מייאוש לתקווה...

מייאוש לתקווה...

אחרי סבב חמישי שנכשל.
הייתי מטופלת 3 סבבים בביח ציבורי, עברתי לפרטי לפרופסור זיידמן. בדרך לקבלת פרוטוקול טיפול חדש וכנראה לקבוע תור למומחים נוספים בתחום.
האם אתן חושבות שלאחר 3 סבבים אצל רופא הגיע הזמן להחליף או דווקא להתמיד ולנסות עוד קצת? מאוד נוח לי במקום שאני כבר מכירה ולא הייתי רוצה להחליף אבל רוצה כל כך בילד וכמובן שאעשה הכל בשביל זה.
מאוד מתלבטת.. אשמח להמלצות על רופאים נחשבים ותותחים.
קצת רקע- בת 30 בקרוב מאוד, בעיית זרע, עושים מיון זרע בפעם השנייה, נוצרים 4 עוברים בממוצע, 2 מוחזרים, אין מוקפאים מכיוון שהעובדים לא מספיק איכותיים, 5 כשלונות בשנה האחרונה :(

PAND76

New member
לא הצלחתי להבין משהו. עשית טיפול כלשהו אצל זיידמן?

או שרק התחלת אצלו אחרי מה שהיה בציבורי? כי אני חושבת שאם כבר עוברים לפרטי, זיידמן הוא אפשרות ממש טובה להתחיל איתה ולמצות אותה, לפני שחושבים מה הלאה.

עברתי טיפולים גם אצל זיידמן

היי.
הייתי בציבורי ושם עברתי 3 טיפולים.
כעת מטופלת של זיידמן לאחר שני טיפולים נוספים שכשלו..
לקראת הטיפול השלישי שגם אותו אעבור אצלו.. אני מתלבטת וחושבת שאם הטיפול הזה גם לא יצליח ארצה לנסות ללכת למומחה אחר ומבקשת המלצה למי לפנות.

PAND76

New member
קשה למצוא תורים לתותחים האמיתיים.

אז כמו שכתבה לך נועה, תקבעי במקביל לבר חווה ותמשיכי אצל זיידמן. עד שיגיע הזמן להיפגש עם בר חווה, כבר תדעי אם זיידמן זה המקום שלך, או לא. בהצלחה ובידיים מלאות בע"ה, במהרה.

תודה רבה

נראה לי שזה מה שאעשה..
והמון בהצלחה ובידיים מלאות גם אצלך בקרוב מאוד!
את יודעת איפה בר חוה מקבל ואיך ניתן לקבוע אליו תור?

Kapachka

New member
מקבל ברמת אביב

האתר שלו: fertility.org.il
שם תמצאי את כל פרטי הקשר שלו. להתקשר/לשלוח מייל מיד, כי בד"כ לוקח חודשים לקבל תור. אני המתנתי חצי שנה (!!!)

נועה312

New member
תראי

אנחנו עם בעיית זרע קשה, בIVF הראשון למשל היה לנו ריכוז של 50 אלף ולא מצאו לנו אף זרעון תקין. עשינו 3 שאיבות כשהייתי בת 31 ו32, שאבו לי בין 9 ל12 ביציות ותמיד העוברים היו טובים והיו מוקפאים אפילו כשכל הזרעונים היו לא תקינים.
כמה ביציות שואבים לך בדרך כלל? מה אחוז ההפריות? עשו לך שינויים בפרוטוקול ובמינונים של ההורמונים? העוברים שלא שרדו, האם הם נראו טוב ביום 2 ו3 או שתמיד ניסו לגדל אותם לבלסטו?
אישית אם הייתי במקומך הייתי קובעת תור לבר-חווה ובינתיים ממשיכה עם זיידמן.

תודה על ההמלצה והעזרה! המשך..

