מייל מהיושב ראש

• פותח הנושא oski
  • פורסם בתאריך

oski

New member
מייל מהיושב ראש

מאחר ואני לא בדיוק זוכר לאיזו דגובה שלי מתכוונים החלתתי לפתוח נושא חדש כנראה שכתבתי משהוא שפגע במישהו ואני רוצה לישר את ההדורים זהו מייל שקיבלתי מהיושב ראש אוסקר ידיד שלום רב, מה שלומך? טוב תודה, רק שלא יהיה יותר גרוע. הביאו לידעתי את מה שכתבת בפורום תפוז ואני היתי מודה לך באם תכתוב עובדות נכונות ולא להטעות את הציבור בישראל לבן אם לא ידוע לך אני יגיד לך איך זה בגרמניה: הנה אחד שיודע יותר טוב ממישהו שחי את הדבר כבר יותר מ – 17 שנה. אולי זאת הבעיה של הביליארד בארץ שיש אנשים שמאולם לא היה להם כל קשר מהו ביליארד ועכשיו יודעים אפילו יותר טוב ממני איך זה מתנהל במדינה שהם לא חיים בה א. המצב הנכון בגרמניה: 1. בגרמניה יש את האיגוד הארצי DBU Deutsche Billiard Union שהוא הגוף המוכר על ידי הממשלה הגרמנית. תשובה: נכון ו……. 2. האיגוד הזה מוכר גם על ידי הגופים הבינלאומיים של ספורט הביליארד. תשובה: נכון, אבל כל אחד יכול לבוא ולבקש ולומר שהוא מיצג קבוצת אנשים הרוצים להצטרף לאיגוד הבינלאומי וראיה לכך היא שוב גרמניה, גרמניה הייתה מפולגת עד לפני מספר שנים לענפים השונים של ספורט הביליארד זאת אומרת פול לבד, סנוקר לבד, קאראמבול לבד, ועוד יותר לחדד את העניין בתחילת שנות ה90 היו שני איגודי סנוקר שכל אחד מהם הוציא אנשים שלו לאליפויות השונות בעולם. 3. ה-DBU מוכר על והעד האולמפי הגרמני DOSB Deutscher Olomischer Sportband תשובה: נכון, הרבה עבודה משקיעים בעניין רוצים להפוך את הענף לענף אולימפי. 4. ב- DBU חברים איגודים אזוריים HESSISCHE - BILLARD - UNION:, Billard Verband Rheinland Norddeutscher, כך יש 15 אזורים בגרמניה. תשובה: נכון 15 מחוזות. . בראש האריגון הזה מכהן הרבה שנים(Ehrenpräsident) Wolfgang Rittmann שאני מכיר אותו באופן אישי הוא גם נשיא האיגוד האירופי לקארמבול ובעל תפקיד בעוד הרבה אירגוני ביליארד.( Präsident) Uwe Schwab כולם עסקני ספורט ולא שחקנים. תשובה: טעות, טעות, טעות, כל חברי ההנהלה חייבים להיות חברים באיגוד ולהיות רשומים כשחקנים וכמה מהם נעשו חברי הנהלה, Ehrenpräsident פירושו נשיא כבוד ו-Präsident זה נשיא, (דרך אגב הנשיא נפתר לפני מספר ימים), אני עוד ישבתי אייתו בזמן אליפות גרמניה הנוכחית ביחד שתינו בירה עם עוד כמה חברי הנהלה האיגוד אפילו הספקתי לקבל ממנו את המדליה, חברי ההנהלה נבחרים ע"י נציגי המחוזות פעם בשנתיים ואלו נבחרים ע"י נציגי האגודות שרק אצלנו במחוז יש יותר מ60 אגודות שבכל אגודה יש מקבוצה אחת עד 10 קבוצות (לנו באגודה יש 8 קבוצות בליגות שונות) ויש מאתים מאד מחברי ההנהלות השונות שסיימו את הפעילות הרשמית בענף הביליארד זאת אומרת שהם לא שחקנים פעילים באיזו ליגה אך עדין שיחים לאגודה מסוימת אחרת לא יכולים הם לשמש האיזה תפקיד האיגודים השונים (זה קבוע בחוק). 6. לשחקני הביליארד בגרמניה אין שום דעה באירגון הזה. תשובה: נכון שלא כל שחקן יכול לשנות את החוקה או את לוח הזמנים של תחרויות או דברים אחרים אך זה בידם של השחקנים לבחור את האנשים המתאימים שייצגו אותם ושמתאימים לדעותיהם בקשר לעתיד הביליארד, זוהי דמוקרטיה ולא דיקטטורה. באירגונים המקומיים או האזוריים לכל אירגון יש תקנון משלו ושיטה משלו. ויכול שלכל אירגון כזה הנהלה של השחקנים. תשובה: ל15 המחוזות יש תקנון משלהם בכל הנוגע לניהול הליגות שלהם, חוקי המשחק הם חוקים אחידים לכולם, לכל מחוז יש את הליגות שלו חברי הנהלה שלו בראש כל מחוז יש נשיא (שבמקרה הנשיא של המחוז שאני שייך אליו הוא חבר באגודה שאני חבר בה), כל חברי ההנהלה עושים את תפקידם בהתנדבות ובכל מחוז יש קבוצה אחת שהיא אלופת המחוז והיא רשאית להשתתף במבחנים לעליה לליגה הלאומית כאשר יש 2 ליגות דרומית וצפונית ויש עוד ליגה שהיא ליגת על אחת לכל גרמניה. המשך בהודעה הבאה

