מיזוג

marnon1

New member
מיזוג

שלום לכולם, מדובר בבניית בית פרטי תלת מפלסי בשטח כולל של כ-200 מ"ר באיזור בית שמש. המפלס העיקרי מכיל 2 חדרי שינה, מטבח, סלון ואמבטיה. מפלס שני מכיל חדר משפחה גדול ושירותים ומפלס שלישי מכיל חדר שינה גדול + אמבטיה. ההתלבטות היא בין מזגן מרכזי, מזגן מיני-מרכזי ו/או שילוב מזגנים קטנים יחידים לכל חדר. ייעוד המזגנים מבחינתי הוא בעיקר לקירור (אני שונא את אוויר המזגנים במוד חימום ולכן מעדיף דרכים אחרות לחימום). יש לכם המלצות מבחינת עלות הכנה והתקנה, מבחינת יעילות ומבחינת עלות אחזקה (חסכון באנרגיה). תודה.

משה פרל

New member
עדיף שילוב חכם

כמו שמתכננים תוכנית חשמל וחלוקת פאזות בהתאם לאופי החיים בבית כך צריך לתכנן את חלוקת המזגנים. עבור אותו חלל מזגן מיני מרכזי (נעזוב מרכזי אמיתי בצד) חסכוני במעט, שקט יותר ואסתטי יותר, לכן באיזורים שצפוי שתרצה למזג במשותף כדאי להשתמש במיני מרכזי- למשל מטבח-סלון מחוברים.

בינא

Member
האגדה על המזגנים הקטנים

מסתובבת בפורומים כבר הרבה זמן. למה "אגדה"? כי מי שחושב שהוא חוסך חשמל בגלל שימוש במזגן קטח בחדר בו הוא נמצא כאשר שאר הבית לא ממוזג, שיהיה בריא וימשיך לחשוב כך... המזגן "טיפש" וממזג את האוויר עד לטמפרטורה אליה מכוון הטרמוסטט, אבל ברגע פתיחת דלת החדר, האוויר הקר הנמצא בשכבות הנמוכות, זורם החוצה, תוך הכנסת חום ולחות חדשים שמגיעים משאר הבית. תנועת האוויר מבוצעת בשניות. גם מרווח מתחת לדלת מאפשר לאוויר קר יותר לברוח החוצה, גם אם הדלת סגורה. המקרה היחידי שמצב זה אינו קורה הוא במרתף כי הוא הכי נמוך בבית. מה שיוצא מהמצב הזה הוא, שכל זמן שאדם סגור בחדרו ואינו יוצא משם, המזגן ממלא את עבודתו, כאשר המדחס נכנס ויוצא מעבודה. אבל אם מדובר במשפחה, כולם, בלי יוצא מהכלל, ילכו לחדריהם ויפעילו את המזגנים מיד עם כניסתם לבית ויכבו אותם רק למחרת בבוקר...במקרה הטוב וצריכת החשמל בהתאם. המקבילה המוצלחת יותר היא המזגן המיני-מרכזי, אשר ככל שהמבנה גדול יותר, הוא יותר משתלם בעיקר אם הוא מותקן נכון, כאשר הפיזור העיקרי מבוצע לחדרים בקומה העליונה, הפיזור המשני בקומת הביניים והאיסוף מהמקום הגבוה ביותר בבית, מה שייצור סירקולציה של אוויר מבוקר בכל המבנה, כי אוויר קר זורם למטה ואוויר חם עולה למעלה. נכון שהראשון שייכנס הבייתה ידליק את המזגן והוא יכובה בבוקר כשיוצאים מהבית (בבניה לא מבודדת קונוונציונאלית), אבל הרגשת המיזוג תהיה בכל מקום בו מסתובבים בדירה והמדחס יעבוד פחות (כמובן שגודל המזגן צריך להתאים לגודל המבנה ונפחו), כי אין לו את הבעיה של כניסת אוויר חם ולח בכל פעם מחדש...פרט לפתיחה וסגירה של דלת הכניסה...או "שיכחה" של מי מדיירי הבית של איזה חלון או ויטרינה פתוחה לגינה. המזגן המרכזי יוצר אחידות באיוורור, מקל על אנשים עם בעיות נשימה, אשר מעבר ממקום ממוזג יותר לממוזג פחות, מביא אותם תוך שניות להתקף אלרגיה, כי הלחות מוצאת מהוויר באופן אחיד והקירור הוא אחיד. כאחד שחי עם מזגן מיני-מרכזי, שנים רבות במבנה מבודד כמו שצריך עם זכוכית בידודית בחלונות, עם מזגן שסוגר 15 שנות עבודה (רק בקיץ) ביכולתי להעיד כי המיזוג המרכזי עובד מצויין. למרות כל האמור למעלה, יש מצבים חריגים בהם יועיל להוסיף מזגן מפוצל קטן ל"עזרה" בימים סופר חמים או סופר לחים. כאשר מארחים למשל 20-50 איש בסלון /מטבח/ פינת אוכל...אבל מאווררים יעשו את אותה עבודה אם יהיו מכוונים לרצפה וייצרו סירקולציה של אוויר שקורר ע"י המזגן המרכזי. חריג נוסף יכול להיות אם למישהו יש משרד בבית וקיימת הפרדה בתכנון של החלק הזה משאר המבנה. איסוף האוויר החם מעל חלל המדרגות יהיה היעיל ביותר ואם התרמוסטט יהיה בקרבת מקום איסוף האוויר, הטמפרטורה תהיה נשלטת בצורה הנכונה ביותר. במיני-מרכזי יש מצב "שקט" המאפשר סירקולציה שקטה מאוד של אוויר בלילה, מה שיותר מצב של צינה ברוכה בבוקר ומי שסובל מתופעת הזעת יתר, אינו סובל מכך כמעט בכלל. סגירה של תריסים לאורך היום, כשלא נמצאים בבית, עוזרת לשמור על הצינה הזו והמבנה מתחמם פחות ובכך עוזרים למזגן המרכזי, עם הפעלתו מחדש כשחוזרים הביתה.

