מיילדות בלניאדו

עד כמה שידוע לי, בתה"ש הרולטה פחות גרועה

המיילדות בחדר הטבעי (היקר והמתפנפן) כולן באוריינטציה טבעית. מצד שני, בתה"ש מעיפים אותך מהחדר הטבעי בגלל כל שטות שהיא ולכן זה גם בעצם סוג של רולטה.... אין ספק, לידה הבאה - בבית. (שלא נדבר על הרולטה בעובדה שהמיילדות בלניאדו לא מורשות לתפור ולכן למעשה אם יש קרעים בלידה - את נתונה לחסדי הרופאה התורנית - שלפחות אחת מהן לא ממש יודעת לתפור....)

הבעיה עם תה"ש היא שאת לא יודעת על מי נפלת...

את לא בוחרת במיילדת פרטית, אלא מקבלת את מי שנמצאת במשמרת באותה העת בה הגעת למחלקה. עבור מי שרוצה לבחור את המיילדת הספציפית - זה בעייתי, ואין בכלל אפשרות לבניה של איזושהיא מיני-מערכת-יחסים על המיילדת מבעוד מועד... המיילדות לא מורשות לתפור?? ממש אבסורדי
. בתה"ש הן כן מורשות?

כן, בתה"ש הן מורשות לתפור

ואגב, לחלוטין אני חושבת שאם מדברים על התארגנויות, זו נקודה שיחסית קל להפעיל בה לחץ ולשנות את המצב בלניאדו. נתת לי רעיון - אני אכנס לקומונה שיפנית פתחה ואכתוב שם. בתה"ש את לא יכולה לבחור - אבל בחדר הטבעי בתה"ש יש רק 8 מיילדות - כולן באוריאנטציה טבעית (מסיפורים, כמובן לא מנסיון...)

Amoureuse

New member
אני לא התרשמתי ככה - אמנם מסיור בלבד

אני נכנסתי פה לפורום בידיעה ברורה שאני הולכת ללדת בתל השומר. כשאמרו לי לניאדו אמרתי "מה איבדתי אצל הדוסים האלה" (סליחה מהדתיות בפורום
) עד שהלכתי לסיור שם. מצויידת בידע מהפורום שאלתי שאלות שכנראה נראו למדריכה קשות מדי. היא ענתה לי בקוצר רוח וגסות, כמו מי שמנסה להשתיק טרבל-מייקרית שהורסת לה את הסיור. למשל שאלתי מה קורה אם רופא ממליץ לעשות פעולה מסוימת והיולדת לא מסכימה. היא ענתה לי "אין כזה דבר יולדת לא מסכימה. אם רופא אמר זה אומר שצריך". אני לא זוכרת איך קראו למדריכה בסיור אבל זו היתה מיילדת מאד בכירה שם שעובדת בחדר הטבעי. אז לא ילדתי שם בפועל ואין לי מושג איך זה בפועל אבל אם ככה הם מתנהגים בסיור השיווקי, מה יהיה בפועל?? אגב זה מסתדר עם מה שכתבת שמעיפים מהחדר הטבעי בקלות רבה. סתם להשוואה, מהסיור בלניאדו יצאתי ממש מחויכת ושמחה (פרט לעניין המחלקה כמובן), אחרי שכל האווירה והגישה היתה פשוט שונה לגמרי.

אני זוכרת ../images/Emo13.gif

ילדת לדעתי איזה שבועיים לפני. מוזר, ההתרשמות שלי מתה"ש היתה שונה לגמרי - אבל כנראה שלעולם לא באמת נדע, כי נראה לי שאף אחת מאיתנו לא בעניין של לקחת את הסיכון בלידות הבאות שלה.

Amoureuse

New member
כן אני זוכרת שילדת מעט אחרי

שתינו היינו בעניין של פסח - הגור שלי רק עשה טובה והקדים

שושונלה

New member
הייתי עם חברה שלי שילדה בתה"ש, במרץ השנה -

לא בלידה טבעית ולא בחדר הטבעי - הגיעה רופאה צעירה לתפור, לא המיילדת. לא יודעת אם זה מקרה ואם זה שונה בחדר הטבעי... ורד