oski

New member
המשך מייל מהיושב ראש

ב. המצב בארץ: בארץ ISPA הוא האיגוד המוכר על ידי מינהל הספורט וכל איגודי הביליארד בעולם. ספורטאי הביליארד בשום מקרה לא חברים באיגוד וגם לא יהיו בעתיד. ספורטאי הביליארד בישראל יכולים להתאגד לגוף לקבוצה (כל 8 ספורטאים לפחות) ואז כן יוכלו להיות מיוצגים (בדיוק כמו בגרמניה) אם הספורטאים יקימו לעצמם קבוצה שם הם יוכלו לבחור יו"ר והנהלה ומה שהם רוצים. נכון להרגע מכוון שעדיין איןן בישראל קבוצות, כמו בגרמניה, המועדונים מבחינתינו הם הקבוצות. אנו מכווים שבעתיד יקומו קבוצות ואז הם יחליפו את המועדנים. אין זה המצב הנכון אבל אין לנו ברירה וזה עד שיקומו קבוצות אני כולי תיקווה שכך יהיה בכדיי שהדור הבא תהיה לו אפשרות טובה יותר להתקדם ואני רק אברך זאת. ג. הספורט בישראל הביליארד בישראל עשה צעדים גדולים מאד גם ברמה המקצועית וגם ברמה האריגונית ואם נשווה למדינות אירופיות אחרות אנו במקום טוב. אני מצליחים להתמודד יפה מאד בכל אליפות וכרגע אנו באמצע +. בשנה האחרונה הכשרנו בחול מאמנים שופטים אנשים שלנו צברו המון נסיון וכל הזמן עושים ועושים מהלב. אני לא חושב שזה הוגן שתשתף פעולה עם איש שכל מטרתו להכשיל ולפריע לנו. אי מבקש ממך שתנהג באחריות ובכבוד. תשובה: נכון שהביליארד בישראל עשה צעדים גדולים באם נתחשב שההתחלה היא 0 גם אם התוצאות יהיו 50% אז זה צעד ענק. זה נכון שאתם עושים אבל אם לא תבינו שהדרך היא דרך פסולה יקח לכם הרבה זמן לבנות, אתם תהיו תמיד באמצע לא לכאן ולא כאן. איך בונים נכון בכך שתנסו לתת תנאים יותר טובים לשחקנים, אימונים בתשלום סמלי, שחקן שהולך לתחרות גדולה זקוק ל4 שעות ביום אימון וזה שבועיים לפני התחרות האם יש למישהו את האפשרות הזאת בארץ? אתם רוצים הישגים ועושים את אליפות המדינה על שולחנות לא טובים (ואם ניקח לדוגמה רק את הקבוצה שאני משחק בה לפני אליפות הנוכחית החליטו להחליף את כל הבדים ל- 9 השולחנות הנמצאים ברשותנו לאותו בד שיהיה באליפות גרמניה וכל זאת רק בכדי לאפשר לשחקנים שלנו להיות יותר מוכנים לבד שיש על השולחנות, לנו היו 9 שחקנים שהשט טפו באליפות). תנו