מיילדות בלניאדו

שושונלה

New member
מיילדות בלניאדו

קיבלתי רשימה של המיילדות שאפשר להזמין באופן פרטי בלניאדו - אשמח מאוד לשמוע המלצות או אי המלצות (אפשר גם במסר אם יותר נוח) עליהן - כדי שאוכל לבחור. אם פירסמתן סיפור לידה עם אחת מהן, אשמח אם תציינו כדי שאלך לקרוא
וכן, אני יודעת שחלקן בטח כבר תפוסות לתאריך שלי... (שבוע 29 כרגע). אושרוביץ ולריה איצקוביץ קורין בלשניקוב פרידה גל-אור פזית גראו יעל דדוש אסנת דהרי אביגיל ממט מרגלית פורמן מנוחה רוזנווסר פנינה הרבה תודה! ורד (שחלמה בלילה שהיא וחברה טובה הולכות ב'טיול מאורגן ללידה' ללדת באיזה בי"ח בחיפה, ורצו לתת פיטוצין וממש התנגדה...)

ילדתי פעם אחת עם מנוחה

לא בטוחה שפורמן. חרדית. היא לא היתה מהמיילדות הנחמדות וחייכניות. היא תמכה בי שלא רציתי אפידורל וכשבאיזהשהוא שלב ביקשתי טשטוש היא התעכבה נראה לי בככוונה כי כנראה היתה לה אמונה בי שאסתדר גם בלי. מה שכן, בלידה עצמה, אני לא יודעת מה היא עשתה לי שם אבל התינוקת יצאה ממש כמו גור חתולים, כמעט בלי ללחוץ. הייתי המומה! בכל בחירה - שיהיה לך בהצלחה ובקלות!

עופריקה

New member
פזית

שומעת עליה הרבה מילים חמות וטובות. ליוותה ידידה שלי בלידת ויב"ק במרכז, והיתה מאושרת מאוד מהבחירה בה.

../images/Emo45.gif פזית היתה המיילדת 2 מתוך 3 אצלי.

והיא היתה נהדרת. ממש רציתי שהיא תהיה זו שתקבל את הלידה. קיבלתי אותה בשלב מאוד קשה של הלידה - אחרי 22 שעות של צירים, אחרי שעות ארוכות מאוד של צירים תכופים וכואבים וללא פתיחה. והיא באה עם אנרגיות חדשות (כולם מסביב היו מותשים) וזכורה לי מאוד לטוב. גם כעבור שעתיים, שהוחלט להעביר את הלידה לחדר רגיל, סמכתי עליה לגמרי. היא היתה איתי כשנתנו לי אפידורל וזה היה כמעט כאילו הדולה שלי איתי - וזה אחרי שהיינו יחד רק שעתיים. אם תקראי את הסיפור שלי (במאמרים) תראי שעל המיילדת הראשונה שהיתה לי אני לא ממש ממליצה. היא גם נחשבת למיילדת שמקבלת לידות רק על הגב. והיא ברשימה שלך, אז אם תרצי את השם שלה - במסר.

ילדתי עם אביגיל במרכז הלידה (את יכולה לקרוא

את הסיפור במאמרים) לפני שנתיים. נכון שאיתה צריך לקבוע בערך שנייה אחרי שאת רואה 2 פסים על המקלון, אבל אני הצלחתי לקבוע איתה באמצע חודש שמיני. אז שווה לך לנסות בכל מקרה. לקחתי אותה כי היא טובה בלידות של תינוקות גדולים. גם מרגלית מקסימה, ועל פזית שמעתי 2 המלצות אישיות. בהצלחה!

אמממאאא

New member
מנסה

ולריה לאאאאאא! קורין נחמדה עשיתי אצלה קורס הכנה לפני 14+ שנים,לא יודעת מה הגישה שלה לטבעי. פרידה בלשניקוב ,לאאאאאאאאאאאאאאאאאא! <יש עוד פרידה והיא מעולה> פזית מקסימה,יעל גראו לא מכירה אותה מבחינת גישה לטבעי אבל היא מקסימה. אסנת לא מכירה אביגיל נהדרת אבל קשה להשגה... מרגלית נחשבת למעולה,לדעתי לא מתה על לידה פיזיויולוגית כעסה על גיסתי שהיא צועקת.. מנוחה נראת אדישה אבל מאד מקצועית רגועה ויודעת לקבל לידות לא רק בשכיבה <בליוי דולה נראה לי מעולה> פנינה מצויינת ומקצועית,קיבלה ויבק אצל בת דודה שלי לפני 18 שנה כשהיתה די חדשה ללא תפרים וזו היתה בעצם לידה ראשונה,לי תמיד נראת סנובית אבל זה כי אני מכירה אותה מחוץ לחדר לידה ושם היא באמת כזו...

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif פרידה "השניה" גרינברג

ליוותה אותי בלידה השניה והיתה ממש מקסימה! בנוסף, ממליצה על מרגלית ממט שליוותה אותי בלידה הראשונה והיתה כ"כ אמפטית (ממש אימהית). ממש הצליחה להשאיר לי טעם מתוק
מהלידה הכואבת ההיא...

