מיועד לבלייד

דנה^^

New member
מיועד לבלייד

אוקיי בלייד זה 2 תוכניות... רק תגיד לי אם כשמפעילים אותן יוצא משהו נורמלים, שלא תהיה לי טעות קומפילציה או משהו כזה.. תודה (בעייה1: כתוב תכנית הקולטת מחירים עבור מוצרים. עבור מוצר א´ היתה הנחה של 10 אחוז, עבור מוצר ב´ היתה תוספת במחיר של 20 אחוז. חשב את מחיר המוצרים לאחר העדכון.) Program Price; Var mutsar1,mutsar2,sum:integer; Begin writeln(´write prices of 2 mutsarim´); readln(mutsar1,mutsar2); mutsar1:=mutsar1*90/100; mutsar2:=mutsar2*120/100; sum:=mutsar1+mutsar2; writeln(sum); end. (בעייה2: לארוחה חגיגית שאוריאל הזמין את חבריו עליו לחשב את מס´ השולחנות המלאים ומספר האנשים שנותרו בשולחן הלא מלא. קלט התכנית: מספר המוזמנים ומספר המקומות סביב השולחן) Program party; Var invites,sits,tables,l_sits:integer; Begin writeln(´write number of invited people & sits around the table´); readln(invites,sits); tables:=invites div sits; l_sits:=invites mod sits; writeln(´number of tables: ´,tables ´number of left sits: ´,sits); end. אני יודעת שזה בעיות פשוטות ומפגרות אבל תמיד יש לי טעויות קטנות שהורסות הכל.. תודה מראש! דנה

אלון ב

New member
דנה רק שתי הערות קטנות

בתוכנית הראשונה כשאת רוצה לחשב הנחה או תוספת מחיר את יכולה לעשות חישוב פשוט יותר - הנחה של 10 אחוז = 0.9 * mutsar1 תוספת של 20 אחוז = 1.2 * mutsar2 בתוכנית השניה בפקודת ההדפסה readln רשמת בטעות sits , את צריכה לרשום שם את המשתנה l_sits. חוץ מזה סה"כ נראה טוב. ביי ביי אלון

דנה^^

New member
אהה וואלה!

אחלה.. תודה אלון! כזה כזה מעצבן, אני בדרך כלל בודקת את כל התוכניות שאני עושה אבל הפסקל שלי (בעצתם כל המחשב) תקוע... :(( טוב יש לי מחר מבחן ואם אני לא מקבלת 100 זה אומר שאני סתומה כי זה כזה חומר קל.. טוב בכל מקרה- תודה אלון!, תודה בלייד בייי! :)

BladeRaider

New member
זו לא טעות

היא קולטת משתנה sits שזה מספר הכסאות בשולחן וl_sits זה אחרי החישוב של השארית left sits יענו דרך אגב זה SEATS אבל לא משנה

אלון ב

New member
זו כן טעות לפי דרישות השאלה

נכון זו לא טעות קומפילציה, עם זה לא תהיה בעיה, אבל כמו שזה רשום זה לא עונה על דרישות השאלה והמורה תוריד לה כמה נקודות על תשובה כזאת. אלון

למעלה