מיטה אחת לשניים - כדאי?

מיטה אחת לשניים - כדאי?

לגבי השבועות הראשונים, חשבתי שיהיה נחמד וקל יותר לטפל אם כשיוולדו בעזרת השם ישנו במיטה אחת, הם רגילים לביחד.
השאלה אם זה מסוכן ואם צריך בכל זאת הפרדה כלשהי?
ואם לא, אז מה עדיך שתי עריסות או שתי מיטות - בהתייחס לשבועות הראשונים.

אני לא בעד

התינוקת שלי כמעט מהימים הראשונים בבית, כבר הצליחה לזוז עד לקצה המיטה וגם להסתובב ב 90 מעלות (ופעם אחת מצאתי אותה גם דבוקה לקצה שהראש אמור להיות בו, כלומר גם הסתובבה 90 מעלות וגם נדבקה לקצה). חוץ מזה שהם מזיזים המון את הידיים, בסלון במשך היום אני משכיבה אחד לייד השני והם קצת מרביצים ואני צריכה מדי פעם להרחיק אותם.
לגבי הרגילים להיות בייחד, אולי רק בתחושה שלי, הם עדיין לא מודעים אחד לשני, רק השבוע (גיל חודש וחצי) קלטתי את הבת בוהה בבן ומבינה שיש עוד מישהו ליידה.

iron lung

New member
זה מה שאנחנו עשינו בשבועות הראשונים

לא זכור לי שהיו ככ ניידים, כנראה שזה אינדיבידואלי. אם הם אכן זזים הרבה ומתהפכים, יתכן שזה לא בטיחותי.
לנו היה נוח כך בהתחלה כי החדר שהיו בו היה מאוד קטן. גם הרגשתי שהעריסות גדולות להם, הם הגיעו הביתה במשקל של קצת יותר משני ק״ג כל אחד. לדעתי, הם מרגישים זה בנוכחותו של זה כבר מההתחלה - לא באופן קוגניטיבי מודע, שגורם להתייחסות, אבל בהחלט במישור חושי / גופני. זו עוד סיבה שרציתי לשים אותם יחד, כי בילינו שישה שבועות בפגיה ואחד הדברים שהרגישו לי מאוד מוזר בתקופה הזו היתה ההפרדה ביניהם, אחרי שהיו כל כך צמודים ברחם.
השתדלתי לא לשים ביניהם הפרדה של שמיכה או נחשוש, זה מנוגד להמלצות שנותנים בנוגע להשכבת תינוקות שרק נולדו. חשוב לי לציין שלא שמנו בכלל שמיכות במיטה, פשוט הלבשנו אותם קצת יותר חם. חשוב מאוד גם - להשכיב אותם לישון רק על הגב. ואם את שמה שני תינוקות במיטה אחת, אין לך מה לשים בייביסנס - זה לא עובד (בעיני הוא גם ככה מכשיר מיותר ומסוכן, כי הוא גורם לאימהות להשכיב תינוקות קטנים על הבטן).

וואלה. אגב איפה אפשר למצוא הנחיות

לגבי מה מותר או אסור במצבים שונים. למשל בעריסה, מומלץ בשכיבה על גב או בטן?
אני קוראת שהרבה כותבות שלא מומלץ שיהיו זמן רב בכיסא בטיחות (זה נכון גם לסלקל?).
כמה זמן אחרי האכלה מותר להשכיב אותם (חייבים גרעפס או לא?)?
ולגבי חבל הטבור לפעמים אני קוראת שאומרים שצריך למרוח אלכוהול ואסור לרחוץ (אז לא לרחוץ שבועיים?) ובמקומות אחרים ממליצים על אלכוהול או תרסיסים ..
האם מותר להם להירדם בשיפוע או שחייבים מיד הלעביר ל180 מעלות? (לעניין טרמפולינות וכסאות בטיחות)?