בוממה

New member
מנוחה

היי ורד, מנוחה היתה המיילדת ש"נפלתי" עליה, בהתנסות שלי היא היתה "כשמה כן היא", קצת פסיבית. הלידה שלי לא התקדמה כמו שצריך, והרגשתי שהיא לא מציעה שום דרכי התמודדות כדי לקדם אותה (חוץ מלעזוב את החדר הטבעי ולקבל פיטוצין, מה שבסופו של דבר היה), אז יכול להיות שבלידה טובה היא בסדר, אבל אני נשארתי עם תחושה שמיילדת יותר אקטיבית היתה עשויה אולי לעזור ולקדם, ושהיא לא לקחה על עצמה את התפקיד הזה.

Amoureuse

New member
פנינה ../images/Emo45.gif

אני ילדתי עם פנינה והיא היתה נפלאה. יש לי הערה אחת בעניין אסנת ובעניין מיילדת אישית בכלל - רק משהו ללמוד מהנסיון שלי. אסנת היתה אמורה להיות המיילדת שלי, לא פנינה. כשירדו לי המים הייתי בקשר איתה. כשאושפזתי הודעתי לה. כשהתחילו צירים באמצע הלילה לא הודעתי לה - כי הבנתי שהיא מתעדכנת מהמחלקה. הרי הייתי מאושפזת אצלם. ב-6 בבוקר היתה פתיחה 2 ועדיין לא התקשרתי אליה כי הייתי בטוחה שמעדכנים אותה. לא כי דמיינתי את זה, גם היא וגם האחיות המחלקה אמרו לי דברים שמהם זה השתמע. בדיעבד, זה לא קרה. ב 7:30 התגלתה פתאום פתיחה 7 וכמובן נכנסתי לחדר לידה, ואז התברר שאסנת נסעה לחיפה. היא הזעיקה את פנינה שהיתה הגיבוי שלה (היא אמרה לי את זה מראש שפנינה היא הגיבוי כך שזה לא שהיא בחרה לי מישהי מקרית שהיה הכי נוח למצוא אותה). פנינה היתה נפלאה והיתה לי לידה נהדרת, כך שאני לא מצטערת על מה שקרה - זה היה מקרה קלאסי של "הכל לטובה". ובכל זאת אני חושבת שאסנת לא נהגה נכון שלא טרחה להתקשר למחלקה לשאול מה קורה איתי לפני שנסעה לחיפה. כנראה שהיתה אי הבנה בינינו כשאני הבנתי שהיא מתעדכנת מהמחלקה, אבל בכל זאת הייתי מצפה, כשאת יודעת שיולדת שלך אושפזה בערב ולא קיבלת טלפון, שתרימי טלפון למחלקה ותשאלי לפני שאת נוסעת רחוק מדי. הרי היא עובדת שם, זו לא דולה מבחוץ, זו מישהי מהסגל. ברור שהמקרה אינו מעיד על יכולותיה של אסנת כמיילדת, ואני חייבת לציין שמעולם לא דיברתי איתה אחרי הלידה ולא עימתתי אותה עם הסיפור מנקודת מבטי, יכול להיות שהיו לה הצדקות (אולי היא התקשרה והאחיות במחלקה הטעו אותה? מי יודע). בכל מקרה אני מאד ממליצה על פנינה - היא היתה נפלאה, ואת יכולה לקרוא עליה בסיפור הלידה שלי כאן:

פנינה- מצטרפת בחום רב להמלצה. מדהימה.

המחשב שלי נוראי וכל הודעה לוקחת שעעעוווווווווווותתתתתת ואז נזרקים מתפוז. אז סליחה שעוד לא פרסמתי הודעה רשמית וסיפור על לידה מצויינת ומעצימה בלי התערבויות, חתכים, תפרים, טחורים ועם מיילדת מדהימה. אשמח לענות על שאלות במסר.

שושונלה

New member
תודה לכולן! זה מאוד עוזר - אם יש עוד דעות

וסיפורי לידה רלוונטים אשמח אם תספרו. אמא ל-3 בנים משגעים ולבת אחת מקסימה (הגיע זמן לשנות את הניק, לא?
) - ברגע שראיתי שכתבת שאביגיל טובה בלידה של תינוקות גדולים וגם שהצלחת לקבוע איתה בחודש שמיני... התקשרתי אליה, בשישי בבוקר. למרבה הצער היא תפוסה בתאריך/חודש שלי. היא אמרה שאנסה לבדוק בינואר אם משהו התפנה לה. ועוד אמרה שגם אם לא יתנו לי להכנס לחדר הטבעי בגלל עובר גדול, כדאי לנסות ללדת אותו גם בחדר רגיל, הרי לידה פעילה אפשר גם בחדר רגיל... ומקסימום להגיע לקיסרי אבל לא לקבוע קיסרי מראש. טוב, זה כבר נושא אחר. מחר אנסה להתקשר לפזית ולפנינה - בינתיים הן נשמעות הכי מומלצות פה וגם לפי סיפורי הלידה. נראה לי שאם לא אצליח לקבוע למישהי 'מומלצת', אוותר על המיילדת הפרטית ואשקיע יותר בדולה, ואקווה כן להיות בחדר הטבעי שם יש מיילדת צמודה בכל מקרה (אם כי לא בהכרח מומלצת - ואני לא מצליחה להבין למה מגיעות לחדר הטבעי מיילדות שלא דוגלות בלידה פעילה!). שוב תודה לכולכן על העזרה
. ורד

אני דווקא שמעתי סיפור לא משהו עם פנינה...