הבעיה היא עם הנשים , הן דורשות באופן טבעי

פחות מיזוג , הרבה פעמים הן מבקשות ממני לכבות את המזגן כי קר להן ולי עדיין חם , גם כשהן נכנסות לרכב הן דורשות פחות מיזוג . יוצא מכך שאם החדרים מבודדים ברמה סבירה הן לא צריכות קירור . יש לי כבר מיני מרכזי שפרקתי מהבית הקודם אני מתכוון לשים אותו במטבח ובסלון , כאשר התקרה של המטבח היא H=6.0 בחדרים אני אשים מזגנים נפרדים . עם הבת הגדולה שלי יש בעיה הפוכה , היא דורשת מיזוג כל הזמן כמעט , חימום וקירור . בקיץ היא ישנה עם שמיכת פוך ומפעילה קירור, בחורף כנ"ל עם חימום , מה לעשות מכת בכורות
.

גם לסלון + מטבח ניתן לפתור

עם מזגן מפוצל בגודל מתאים עפ"י תחשיב של 750-900 BTU לכל מ"ר. באם יש מקום להצבת המדחסים עדיף להשתמש בכמה מזגנים מפוצלים , וכל הסיפורים לגבי המיני מרכזי הנאמן והטוב כבודם במקומם מונח. יש יתרון נוסף לפתרון של כמה מזגנים מפוצלים והוא נושא התקלות כאשר במיני מרכזי יש תקלה אז אין מזוג בכל הבית.

80vax

New member
וזאת הבעיה היחידה שלך איתנו הנשים ??

בטוח שיש לנו עוד כמה בעיות ... במקרה הכי גרוע, אם נתלונן שקר לנו, תסחוב אותנו מהקוקו למערה מאישה שישנה עם קצר כשבעלה קופא מקור