לגבי להגיע רק עם דולה

לפני הלידה שלי חששתי מאד מהעובדה שלא סגרתי עם מיילדת פרטית אלא רק עם דולה. קראתי כאן כמה סיפורים קשים על מיילדות לא משהו, אבל מצד שני - אביגיל היתה תפוסה, אסנת לא הסכימה להתחייב על לידות סביב ליל הסדר, עם פזית נפגשתי ולא התחברתי אליה. הרגשתי שלי אישית יותר נכון להגיע עם דולה מדהימה שאני מתחברת אליה, ולא לחסוך בכסף על דולה טובה - והאמנתי שהשאר יהיה בסדר. ואכן כך היה
הגעתי עם קרן פרידמן גדסי המדהימה! ובזמן שהייתי בקבלה למרכז הטבעי היא ביררה מי אמורה להיות במשמרת, לא אהבה את התשובה, ביררה מי במשמרת "רגילה", גילתה שאביגיל נמצאת - ודאגה להחליף ביניהן. סופו של דבר הייתי עם קרן המדהימה ועם אביגיל שאין מילים לתאר אותה. רק בזכות קרן הדולה שלי קיבלתי את אביגיל - ולכן אני חושבת שדולה טובה, שמכירה את המיילדות בלניאדו, ומוכרת להן - יכולה לעשות עבודה נפלאה מעבר לתמיכה בלידה. דולה טובה מזיזה דברים מאחורי הקלעים ודואגת לך בדברים שאת לא מודעת אליהן. ויותר מזה - דולה באה אליך הביתה אם יש לך שלב לטנטי ארוך. לדעתי זה גם שיקול.

הסיפור שלך נהדר.

גם כי הכל הלך כל כך טוב עם הדולה והמיילדת וגם כי הוא מראה שכאשר הולכים עם תחושת בטן ועם אמון ועם תפילת "להזמין שליחים טובים" (גם בלי להתפלל אותה ממש) הכל יוצא טוב.

שושונלה

New member
זה באמת נשמע נהדר ../images/Emo13.gif

כמובן שזה גם ענין של מזל (שאביגיל היתה שם) וגם זה שהדולה היתה 'בענינים' שם... אבל נראה לי שגם אם לא, ולא היתה מוחלפת המילדת, עדיין נוכחות של דולה 'חזקה' יכולה לעזור ליולדת ללדת כפי שהיא רוצה, תהא המיילדת מי שתהא. או שאני טועה... מישהי במקרה יודעת איזה סכום צריך לשלם ללניאדו/למיילדת אם בסוף לא מגיעים ללידה עם המיילדת (נניח יש קיסרי מראש?). ורד

והערה אחת חשובה נוספת

אני בהתחלה עשיתי מה שאת עושה כרגע - ניסיתי להגיע להמלצות/השמצות על מיילדות. ואז קראתי את סיפור הלידה של דרקונית והחלטתי במודע להפסיק. אני מאמינה שעדיף לא לדעת השמצות. אני במודע לא שאלתי מעולם את דרקונית מי היתה המיילדת הראשונה אצלה. אני במודע יודעת שממליצים על אביגיל פזית ואסנת אבל אין לי מושג טוב או רע על אחרות. וזה חשוב לדעתי. כי אם את בלידה, ופתאום נכנסת אביגיל - כבר הלידה מתקדמת פלאים כי את יודעת שאת בידיים טובות. ואם פתאום נכנסת זו שאת שמעת עליה שהיא על הפנים - את מתחילה לפתח אנטי - ובואה - אולי לך היא מתאימה? מה את יודעת עלי או על כל אחת אחרת כאן ועל הלידות שלנו כדי לשמוע שהמיילדת הזו לא טובה? ממליצה לך מאד לבקש רק המלצות. זה קשה, זה להשאר בחוסר שליטה, אבל זה מאפשר לך בעקיפין לשלוט יותר בלידה שלך.

זה רלוונטי גם במקרה של הלידה שלך

אם היית יודעת דברים רעים על פנינה, והיא היתה מגיעה במקום אסנת - כנראה שלא היית מקבלת את זה בשיוויון נפש.

Amoureuse

New member
ידעתי מראש שהיא הגיבוי

אם הייתי יודעת דברים רעים עליה הייתי קובעת עם אסנת שתחליף את הגיבוי. מצד שני לא התאמצתי לאסוף השמצות ובאמת לא זוכרת ששמעתי השמצות אלא רק המלצות. נכון שתמיד יש סיכון ליפול על מישהי אחרת - נניח שאסנת לא היתה יכולה להפעיל גיבוי, הייתי יולדת או בחדר הטבעי או ברגיל, עם מי שיש בתורנות.

למעלה