לא מנסיון כי לא ילדתי עם אף אחת מהן אבל... מישהי מפה (שלא נמצאת פה עכשיו כנראה) ילדה איתה לפני שנתיים + ולפי הסיפור שלה לא הייתי לוקחת אותה. לא ראיתי אם יש לך ברשימה גם את לאה - אבל גם עליה שמעתי סיפורים שאללה יסתור. על פזית ואביגיל שמעתי סיפורים מדהימים. גם על אסנת. ולמה מגיעות מיילדות שלא מתאימות לחדר הטבעי? כי יש ביקוש, כי משלמים להן על זה כסף... נראה לי סיבות מספקות מבחינתן

Amoureuse

New member
אבל יש פה נקודה בעייתית

לניאדו השקיעו בחדר הטבעי כדי למשוך יולדות שזה מה שהן רוצות. צריך איכשהו לגרום להם להבין שאם הם ימשיכו לשלוח מיילדות "לא טבעיות" לשם הם מושכים את השטיח מתחת לרגליים של עצמם, שזה ידפוק אותם ולא יבואו יולדות. אין לי הצעה איך..

שושונלה

New member
אם יש סיפור לידה שלה במאמרים... האם תוכלי

להפנות אותי אליו - עדיף במסר ? וגם אני תוהה האם אין לנו ציבור היולדות איזה 'כוח' להסביר ללניאדו כמה חשוב שבחדר הטבעי תהיה רק מי שבאוריינטציה כזו? זה שברשימה של המיילדות הפרטיות יש גם כאלה שלא בגישה טבעית זה עוד איכשהו מובן כי בעצם אפשר לקחת מיילדת פרטית גם לא לחדר הטבעי. אבל זה שאלה שמגיעות למשמרת בחדר הטבעי הן לא בגישה טבעית... פשוט לא בסדר. ורד

שמעתי על פנינה שני סיפורים מאוד דומים.

בשניהם, היא השפיעה/לחצה על היולדת לקבל אפידורל. יולדת מס' 1 היתה בחששות כי זו היתה לידת ויב"ק. בפתיחה 8 קיבלה אפידורל, הלידה הסתיימה יחסית מהר אח"כ והיולדת יצאה מאוד מאושרת ואומרת שתלד עם פנינה גם בפעם הבאה. יולדת מס' 2 אומרת שלקחה את האפידורל רק בגלל הלחץ של פנינה, שנפל על רגע אחד ממש חלש שלה, שזה היה מיותר והיא התבאסה מזה. אמרה שלא תיקח את פנינה שוב ובכלל בלידתה הבאה נשארה ב
עד כאן סיפורים ששמעתי ממקור ראשון. ועכשיו למשהו ששמעתי על פנינה ממקור עקיף, דולה שאני מכירה אמרה לחברה שלי, שפנינה לא מומלצת כי היא השתנתה בשנים האחרונות, קשה לה לראות יולדת כאובה והיא מאוד לוחצת על אפידורל. לא יודעת אם זה נכון כעיקרון אך שני הסיפורים שהבאתי למעלה די תומכים בעניין.

נכון ../images/Emo13.gif לפחות אחד מאלו הוא בטח מאותה היולדת

ולגי מה שנכתב למעלה - לצערי, גם במרכז טבעי ששייך לביה"ח ומעסיק מיילדות מצוות המחלקה, מסתבר שנתונים לרולטה המפורסמת
זה אומר דרשני, לא רק מבחינת ביה"ח עצמו אלא גם מבחינתנו, היולדות. הרי אם אנחנו לא נצביע ברגליים, הנוהל הזה ימשיך. לא כל היולדות מודעות לאיזו מיילדת מומלצת וכד' - הן פשוט מניחות שאם היא לוקחת פרטי במרכז, היא גם בגישה מתאימה. ובסופו של דבר הכל נופל על כסף, ולמשוך כמה שיותר יולדות למרכז הטבעי. אישית, המסקנה שלי היא פשוט לא להתקרב לבתי חולים אלא אם כן ישנו צורך רפואי ממשי. יש מרכזי לידה שלא תלויים בבתי חולים ומנהלות אותם מיילדות בגישה ביתית, למי שלא רוצה ללדת בביתה שלה, אבל למי שרוצה בכ"ז ללדת בבית חולים - זה משהו שצריך לקחת לצערי בחשבון
זה לא הוגן, זה לא אתי, זה אולי קצת יותר טוב מללכת וללדת במחלקה רגילה, אבל זה המצב.

למעלה