לשחקנים תנאים טובים ומתאימים ואז יוכלו להביא תוצאות טובות יותר. אין לי ספק שנעשה הרבה למען הספורט הזה אך כל זמן ששחקנים ישמעו שבעלי עסקים הם חברי הנהלה תמיד יומרו שיש כאן משהוא לא בריא. ואם לקדם את הספורט אז תתחילו משולחנות ראויים למשחק מבד על השולחנות שהוא בד איכותי ולא רק בד זול, מספיק מקום מסביב לשולחנות כך ששחקנים יוכלו לבצע כל מכה ללא הפרעה של קיר או עמוד או אנשים שעוברים לו באמצע מכה מול השולחן, לשפר ולשפר אפילו בגרמניה הגדולה ובה האיגוד קיים יותר מ 30 שנה תמיד לאחר אליפות גרמניה יש שאלות ששואלים שחקנים בחירים מה יש לשפר ומשתדלים לפעול בכיוון. אוסקר ידידי אני יודע שנפגעת מהחלטה שלנו שלא תקבל שום מימון בנוגע לנסיע לאליפות אירופה, החלטה זו היתה מקצועית ללא שיקולים אישיים וכך צריך להתקבל החלטות. ולא נכון שבגלל זה תשמיץ את החברים שלך כאן. סליחה, אני לא משמיץ אף אחד ואם אני כותב זה רק דברים שהם לפי דעתי נכונים, שנית לא נפגעתי מזה שאתה אמרתה אין תקציב מקובל עליי, רק הייתה אומר זאת זמן רב לפני ולא שולח לי מיילים בלי סוף הקשורים לאליפות, לא הייתי מטריח את עצתי להתאמן במשך שבועות, (דבר אחד טוב יצא אני ניצחתי ב8 כדורים באליפות המחוז שלנו את מי שזכה באליפות גרמניה הנוכחית בשני משחקים והם 8 כדורים וב- 14/1). דבר נוסף אתה כתבתה לי מייל כך(ציתות: שנית ליצג את מדינת ישראל זה זכות ולא חסד, הכבוד הגדול ביותר שנופל בחלקינו זה להניף את דגל ישראל ולהיות גאה כישראלי. אני מוכן לשלם הרבה כסף על מנת שתהיה לי הזכות להניף את דגל ישראל באירוע בינ"ל. סוף ציתות מי מנע ממך זאת הייתה יכול לשלם ואולי הייתה רואה את דגל ישראל מונף. אני מבקש שתעדכן את מה שכתבת בפורום בכל הנוגע למבנה האיגוד הגרמני על מנת שלא יבינו לא נכון היות ואתה כתבת להם בדיוק מה שהם רצו לשמוע וזה לא נכון. בקשתה כל כך יפה הנה עשיתי זאת. בהצלחה ישראל פנחס אז נקווה שמי שצריך להבין יבין שאיני רוצה לפגוע במישהו אלא רק להתריע שישנם הרבה דברים שלא הולכים בדרך הנכונה למה צריך שנים להגיע לדרך הנכונה באם ישנם אנשים שיודעים את הדרך. ביי לכולם