לעניין מה ששאלתי במקור, תודה על השיתוף, הנסיון של שתיכן שונה מאוד לגבי הקטנים צריך לחשוב על זה.

iron lung

New member

כאן אפשר למצוא הנחיות של משרד הבריאות בנוגע להשכבת תינוקות. בכל מקום שבו את משכיבה תינוק לישון - בעריסה, בעגלה או במקום אחר - עלייך להשכיב אותו על הגב. כך על פי הנחיות משרד הבריאות ועל פי הנחיות ה cdc, סוכנות פדרלית אמריקאית לקידום בריאות ציבורית. ההמלצות האלו מבוססות על מחקר ונתונים סטטיסטיים שנוגעים ל sids, תסמונת מוות בעריסה.
ההמלצה לא להשכיב/להושיב לאורך זמן בסלקל (כסא הבטיחות שמיועד לתינוקות עד גיל שנה) היא מכיוון שזה פוגע בהתפתחות: http://www.oandp.org/jpo/library/2003_03_102.asp
בעניין הגרעפס אין לי דעה מלומדת. נראה לי שכדאי להשתדל, אחרת זה עשוי לגרום לאי נוחות, להפריע להם להרדם, או לגרום לחוסר מנוחה בשינה. בנוגע לחבל הטבור אין לי מושג, כאמור היינו בפגיה שישה שבועות, כך שלא הייתי צריכה להתעסק עם זה. בנוגע להרדמה בשיפוע אני גם לא יודעת, אבל נראה לי שאין בזה נזק - ההמלצה להגביל שינה בטרמפולינות וכסאות בטיחות נובעת, למיטב ידיעתי, מהנזק שעשויה שהייה ממושכת לגרום להתפתחות השלד וההתפתחות המוטורית.

בעניין השכיבה על הבטן

אני מנסה להיות עדינה.
קשקוש בלבוש.
כסת"ח של משרד הבריאות והCDC.
SIDS זו גם המצאה מה30 שנה האחרונות.
את מכירה את דעתי אהובתי.
הכל קונספירציה אחת גדולה
. והכל קשור בהכל.
כל החברה למעט הגדולה ישנו על הבטן. הקטנים כמובן שעל הבטן. רק על הבטן.

גלי ים333

New member
ממש רשלני וחסר אחריות מצידך לכתוב את הדברים האלה

עם כל הכבוד לרמת הידע והניסיון שלך, מה שעבד לך עם הילדים שלך לא יכול לשמש כהמלצה כללית.
את הדעות על קונספירציות תשאירי לעצמך שחלילה לא יהיה על מצפונך אסון של אמא שתשמע לך ולתגובתך בנושא.

מדוע שאשאיר לעצמי?

כתוב בתורה
"כל המציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם ומלואו"
תקראי את תשובתי לעומק. תביני מי הם הCDC תחקרי ואז תדברי.
נגמר עידן סתימת הפיות של משרד ה"בריאות"

אני לא רואה שמישהו מחברת התרופות ממצמץ על מוות/אוטיזם/נכות/מחלות אוטואימוניות ועוד ועוד.

סכנות יש בכל מצב וגם ההוראות כל הזמן משתנות

את הבת שלי כמובן השכבתי על הגב כמו כל אמא טרייה שמצייתת להוראות.
יום אחד היא כמעט נחנקה לי, מתברר שיש סכנה גדולה גם בלהשכיב על הגב מאחר והם יכולים לפלוט ולהיחנק, במצב כזה דווקא הרבה יותר בטיחותי על הבטן...

תודה שהעלית את המידע

iron lung תודה ששיתפת כאן את המידע.
רק להוסיף כמה עובדות מדעיות: תינוקות רכים שישנים על הבטן, בשלב שבו הם עדיין אינם יודעים להתהפך לבד, יכולים לישון שינה עמוקה יותר.
הדבר בעייתי כשמדובר בלילה, כאשר גם ההורים ישנים ולא שמגיחים ומסתכלים על התינוק.
כמו כן, כשתינוק ישן על הגב, הוא יכול להפעיל את רפלקס מורו, רפלקס הבהלה, וזה מעיר אותו. בשינה על הבטן לתינוק קשה לעשות את זה.

