מיחזור מיים

מיחזור מיים

מישהו כאן חשב על איזשהוא רעיון למיחזור מיים? מיים ממקלחות או מכלים שישמשו להשקיה. יש לכם מושג? מחירים, זמנים, מיקום מיכל וכו' תודה אה עוד שאלה. באיזה גובה שקעי החשמל שלכם? האדריכלית טוענת שכדאי להנמיך אותם כדי שיה "נקי בעיניים" לי לא מפריע אבל סם מסקרן אותי מה הגובה אצלכם. תודה

אין תקן לגובה השקעים

למשל בירושלים נהוג שההדלקות יהיו בגובה 1.5 מטר ואילו ת"א זה 1.2 מטר, ישנם בתים חדשים שגובה השקעים הוא 40 ס"מ הכל לפי הנוחות שלכם.

מים למחזור

בבית יש המון מים שניתנים לשימוש נוסף וצריך להחליט על מה הולכים. מים מאמבטיות הם הכי נקיים (לעומת כיורים ומכונת כביסה, שלא לדבר על שירותים) ככל שלוקחים מים יותר אפורים, צריך להוסיף מסננים ופילטרים. אם הולכים על משהו ממש פשוט - מים מהאמבטיות, זה ממש ממש זול. בשלב תכנון האינסטלציה עם האינסטלטור תגידו לו שאתם רוצים קו ביוב נפרד ואז בדרך לביוב תוסיפו מיכל (כמה אלפי שקלים, קיבלנו מתנה מהאינסטלטור כשסגרנו מחיר) וזהו. אם המיכל קבור באדמה, צריך גם משאבה. אם זה גבוה - אפשר עם גרביטציה. אם רוצים גם מים מכיורים ומכונת כביסה צריך להתיעץ. לדעתי, חוץ מעצים מסוימים, השאר לא רגישים לקצת סבון במים. אבל כל זה בערבון מוגבל ממה שאני חקרתי, כדאי לבדוק לעומק לפני שעושים.

פיטנגו4

New member
מזתומרת "לדעתי"?

בתום לב, ובטוח בכוונה טהורה, אבל את מסיתה לדבר עבירה לפי החוק הנוכחי, ואפילו לפי החוק/תקנות העתידיות, (במהרה בימינו אמן) שיתירו שימו במערכות מחזול לפי התקן האמריקאי. אסור בתכלית האיסור להשקות גינות עם מים לא מסוננים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה מזיק לקרקע זה עלול לחדור למי התהום של כולנו (!!) ולזהם אותם, כפי שכבר קרה ! מזתומרת "לדעתי חוץ מלעצים מסוימים השאר לא רגישים לקצת סבון "??? סליחה, אבל את פשוט לא מבינה על מה את מדברת !!! אני שמחה שהוספת בסוף את המשפט "אבל כל זה בערבון מוגבל ממה שאני חקרתי, כדאי לבדוק לעומק לפני שעושים." את צודקת בהחלט, באמת כדאי לבדוק. מים מסוננים דרך מערכת סינון העומדת בתקן האמריקאי לפחות הם בסדר כל דבר אחד מביא נזק לסביבה, נזק לעצים, ונזק לכולנו. אשמח מאד אם לא תשתמשי במה שקיבלת "חינם" לפני שתוסיפי מסננים.

Tנעמי

New member
שנים שאני משקה במים

ממכונת הכביסה, המדיח וכיור המטבח והגינה משגשגת

פיטנגו4

New member
אז מה?

את מזיקה למי התהום, את עוברת על החוק - שלא הומצא סתם אלא כדי להגן על מי התהום שלך ושלי מזיהומים וגם במישור האישי: את ללא כל ספק ממליחה את אדמת הגינה שלך. אני מבטיחה לך שתהיה לך התמוטטות של כת הצמחי בבת אחת: הם יצהיבו מחוסר בדישון, גם דישון לא יעזור, כי כל הקשרים הכימיים בשורשים שלהם יהיו תפוסים, הצמחים פשוט ירעבו, חלקם עד מוות. לשם טיפול, את תצטרכי שטיפה ארוכה מאד ועמוקה בהמון המון מים (למשל: שבועיים של גשמים שוטפים, או שעות של צינור פתוח בלי הפסקה) כיד לטפל בנזק שנגרם לקרקע. מכל הלב, אני מציעה לך להפסיק. את לא תורמת לסביבה, למרות הכוונות הטהורות והטובות, שאני בטוחה שעומדות מאחוריך את עושה בדיוק ההיפך

פיטנגו4

New member
מה לא היה ברור?

