מייל ששלחתי הערב

dory30

Well-known member
לכבוד יו"ר נשיאות המגזר העסקי מר דובי אמיתי , שלום!

שמי דורי ואני מציע בזאת הצעה. לאור מגבלות על ההפגנות, שכרגע נדונות בכנסת ישראל ולקראת אישור, אולי תציעו לחבריכם השונים שלא להסתכן בהפגנות בלתי חוקיות ולפעול בדרך הבאה : על כל עסק שנסגר (זמנית או לצמיתות), להדפיס מודעת אבל. מחאה זו תוכל לתפוס תאוצה, אם תחקו את מיצג המצבות שמרביתנו נתקלו בו בכיכר רבין בת"א ולהעתיק אותו לכיכרות מרכזיים בכל רחבי הארץ. במקרה זה ייחסכו התקהלויות מיותרות ועימותים של נציגיכם השונים עם כוחות הביטחון. מחאה שקטה אך צועקת שכזו תוכל להדהד ולהגיע לידי ראשי השלטון, שבמקום להחליט על חשבונכם בצורה דרקונית והייתי אומר אפילו, מאפיוזית- ייאלצו לשמוע את קולכם ולהתחשב בדעתכם. סך הכל, אתם אלו שמניעים את כלכלת המדינה.

הפיתרון שתדרשו, לאור הכוונה לשחרר את המשק באיטיות עד לתחילת ינואר 2021, יכול להיות באחד משני הכיוונים הבאים: שחרור מהיר יותר של המשק בהתאם לרמת התחלואה, לכל המאוחר עד תחילת חודש נובמבר, ובמקרה הגרוע ביותר תחת מתכונת אחידה של יישובים אדומים. אפשרות אחרת היא סגירת המקומות, תוך אישור וביצוע מיידים של פיצויים לבעלי העסקים. בלי הבטחות שווא וגלגולי עיניים של נציגי הממשלה והעומד בראשה , בלי מחר ובלי מחרתיים. שיתנו לכם עכשיו את הכסף, או שכולם פותחים.

אדגיש כי אני אזרח פשוט העובד בהוצאת ספרים ומעולם לא ניהלתי עסק. עם זאת, רותח לי הדם כשאני רואה באיזו קלות סוגרים את המדינה ולא בהכרח משיקולים בריאותיים בלבד. כלכלית, ישראל על סף להפוך לונצואלה והחלטות שכאלה יהפכו לאסון של כולנו. אנא, שקול את הצעתי זו והעלה אותה בפני חברי ההנהלה.

בתקווה לימים טובים יותר וחג סוכות שמח, דורי

למעלה