מיטה מול דלת - פתרון?

שואלית

New member
מיטה מול דלת - פתרון?

שלום לכם, אני חדשה ויש לי כמה שאלות. הבית שאנחנו עוברים אליו קטן משמעותית, מעבר לדילול החפצים ישנן בעיות נוספות שאני זקוקה לרעיונות. חדר הילדים קטן והאפשרויות היחידות לסידור הן מיטה מול דלת הכניסה או מיטה מתחת לחלון, אני יודעת ששתי האופציות לא טובות אבל מכיוון שאין בריריה - מה עדיף ואיך פותרים את זה? בחדר הזה ישנה דלת הזזה שחוסמת קיר אחד. דבר שני - יש לי מראה גדולה ומדהימה, אני לא רוצה לתלות אותה בחדר השינה והמקום היחיד שפנוי זה בפינת האוכל שממוקמת בכניסה לבית. אם המראה לא ממש מול הדלת, זה אפשרי? או שעדיף בקיר שממול? דבר אחרון - אנחנו מסיימים שיפוץ, לאחר הנקיון - יש דרך לעשות טיהור לבית? לא ידוע לי על בעיות רציניות אצל הבעלים הקודמים אבל לאחר תקופה לא טובה שלנו (כלכלית) אני רוצה להיכנס לבית עם אנרגיות נקיות וטובות. לצערי אין לי אפשרות לצרף תמונה או שרטוט של הבית וזה די דחוף לי, תודה

yoavfs

New member
לשאלתך..

בחדר הילדים: הרעיון כי שינה מתחת חלון אינה "טובה" או מומלצת הוא אינו מוחלט, והשיקול יהיה רק לאחר איבחון הבית והדייר, כלומר, בהחלט יכול להיות מצב שבו המקום הטוב לשינה הוא דווקא מתחת לחלון, כך שבשלב זה כדי להתעלם מחוקי הפנג-שואי הבסיסיים, ולסדר את החדר באופן הפרקטי ביותר, ולפי הצרכים, הפנטזיות והאילוצים הקיימים. באופן עקרוני ווילון סגור בזמן שינה יכול לפתור את הבעיה הבסיסית הזו. לגבי דלת מול מיטה ניתן לפתור זאת עי' סגירת הדלת בזמן שינה. לגבי מראה באזור הכניסה, אין בעיה למקמה בשתי האפשריות שאותן תיארת. הדעה היא כי מראה מול דלת מחזירה את האנרגיה שנכנסת לבית, אך אין זה כך. למעשה מראה יכולה לשנות מצב של דחיסות אנרגיה, ושוב, מכיוון שאין איבחון של הבית, קשה לדעת עם זה יועיל או יזיק לאורך זמן. ולשאלת הסיום, לכל אדם יש את הגורל שלו במבנה. זה שלדיירים הקודמים (אולי) לא היו או היו בעיות מיוחדות זה לא חייב להשליך על משפחתך. טיהור טוב לעשות אחת לתקופה של חודש / חודשיים. תאמיני כי מגיע לך הטוב ביותר (נשמע כמו "לוריאל פ...) ותממשי זאת. בהצלחה.

שואלית

New member
תודה רבה על התשובה ו...

אין סיכוי שאסגור את חדר הילדים בשינה, הילדה קטנה מידי. וטיהור, איך עושים טיהור? תודה רבה

yoavfs

New member
הכל יחסי

בהחלט את לא חייבת לסגור את הדלת הראמטי. לא ממולץ ללישון בסביבה יאנגית, כי כדי לקבל איכות שינה יש צורך באווירה יינית. יאנג מגיע לחדר דרך הפתחים, ועל כן לא מומלץ לישון בקירבתם או כיוונם, ועל כן, כדי ליצור אווירה יינית ושקטה אנרגטית, יש להפחית את כמות היאנג. כשהדלת פתוחה למקסימום היאנג מגיע דרכה, אך אם נסגור 1/3 ממנה, כמות היאנג תפחת, ואם 1/2 אז הכמות תפיחת יותר, וזה הרעיון של יין ויאנג ושל היחסיות בניהם. סגירת הדלת באופן יחסי יכול החשב כתיקון פנג-שואי, אך כדאי להזכיר כלל חשוב בפנג-שואי: אם אין בעיה לא מתקנים, וגם אם הכל נראה כ"לא בסדר", וכמו שאני מבין אתם עדין לא גרים בדירה, כך שעדין אני בעיה. והיה ואיכות השינה תיפגע, ניתן לעשות את התיקון הבסיסי של סגירת ווילון מעל חלון או הסתת הדלת במעט. אם גם זה לא יעזור? יתכן כי התשובה תהיה בכיוונים, או שמה באיכות האנרגיה שמשתנה בציר הזמן, אבל את זה כבר צריך לאבחון יועצ/ת. טיהור כל אחד עושה על-פי דרכו, למה שהוא מחובר: צלילים, נרות, קטורת וכו' אני עושה טיהור בעזרת עלי מרווה. אני מייבש אותם בצרור אגוד, ומבעיר את ה"סיגר" , ונותן לעשן להתפזר בחלל החדר. (לפעמים יש לנשוף קלות על העלים כדי לחזק את הבערה). יש המבעירים את העלים קערת חרס. ה"מחמירים" יעשו טיהור אחת לחודש, וכמובן לאחר שהיו מריבות או "אנרגיות שליליות".

שואלית

New member
וואו, תודה. נשמע מרתק

אתה צודק, עדיין לא נכנסו לדירה. מחר ננקה ומחרתיים המעבר, אני מנסה לעשות ככל האפשר כדי שהבית יהיה נעים אם כי סביר להניח שהוא יהיה צפוף (הוא קטן ואנחנו מגיעים מבית גדול) - למרות הצפיפות ולמרות שהוא ישן, השיפוץ שהוא עבר והאוירה בו - עושה לי הרגשה טובה. תודה על העזרה, הפורום הזה מרתק.

דנה A

New member
מעבר קל ונעים../images/Emo39.gif

מעבר לתשובה המקיפה שקיבלת, רוצה לחדד את הנקודה של שינה מתחת לחלון, על החלון והתריסים והוילון להיות סגורים. בנוגע לטיהור - מומלץ מאוד לטהר את הבית לאחר רכישתו מדיירים קודמים, שהרי את רוצה "דף חדש ונקי" גם אני משתמשת בעלי המרווה לטיהור, אך כאשר מדובר בבית מיד שניה, כמו במקרה שלך, אני ממליצה לערוך טיהור חזק יותר. ניתן לערוך בעזרת מי ים, לאחר שהבית נוקה, יש לפזר בפינות הבית מי-ים, להשהות למס' שעות ולבסוף לשטוף היטב בעזרת מים נקיים. טיהור חזק המתאים גם הוא לדירה יד שניה, הינו טיהור בעזרת "בכור"- תערובת הנרכשת בחנויות תבלינים. שיהיה לכם מעבר קל וחיים נפלאים דנה

למעלה