הסברתי בלשון פשוטה, השתדלתי בלי גלישה למילים כימיות והסברים מפוצצים. כל מילה שכתבתי נכונה ובדוקה ובאה מידע ולא מניחוש. אז מה לא היה מובן?

פיטנגו4

New member
ממש לא שגוי. הנה הסבר קצת יותר "מדעי" ולעומק

במים האמבטיה שאת שופכת יש, בין השאר נתרן ובורון. הבורון משפיע מאד לרעה על צמחים, בעיקר על אבוקדו והדרים שמאד מאד רגישים לבורון. לנתרן יש השפעה מזיקה על מבנ ה הקרקע. יש הרס תלכידים עקב חילוף יונים של מגנזיום וסיד ביונים של נתרן. הקרקע נסתמת ו/או מקבלת קרום, אין אוורור, אין מוליכות הידראולית, שי עודף נגר עילי. מלחים משפיעים על הלחץ האוסמוטי של הקרקע. כאשר ליד השורשים יש לחץ אוסמוטי גבוה, זה פוגע ביכולתו לקלוט מים. השורשים יכולים פחות לקלוט אשלגון ומגנזיום. הנתרן ממש מרעיל צמחים, הדרים רגישים במיוחד. את מוזמת לחפש מאמרים על הנושא באינטרנט או בספרות, או לשאול אגרונומים. קל לפתור את מה שאני כותבת ב"שגוי לחלוטין". אשמח להתיחסות קצת יותר ענינית מזה, כי אחרת לא אמרת כלום. אני צודקת בהחלט בנושא הזה, ואני בטוחה בכך.

פיטנגו4

New member
ברצינות - אם יש לך תגובה

ענינית, שאפשר להשכיל ממנה - אז תני. הרי סתם לזרוק מילים בלי שום ביסוס זה לא משכנע אף אחד... נכון? שכנעי אותי למה בור ספיגה זה בריא וטוב (בור-ספיגה זה מה שאת עושה, וזה לא חוקי בישובים המחוברים לביוב) . אני בהחלט אשמח לשמוע דיעות נגדיות - כל עוד הן מבוססות ולא פרסומת של איזושהי חברה. דיון מפרה זה יותר מעניין מלדבר אל עצמי.
באזור נס ציונה והיישובים הסמוכים נסגרו בארות אקוויפר החוף בכלל סגור בחלקו ואנשים ממשיכים לעשות שטויות: להזרים שפכים לאדמה ולמי התהום לרסס שדות בחומרים אסורים, להרעיל את הסביבה. רק כי בא להם. אותי זה מכעיס, המים האלה גם שלי !!!

ואו לאן נכנסנו..

אני אשמח לדעת באמת מה התשובה. אין עוד אנשים שמוכנים להשתתף בדיון? חבל שזה יצא דיון אישי בין שתיהן - זה נוגע לכולנו.. תודה

רשר

Well-known member
מנהל
על כל נושא מעניין כבר דנו כאן - חפשי

לצערי זה לא נוגע לאף אחד באופן אישי אלא אם הוא מוכן להשתולל ולחטוף משפטים משכניו כשיגלו את מעשיו, הקרקע והאויר הם נכס משותף לכולם ואסור לאף אחד לפגוע בהם לבניגוד לחוק, ברור שמי שמכבס בגד עם חידקים מתכוון שהם ירדו מהבגד אך אם הוא משקה את העץ בגינה לייד גדר השכנים הוא שולח את חידקיו אליהם בין אם באויר או ע"י בע"ח שעוברים חופשי בין החצרות, כנ"ל שורשי העצים ונזקי הכימקלים, ממילא רוב המים מביוב המרכזי עירוני מטופלים ומשמשים לאחר בקרה להשקיה,

נו פיטנגו...

אני יודעת שזה צורב לך בנשמה, גם לי! אבל אי אפשר להלחם באטימות ובבערות.

למעלה