80vax

New member
בשלב זה אני מעדיפה להימנע

אני חושבת שאני אשרוד גם בלי הפירוט

fireman

New member
האגדה על העוגה שכולם רוצים לאכול ולהשאיר

שלמה..... זו אגדה שכולם מכירים, לצערנו תישאר אגדה תמיד. לכל מערכת מיזוג יש את היתרונות והחסרונות שלה, אתה פשוט בחרת להתעקש להצמד לצד המרכזי של החבילה. לכל מבנה מתאימה מערכת מיזוג שונה שמותאמת לסוג המבנה, נפחו, גובה התקרות ואורח החיים בבית. המערכות המרכזיות נולדו לשימוש מסחרי ותעשייתי ורק לאחר מכן הפכו למערכות שהותאמו גם לבתים ע"י הקטנת ההמאיידים והמעבים למידות פיזיות שיתאימו לדירות ובתים וגם יצרכו חשמל בכמות סבירה ומכאן שהן לא מתאימות לכל בית. למערכת מיזוג נקודתית כאשר כל חדר וחדר נהנה מיחידת מיזוג עצמאית יש יתרונות וחסרונות (כן גם חסרונות, למרות האגדה) יחידת מיזוג נקודתית בהספק של 7500-10000BTU (טווח הספקי מנוע של 1-1.5 כ"ס) צורכת סביב 1 קוט"ש. כאשר בבית יש 5 מזגנים כאלו הצריכה הופכת ל5 קוט"ש בהפעלה של כל היחידות. מערכת מיני מרכזית בעלת תפוקת קירור של 50000BTU (כ5-6 כ"ס) צורכת כ4-4.5 קוט"ש לערך כך שכאשר מדובר בהפעלה של כל המזגנים היחידתיים אל מול הפעלת מערכת מיזוג מיני מרכזית, מבחינת החסכון בחשמל המערכת המרכזית מוכיחה את עצמה כחסכונית. אם בבית גרים 5 נפשות ש4 מהן עובדות ונמצאות מחוץ לבית בשעות היום ורק אחד מהם נותר בבית בשעות היום ועובד נניח בלילה הפעלה של מערכת מרכזית שצורכת 4-4.5 קוט"ש בכדי למזג חדר אחד מתוך חמישה היא לא חסכונית בלשון המעטה אלא בזבזנית מאוד. אני לא יודע איזה אחוז מהאוכלוסיה סובל מהתופעות המוזרות שאתה מתאר כאן כמו אלרגיות וכוליי....מי שיש לו בעיות נשימה יידע לתפור לעצמו את המערכת לפי הדרישות הספציפיות שלו שכוללות בתוכן את קשיי הנשימה שלו או מה שזה לא יהיה אבל עדיין האחוזון של אלו מכלל האוכלוסיה הוא מועט. אם אצלי בבית לא חיים אנשים עם קשיי נשימה אין שום סיבה לזלול חשמל בשביל אדם אחד שנמצא בבית. חשוב לזכור שבמערכת מרכזית יש בעיות שצריך לקחת בחשבון כמו עלות תיקון תקלות ועלויות האחזקה השוטפות.... כמות הגז הנדרשת במיזוג נקודתי לחדר היא עשירית מכמות הגז הנדרשת במילוי למערכת מרכזית. וכמובן שאם יש לך תקלה במרכזי, אין לך מיזוג בכל הבית.

פיטנגו4

New member
אפשר לאכול את העוגה ולהשיא אותה שלמה !

אצלי בבית - זה בדיוק לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה: מערכת מיני מרכזי שיכולה לעבוד בתפוקה מלאה או חלקית, לפי העומס הנדרש.. אפשר להפעיל את כל החדרים, או לכבות כמה מהם, אפשר לשלוט בטרמוסטט שמכוון לכל חדר בנפרד. והכל בשליטה מרכזית (מקיר הסלון) וגם נפרדת בכל חדר. מכיון שאנחנו שונאי שלט-רחוק, אז הכל מוצמד לקיר (אין מה שיאבד). לדוגמה: הנשים של "האדם הפשוט", שהן כנראה רזות וחתיכות ולכן קר להן, יהיו בסלון בטמפרטורה של 21 מעלות, הוא "יוקפא" בחדר עבודה לטמפרטורה של 15 מעלות, ובחדרי הילדים המזגן לא יפעל כלל.

fireman

New member
איזה מערכת מיזוג יש לך בבית?

האם מותקנת אצלך מערכת הERA של אלקו? אם כן המערכת עובדת ב3 רמות תפוקה שלא תמיד מגיעות לספיקה התואמת בצורה אופטימלית את הצורך. המערכת יכולה להיות מוגדרת מראש מה תהיה התפוקה ע"י טכנאי מכאן והלאה היא תעבוד אך ורק באחד משלושת מצבי התפוקה שהגדיר הטכנאי אם הגדרת 30% 60% ו100% במידה והמערכת תידרש ל70% היא תעבוד על 100% כך שלא תמיד היא מאפשרת לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. דבר נוסף שאנשים כנראה שוכחים במערכת הזו הוא שמעבר לצריכת החשמל של המנוע מחוץ לבית יש את צריכת החשמל של היחידות הפנימיות שהיא נפרדת לכל עניין ודבר. בכל מקרה אשמח אם תרחיבי במה מדובר.