9ball master

New member
תגובה

היי אוסקר, תודה על כך שאתה מביא דברים אלו בגלוי, צר לי שהאיגוד מבזבז את זמנו בלהציק לך.... אני רוצה להגיב למספר דברים: מתוך דברי היו"ר בשנה האחרונה הכשרנו בחול מאמנים שופטים אנשים שלנו צברו המון נסיון וכל הזמן עושים ועושים מהלב. אני לא חושב שזה הוגן שתשתף פעולה עם איש שכל מטרתו להכשיל ולפריע לנו. אי מבקש ממך שתנהג באחריות ובכבוד. האם אני צודק שהכוונה לאותו איש שכל מטרתו היא להכשיל את האיגוד זה אני.... אולי אפשר לדעת איך אני מכשיל את האיגוד? בכך שאני אומר את האמת? בכך שאני מביע את דעתי? העובדות מדברות בעד עצמן, מי שמכשיל את האיגוד זה יו"ר האיגוד וחביריו להנהלת האיגוד. בינתיים כל רעיון שהעלתי, האיגוד רץ ליישם אותו בדרך חלקית או מלאה.... מנהלי האיגוד יודעים לדבר הרבה מאד אך לעשות מעט, להבטיח הבטחות ולא לקיים כל אחד יכול, הבטיחו לך מימון ולא נתנו, תצטרף למועדון.... שנה שעברה הבטיחו לנו את פול גרני...... השנה הבטיחו את אלכס ללי (שברגעים אלו נוחת בפיליפינים לקראת אליפות העולם) הבטיחו לשחקנים שהם יצאו לתחרויות בחו"ל... אז הבטיחו.... אז מה.... הבטחות לא עולות כסף.... את התחרויות עושים במועדונים צפופים על שולחנות זוועה, כי מטרת התחרות היא לא הספורט, תחרות כמו שתחרויות מנוהלות היום באיגוד זה דרך להכניס כסף לבעלי המועדון "שבמקרה" הם גם חברי הנהלת האיגוד.... קחו את אליפות ישראל ב 9ball שנערכת בימים אלו... האיגוד הוציא את כל העיניין הספורטיבי מהתחרות הנ"ל... גם סטים קצרים שב 9ball זה מכניס את אלמנט המזל ומוציא את היכולת הספורטיבית.... עובדה ש 6 מתוך שמונת המתחרים "המצטיינים" וה"מובילים" בארץ עפו מהר מאד.... אני כבר רואה את בן פוגש את פרננדז בגמר (למרות שהייתי מעדיף לראות שם את סנסינו
) ושנית הרסו את כל המומנטום של התחרות בכך שעצרו אותה באמצע וממשיכים אותה במועד אחר בשביל הטלויזיה.... איפה נשמע דבר כזה? איפה נשמע שבשלבים הסופיים משחקים על שולחן מסוג שונה מזה שעליו שיחקו כל התחרות ועם בד שונה???? שולחן שבמקרה מיובא ונמכר בארץ ע"י יו"ר האיגוד בכבודו ובעצמו.... אז שלא יגידו אחרת, האיגוד כפי שהוא היום, קיים אך ורק למען קידום עסקיהם הפרטיים של חברי ההנהלה, וזאת הסיבה, היחידה והבלעדית ש.... (ואני מצטט את יו"ר האיגוד) "ספורטאי הביליארד בשום מקרה לא חברים באיגוד וגם לא יהיו בעתיד", החתול שומר על השמנת..... למה היו"ר הנכבד לא מספר לך כמה כסף צריכה אותה "קבוצת שחקנים" לשלם עבור חברות באיגוד.... הסיבה שבעלי מועדונים כן שילמו כי בתמורה עורכים במועדונים שלהם תחרויות שמכניסות להם כסף.... מה הם נותנים לשחקנים????
כלום. יש עוד הרבה דברים שהייתי רוצה להגיב עליהם אך זה לא הזמן או המקום....

shai Eisenberg

New member
אוסקר שלום, שאלה ברשותך...

כתבת שהנשיא נפטר. לאיזה נשיא התכוונת Wolfgang Rittmann ?

9ball master

New member
לא

מי שנפטר הוא Uwe Schwab שהיה נשיא ה DBU (איגוד הביליארד הגרמני)

למעלה