לשלוח אליכם נציג שלהם ולוודא שהשעונים עומדים בתקן
ואם לא - חייב לדאוג להחלפתם לאלתר - וזכותכם להתחשבן על כך לפי נתונים ממוצעים הסטוריים למשל
3. יש בכ"ז נזילה במקום שאינך רואה - ורק אינסטלטור מומחה יכול לאתר עם אמצעים מיוחדים - ובמקרה שכזה שוב אפשר להתחשבן ולהזכות באופן יחסי

זו דעתי

טוב, אז שלוש נקודות

א.
כעת אני מבין למי הכוונה
ב.
קריאת המונים אינם לפי המוצג במונים עצמם, ומכאן זיוף הנתונים (אני מניח שהקורא הזה כבר לא עובד בחברה). אם אני יורד בלילה וקורא את המונה הראשי והוא לא תואם לממצאים שלי כאשר ברור שהוא חדש, זה הענין.
ואם אני קורא את המונה הדירתי וזה לא תואם לרישום הקריאות בחשבון, זה בהחלט זיוף נתונים.
הבעיה המרכזית היא שזה נמשך כבר שנים, ורק בגלל הגזמה בעושק החלטתי לפתוח נגדם במלחמה.
כי תמיד האמנתי שאמנם אנחנו מוציאים ממוצע של 18 קוב לחדשיים, ומה שהחשיד יותר בהונאה מטעם החברה, שתמיד אבל תמיד חשבון יולי-אוגוסט גבוה עוד יותר. למה? מתוך הנחה שאנשים יחשבו שבקיץ השתמשו ביותר מים ?
אצלנו אין שימוש שונה במים ואנחנו לא מבזבזים סתם (אל תשכח שאין לנו כח לעמוד במקלחת חצי שעה ולהינות ממים חמים, אני בן 71 ואני נכנס, מתקלח ויוצא, וכך אשתי. מיכל ההדחה בשירותים מכוון על הריקון הנמוך, ואם צריך עוד, אז עוד לחיצה, יש לנו מסננים על הברזים וכו).
ג.
גם השעון הראשי וגם הביתיים הוחלפו בחדשים, כולם לפני כשלוש שנים, מדובר בשעונים החדישים ביותר עם שתי ידיות שימנעו המשך קריאה למים חוזרים.
ד.
אין מקום שאני לא רואה ואין שום אפשרות לנזילה בצינור הראשי, כיוון שהחל מהצינור שברחוב ועד לשעונים בבתים, כל הצנרת גלויה.
בזמנו הם החליפו את הצנרת ולא טמנו אותה מטעמי חסכון, וכעת זה נכון שזה חוסך לנוע הוצאת הזמנת שרברב.....
ה.
עובדה בלתי ניתנת לעירעור, שאם קבלתי חשבונות של 18-29 קוב מים לחדשיים דירתי ועוד 4-28 קוב לשימוש משותף שלא קיים בבנין הזה ולא היה מעולם. הרי מאז התלונה, משך כשנתיים אני מקבל חשבונות לחלוטין סבירים 11-14 לחדשיים שזו גם התוצאה של הבדיקה שלי.

הממצאים החד-משמעותיים בנוסף לכל העובדות שנמצאו, מצביעים רק על דבר אחד, והוא הונאת הלקוחות, כאשר לקוח מתלונן ומציג ראיות ובמקום לבדוק את תלונתו אתה מאיים עליו בתלונה בגין הוצאת דיבה.

רק על דבר אחד אני מצטער, שאחרי הפניה למבקר המדינה לא פניתי בתלונה רשמית אל מחלקת ההונאות של המשטרה, כיוון שהם בניגוד למבקר המדינה עוסקים בחקירה בפן הפלילי, ומישהו כאן היה צריך לתת הסבר אין כל עובדי התאגיד ירדו לשבוע לאילת על חשבון התאגיד, מה שעלה סכום של עשרות אלפי שקלים, על חשבון מי זה ? מאיפה הכסף ?

וישנן עוד כמה שאלות שצצו במהלך המחקר שלי שבסופו היה בן 106 עמודים, רק אני לא נכנס לפירוט כיוון שמדובר בעיקר בבעיות שקשורות בניהול חברה והתייחסות ללקוחות כמו לארנק שלהם.

וגם בנושאים כמו - שליחת מכתב התראה מטורף על שימוש חריג במים של מעל כ-900 קוב מה שלא יכול להיות בשום אופן, כמה ימים לפני הגעת החשבון, כאשר החוק מחייב מייד עם הקריאה לשלוח התראה ללקוח ואפילו בטלפון על חריגה בשימוש, ובמקום זה הם שולחים את המכתב חודש וחצי אחרי הקריאה, כך שאם באמת היתה נזילה, בכך שהם עוברים על החוק ולא מדווחים מים, חל כביכול ביזבוז המים אבל את החשבון הם מטילים על הלקוח.....
ועוד דברים דומים......

ואני מבטיח לך שהנושא נחקר על ידי מלבר ומלגו, בלי להשאיר פינה או פן לא מטופל.

למעלה