תודה רבה!
גם אצלי שואבים בין 9 ל12 ביציות בכל סבב.
גם אצלנו בעיית זרע קשה. ב3 טיפולים ראשונים עשינו איקסי ותמיד גידלו לבלוציסט אבל איכות העוברים לא הייתה טובה בכלל. בשני הטיפולים האחרונים אצל זיידמן עשינו מיון זרע ומצאו זרעונים בודדים בדירוג טוב מאוד.
בטיפול אחד גידלו ליום 5 והיה הריון כימי. בטיפול האחרון החזירו שני עוברים ביום 3 שנראו טוב. פחות מ72 שעות היו 6 ו8 תאים. וביום הבטא הייתה "הפלה".
אף פעם לא היו מוקפאים בגלל איכות הזרע לצערי :(
מתלבטת גם אולי לנסות הפעם imsi אצל ברטוב (עד עכשיו עשינו באנדרולוגיה מד).
תמיד משנים תרופות וכמות הורמונים.בדרך לקבל פרוטוקול חדש..
איך קובעים תור לבר חוה? קראתי ושמעתי שהוא מצויין, אני יודעת שההמתנה ארוכה. איפה הוא מקבל?
מה איתכם? אתם גם עושים imsi? את רואה שיפור אם כן באיזו ההפריות?

נועה312

New member
עונה

אצלנו אף פעם לא ניסו לגדל לבלסטו, תמיד הוחזרו והוקפאו ביום השני או השלישי.
בIVF השלישי עברנו לברקוביץ' ועשינו מיון זרע בMFC, יש לנו ילד מהמיון הזה ועכשיו אני טפו טפו טפו בתחילת הריון ממוקפא מאותה שאיבה. בתיכנון המקורי אם המיון בMFC לא היה מצליח אז היינו עושים מיון אצל ברטוב ואם גם זה לא היה מצליח, היה לנו תור מוזמן לבר-חווה. את המעבדה אנדרולוגיה מד אני לא מכירה, היא לא היתה קיימת אז.
באמצע דרך אגב היינו בהפסקה כפויה בגלל הריון שהסתיים רע מזרע לא תקין בIVF2 וניצלנו אותה לניתוח וריקוצלה אצל שפי שמי יודע, אולי הוא מה שעזר לנו למצוא זרעים תקינים במיון שאחרי. אם לא עשיתם עדיין בירור מלא על בעיית הזרע אז אני ממליצה.
ברקוביץ' גם רופא מדהים אבל בעיקר לבעיות זרע. גם הוא וגם בר-חווה עושים את השאיבות באסותא ראשון. הפרטים של בר-חווה נמצאים כאן http://www.fertility.org.il/Contact.asp

תודה! המשך..

קבעתי תור לבר חוה אבל זה רק לעוד חצי שנה..
אקבע במקביל גם לברקוביץ.
עשינו בירור מקיף לבעיית הזרע, לוקח ויטמינים. וריקוצלה בדרגה קלה מאוד ולא המליצו שנעשה ניתוח..
חוץ מזה אמרו לנו להקפיא זרע ולעשות imsi.
תודה רבה על העזרה..

נועה312

New member
לגבי וריקוצלה

אין מספיק מחקר לצערי, אף אחד לא מיפה עד היום את הורידים המושפעים ומה ההשלכות של ורידים x,y,z שנסתמים לעומת ורידים a,b,c למשל, והעובדות בשטח מראות שיש גברים עם וריקוצלה קלה-בינונית בלי כמעט זרע ולעומתם יש גברים עם וריקוצלה קשה וזרע מעולה. גם אצלנו טענו שהוריקוצלה קלה-בינונית ואולי בלי הניתוח כבר היינו מגיעים לאזוספרמיה.

hadari31

New member
לי הקדימו את התור, בזמנו, לבר חוה. לפעמים זה מזל

ומתפנה פתאום תור. צריך פעם בכמה זמן לשלוח מייל או לטלפן למזכירות. בהצלחה!!

למעלה