פיטנגו4

New member
לא של אלקו

המערכת היא "אוורסט" של "בית המזגן", המנוע נדמה לי של חברה פולנית, לפי בחירת מהנדס המיזוג, שהעדיף אותו על מנוע אלקטרה. אני בטוחה שקיימות כבר מתוחכמות ממנה, כי עברו כמה שנים מאז התקנתה. בעולם הזה יש חידושים כל שנה. למעשה, אני לא ממש בטוחה ש"בית המזגן" עדייו קיימים... אנחנו מקבלים שירות מעולה מטכנאי אחד מסויים. סלח לי, אני לא ממש התענינתי במבנה הפנימי הטכני. היא אכן פועלת ברמות תפוקה קבועות מראש - יש כמה מנועים, אם אינני טועה... נדמה לי שיש לה 5.5 כ"ס מחלקים ל 3.5 ו-2, אני לא ממש בטוחה... יש לזה גם יתרון: כאשר היא עובדת במלוא הקיטור על חדר קטן יחיד - אז תוך זמן קצר מאד החדר מגיע לטמפ' הרצויה, ואז הטרמוסטט גורם להפסקת הפעולה. כלומר: חסכון. לי זה נראה האופציה המועדפת למשפחה כמו שלי, שבד"כ לא מתרכזת בחדר קטן יחיד, וכמעט תמיד עובד לפחות המיזוג בסלון. וד יתרון של המערכת הספציפית שלי הוא שגם בחימום (חורף) האויר לא נעשה יבש ודחוס. אז העוגה לא ממש שלימה... רק "כמעט".

fireman

New member
אההה מנוע עם דו מאייד

יש היום כבר כאלה עם שלושה. המערכת של אלקו היא הבדל של שמים וארץ לעומת מה שאת מתארת. בהמשך השבוע אני ארחיב בנושא.

פיטנגו4

New member
אם אתה אומר... ../images/Emo13.gif

כמו שכתבתי - אני לא מתעניינת בהיבט הטכני של מזגנים. פעם - המערכת שלנו היתה פסגת הטכנולוגיה, וגם עלתה בהתאם... אחרי שנים ספורות היא כבר פאסה... העיקר שלנו זה מספיק: אמין, עובד כמו שצריך, שקט, מקרר מהר בקיץ וולא מיבש את האויר בחורף. גם היום הייתי קונה מיני מהסוג הזה (או משוכלל יותר). בטח שלא מזגן לכל חדר, ולא מיני שאי- אפשר לשלוט בכל חדר לחוד.

לי יש מ 2 הסוגים אחת שדורשת מיזוג

חימום וקירור גם כשלא צריך האחרות דורשות פחות קירור , אין מה לעשות אלא להפריד , לתת לכל אחת את המזגן שלה , פמיניזם במיטבו נשארה לי רק בעיה עם זאת שאני ישן אתה באותו החדר היא מאלו שדורשות יותר חום , כשאני ישן ללא שמיכה היא ישנה עם סדין חשמלי ומכוסה , אבל בבית שהוא מבודד בצורה סבירה, אפשר לפתור את הבעיה ע"י הפעלת המזגן בקירור בשעות לפני השינה, בכדי ליבש את הבית מהלחות , מנסיון שלי זה מספיק עד הבוקר בכדי לא להזיע כאשר ישנים.

חי צומח

New member
תפיסה חדשה - משאבות חום! ../images/Emo42.gif

היי! אני אנסה לקדם כאן תפיסה חדשה למיזוג - שנכונה לחימום וגם לקירור. מדובר במערכת מיזוג המופעלות בשיטת "משאבת חום". איך זה עובד? - בחימום: המערכת סופחת את החום מהחוץ ומעבירה אותו לבית. - בקירור: המערכת סופחת את החום מהבית ומעבירה אותו לחוץ. העקרון המנחה הוא לא לייצר את החום או הקור (כמו בתנור, חימום רגיל או כל מה שאנחנו מכירים) אלא פשוט להעביר אותו ממקום למקום, וכך כמות האנרגיה המושקעת קטנה ביותר. בשיטה זאת ניתן להגיע ליעילות בחימום של עד 7 COP (זה המון, לעומת 1 בחימום על סולר או חשמל רגיל עד 3.5 במזגנים) ועד COP של 20 בקירור (זה כמעט בלתי נתפס, כי מדובר בקירור כמעט "טבעי" לחלוטין!). אם תרצה עוד פרטים, תוכל למצוא בדף הזה על משאבות חום. אגב, לצערי, למרות שאני מנסה לקדם את הנושא, אין כמעט מתקינים או חברות המכירים את השיטה, ואני בטוח שבעתיד זה יהיה המקור העיקרי לחימום וקירור. בהצלחה!

yrnkrn

New member
משאבת חום = heat pump = מזגן

הדבר היחיד החדש הוא השימוש שלך במונח לא מקובל (משאבת חום) לפתרון מקובל (מזגן).

למעלה