כמה תשובות מנסיוני

לגבי האכלה והשכבה, בעיקרון רצוי להחזיק אותם במצב מאונך אחרי ארוחה כדי שהאוכל ירד למטה ולא יפלטו, וגם לאפשר להם לעשות גרעפס. בפועל תלמדי בעצמך את התינוקות שלך, אצלי הבן לא צריך בדרך כלל גרעפס ולא מתלונן אם משכיבים מייד. הבת שונה בזה - צריכה גרעפס וגם פולטת אחרי ארוחות כשהיא שוכבת. אני משתדלת להחזיק את שניהם אחרי ארוחות, אבל את מהר מאוד תלמדי שכשיש שני תינוקות בבית יש מרחק גדול בין מה שאת משתדלת לבין מה שקורה בפועל... הרופאה המליצה לי לשים אותה לישון קצת בשיפוע, נגיד בעגלה או לשים משהו שיטה קצת את המזרון במיטה. אגב, תינוק שצריך לעשות גרעפס יהיה לא רגוע אז בעצמך תרצי להרים אותו והוא כבר יעשה את הגרעפס ותביני שזה מה שהציק. גם להעביר לשכיבה על הבטן זו אופציה טובה לשחרור גרעפס (כשהתינוק השני דורש תשומת לב ואת לא יכולה להחזיק).
לגבי חבל הטבור, אצלי נפל בשבוע הראשון בתינוקייה, וכן רחצו אותם שם לפני כן (תחת מים זורמים בכיור).

זה תלוי בעיקר בנוחות שלכם

מכירה הורים שגידלו כך, אנחנו העדפנו שתי עריסות ליד המיטה שלנו בחודשיים הראשונים, ואח"כ עברו למיטות שלהן.
אפשר גם למצוא שיטות להפרדה בתוך מיטה אחת.
לגבי בטיחות, אני ממליצה לך להיכנס לאתר של "בטרם". יש שם הנחיות בטיחות מחמירות יחסית, שלא כולנו נהגנו לפיהן אבל טוב להכיר אותן.
חוץ מזה, את יכולה להתייעץ עם אחות טיפת חלב, עם הרופא שלכם או איתנו כאן בפורום.
ויש גם דברים שקשורים בתפיסת עולם של כל הורה והורה.
בהצלחה

אצלנו

שבועים ראשונים היו באותה מיטה לרוחב
לאחר מכן מיטות נפרדות בלילה

במהלך היום השתמשנו בעריסה זוגית שנמצאת בסלון

אצלי שניהם ישנו באותה מיטה עד גיל 7 חודשים

הפרדתי כי הבן התחיל להעיר את הבת בלילה

לא מסוכן אבל אי אפשר לשים בייביסנס

הם לא זזים הרבה בשלב הזה ובכל מקרה יש מספיק מרחק. אצלי ישנו כחודשיים במיטה אחת לרוחב (שני זוגות תאומים ועם שניהם היה אותו דבר)
אחרי חודשיים היו כבר גדולים מדי לישון לרוחב והם גם זזים יותר, אז עברו למיטה לכל ילד
מסכימה איתך שיש תחושה שמרגיע להם הביחד.
גם היום אגב - הקטנים ממש לא מוכנים ללכת לישון אם השני/שניה לא נמצאים גם הם במיטתם (בני שנתיים) במרחק צפייה...

אנחנו בני 5 חודשים עדיין בעריסה אחת

למעשה כבר יש מיטת תינוקות עומדת מחוץ לחדר ההורים אבל לא משתמשים בה בנתיים.
אז עדיין ביחד בעריסה בחדר ההורים.
קצת קטן וצפוף, אבל חם ונעים.
אני אוהבת את הקירבה הזו.

אנחנו לא מצליחים לעצום עין כשהם איתנו בחדר

חוץ מההתעורריויות לאוכל יש המון רעשים קטנים - קולות חמודים, יללות קטנות שלא מתפתחות לבכי ורעש של מציצת מוצצים אובססיבית.
אני ממש לא מבינה איך הורים מסוגלים לישון עם תינוק בחדר...

כשהם קטנטנים

בגיל הזה, עדיין מומלץ לישון עם התינוקות בחדר כי כך אתם שומרים עליהם...
מחקרים הראו שברגע שנשים הופכות לאמהות, השינה שלהן הופכת קלה יותר כל עוד הילדים צעירים.
אנחנו שומרות עליהן גם מתוך שינה כשאחנו בסביבה...

למעלה