מיטוכונדריה

CommandeRiker

New member
מיטוכונדריה

קראתי מאמר עכשיו בפופולר סיינס, על הפרייה מלאכותית.. אז מהם גנים מיטוכונדריים ? מה זאת אומרת שהם "אחראים" על הספורט ?

גנים מיטוכונדריים

המיטוכנודריה הם אברונים בתאים האיקריוטיים המקיימים מטבוליזם אוירני. הם מתפקדים כ"תחנות הכוח" של התא האיקריוטי. המיטוכונדריה הם למעשה, כפי שמקובל היום במדע להניח, חיידקים שחדרו לתא קדום שהיה הבסיס לתא האיקריוטי. האברון הזה מכיל מולקולה אחת של DNA ובה גנים שונים. אלו הם הגנים המיטוכונדריים, להבדיל מהגנים "הרגילים", שנמצאים בכרומוזומים שבגרעין התא האיקריוטי.

CommandeRiker

New member
ועל מה הם "אחראים"?

כלומר על מה משפיעים? כיצד מבחינים בין תא איקריוטי ולא איקריוטי?

הם מקודדים חלבונים

שדרושים לתפקוד של המיטוכונדריה. המיטוכונדריה מייצרים את ה- ATP : מולקולה שאוצרת בתוכה אנרגיה רבה הזמינה לצרכי התא השונים. כל התאים בגוף האדם הם איקריוטיים. כלומר בעלי גרעין שבתוכו נמצא ה DNA. תאים פחות מפותחים הם הפרוקריוטים. תאי החיידקים הם תאים פרוקריוטים. בתאים הפרוקריוטיים (מילולית :טרום גרעין) ה DNA אינו מבודד בתוך גרעין. יש עוד הרבה הבדלים ביניהם כמובן

טל ר

New member
ובנוסף לכך

גן מיטוכונדריאלי מגיע מהאם בלבד, ולא מהאב.

אפרתי 17

New member
שאלה קטנה

מדוע הגן הזה מגיע רק מהאם? ולא מהאב? אם כן, זה אומר שגם אם יש לי אבא שמן, אני אהיה רזה? (אם יש לי אמא רזה כמובן)

helva

New member
כי הביצית מגיעה מהאם.

בתא הזרע אין הרבה - בעיקר DNA. תא הביצית לעומת זאת מכיל הרבה יותר חומרים שאמורים לעזור להזין את העובר בימיו הראשונים וכו'. לכן בתא הזרע (בחלק שנכנס לביצית - יכול להיות שבשוטון המצב שונה אבל זה לא משנה כי הוא נשאר בחוץ) אין מיטוכונדריה. זה אומר שאת כל המיטוכונדריה שלו העובר מקבל מהאם. אבל קשה לי להאמין שהשמנה תהיה תלויה רק בגנים מיטוכונדריאליים, כך שלא כדאי לסמוך על זה. ממילא השמנה היא לא רק גנטית אלא גם התנהגותית.

New member
גנים מיטוכונדריאלים

שלום , כפי שהוזכר מעליי לאברוני המיטוכונרדיה יש דנ"א משלהם שמסנטז חלבונים לשימוש המיטוכונדיה בתהליך הפקת האנרגיה. הדעה הרווחת אומרת שהגנים הללו הם "זכר" לימים שבהם המיטוכנדריה היו תאים פרוקריוטים נפרדים שפלשו (או נכנסו בפאגוציטוזה) לתוך התאים שלנו ונהפכו לחלק אינטרגלי של התא שמקיים איתו סימביוזה בונה. לאחר מיליוני שנות אבולוציה אברוני המיטוכונדריה יצרו יחסי גומלין בינם ובין התא ולכן רוב החלבונים שבהם המיטוכונדריה משתמשים נוצרים בתא ומקודדים מתוך הדנ"א שלו. למרות שינויים גדולים בצורת הקידוד בין הגנים התאיים, וריאביליות המידע בין מיטוכונדריון אחד לשני אפילו בתאים מסוגים ומינים שונים היא קטנה. לכן מתייחסים לגנים שבה מיטוכונדריה כגנים שוליים ועיקר העניין בהם הוא עקב זה שהם מסמלים את קיומו הנפרד של המיטוכונדריון לפני שנים רבות. אבירם

למעלה