מייק אולדפילד.

וינסנטי

New member
מייק אולדפילד.

איזה יצירות שלו כדאי לי לקנות? מה דעתכם עליו? כדאי לשמוע?

epitaph

New member
לפי הסדר...

Tubular Bells, Ommadawn (לגבי הטובלור בלס, אל תתפתה להתחיל עם החדשים, לך על הראשון, למרות שגם השני טוב לדעתי) הוא אחלה בחלה. כן.

מדריך אולדפילד למתחילים

אפשר להתחיל עם Ommadawn ולראות אם אתה אוהב את הסגנון שלו. אם התשובה היא כן, אז כדאי להכיר את Tubular Bells בגרסה הישנה משנת 1973 או הגרסה החדשה משנת 2003. אם התלהבת ועדיין רוצה עוד - תנסה גם את Incantations שבעיניי הוא האלבום ששהכי הרבה אנשים פשוט פספסו.

jonbirion

New member
מסכים לגבי incantations

לא פספסתי אותו אז ועדיין חושב שהוא מצויין יונתן

The West Star

New member
Ommadawn

הוא בהחלט אלבום שהוא יצירת מופת, וגם טיובלר בלס [הישן] לדעתי, אבל אומדון הוא בהחלט מעולה.

The West Star

New member
לא שמעתי

רבל אני גם לא יודע איפה אפשר להשיג אותו, כי כן חיפשתי אותו. וגם, בקטע האחרון באומדון הוא מזכיר איזה מקום שנקרא הארג'סט רידג', לא?

gunr7

New member
נכון

הוא אומר משהו בסגנון: "אם אתם לחוצים בואו להרג'סט רידג'" או משהו כזה. הרג'סט רידג' אמור להיות איזשהו מקום כפרי ופסטורלי, בו (ובהשראתו) הוא הלחין את היצירה בעלת אותו השם. אני מאוד אוהב את האלבום, ואם אהבת את אומדון אני משוכנע שתאהב גם אותו. היצירה בעלת מבנה דומה וסאונד וסגנון דומים (אם כי אומדון אלקטרוני יותר והרג'סט רידג' מעט אקוסטי יותר), ואווירה קסומה ופסטורלית דומה (שלטעמי קיימת רק בשני האלבומים הללו). שני האלבומים האלה מאוד אהובים עליי.

gunr7

New member
אגב: (עוף טופיק)

קניתי סוף סוף מלודיקה. של הוהנר, עלתה לי לא מעט כסף (בואו נגיד שקרוב למשכורת חודשית שלי). סוף סוף אוכל לנגן גם בצבא!!

JohnPaul

New member
מלודיקה זה כלי מגניב מאוד

אבל אתה תיפול במהלך תפקידך כשיימאס לחבריך מהמלודיקה. אגב, קיבלתי כזאת מסבתא שלי, גם של הונר, בת יותר מ50 שנה.

jester56

New member
ולמי שלא תקוע בעבר....

לא מזמן יצא למייק אלבום כפול וחדש Light + Shade הדיסק מחולק לשני חלקים חלק אחד יחסית שקט ואמביינטי והשני קצת יותר בועט מומלץ בהחלט למרות מגוון האומנים שמציף אותנו לאחרונה ולמרות שכל ילד היום יודע לעשות מוזיקה אלקטרונית מייק מתעלה עם כניסות גיטרה מדהימות וסמפולים מצויינים שמביאים אותך לשמוע את הדיסק הזה עוד ועוד

פרוגיא

New member
המדריך לאולדפילד

אולדפילד שינה את הסגנון שלו כמה וכמה פעמים ובגדול אפשר לחלק את המוסיקה שלו לפי תקופות. התקופה הראשונה כוללת 4 אלבומים - מ Tubelar Bells עד Incantations ומה שמאפיין אותה הן יצירות אינסטרומנטליות ארוכות עם נטייה למינימליזם בכיוון של מוסיקה סימפונית. מהתקופה הזו מומלץ להתחיל עם Ommadawn. התקופה השנייה מתחילה ב Platinium ומסתיימת ב Earth Moving. האלבומים בתקופה הזו הופכים למסחריים יותר ויותר, בתחילת התקופה יש באלבומים יותר קטעים אינסטרומנטליים ולקראת סופה יותר ויותר שירים. אולדפילד זכה לכמה וכמה להיטים בתקופה הזו ביניהם Moonlight Shadow. הצליל הרבה יותר מיינסטרימי ומופק אם כי מאוד "שנות השמונים". פרוגרים רבים מבטלים את התקופה הזו אבל אני חושב שמייק עשה כמה וכמה אלבומים לא רעים בכלל אם כי פחות עמוקים. מומלצים: QE2 (אינסטרומנטלי) ו Crises (כולל את הלהיטים) התקופה השלישית מתחילה באמארוק ונמשכת עד היום. בתקופה הזו כמעט כל אלבום שלו פונה לכיוון אחר - צ'יל אאוט (שירים מארץ רחוקה), מוסיקה קלטית (וויאג'ר), אלקטרונית (Tres Lunas), הקלטות מחודשות (TB2003), פופ (TB3). רובן בינוניות ומטה. החריג היחיד הוא אמארוק שהוא נסיון מרתק ומעניין מאוד של אולדפילד לייצר יצירה ארוכה אינסטרומנטלית. יש תחושה שהרבה דברים התפרצו אצלו באלבום הזה אחרי כמה שנים במדבריות הפופ ואני מאוד ממליץ לתת לו צ'אנס.

למעלה