מיונים לצבא

מיונים לצבא

יש פה מישהו שמתמיין לחיל המודיעין? אני צריכה לנסוע לבית השריון בתל אביב ב-29.3. אפשר ללכת ברגל מתחנת רכבת ההגנה עד לשם או שצריך לקחת אוטובוס?

Mae

New member
בקשה קטנה...

אם תוכלי גם לספר איך היה לך במיונים זה מאוד יעזור כי יש לי גם את אותו מיון אבל ל-31... :)

Mae

New member
הבהרה

המיונים שלך הם לתפקידי מודיעין נכון? (רציתי להיות בטוחה )

Mae

New member
יש לי זימון

לתפקידי מודיעין, זה מהמנילה.... לא ממש קשור לחיל המודיעין..

יש הרבה מסלולים

תלוי למה את מתמיינת. אני מועמדת למסלול האזנה בערבית בגלל שאני לומדת ערבית בבית ספר אבל בכיתה שלי יש עוד אנשים שהולכים למסלולים אחרים בחיל המודיעין מה שאני יודעת זה שכולם צריכים לעשות תחקיר בטחוני בלי קשר למסלול שאליו הם מתמיינים ואולי גם ריאיון אישי (אני עשיתי כבר ריאיון אישי לפני כמה חודשים ועכשיו יש לי עוד אחד).

osher O

New member
אממ..

אולי אני אוכל לעזור לכן
הייתי במיונים הקודמים של מודיעין, זה מתחלק לכמה סוגים: תצ"א-תצלומי אויר שפה טכנית האזנה ותרגום זהו אם אני לא טועה. אני הייתי בשפה טכנית. מכניסים אתכם להרצאה על התפקיד, בגלל שזה מודיעין, ההרצאה לא תתן לכם הרבה, מפאת הסיווג הבטחוני, אבל אין מה לעשות- חובה להיות נוכחים בה. אחר כך יש הפסקה ואחריה מבחנים: במבחנים שלי היה את שאלון 300 (שאלון מוכר למלש"בים) זה בעצם שאלון אישיות שבודק אותו פסיכולוג, הרעיון להיות עקביים כי יש שאלות שחוזרות על עצמן בנוסחים שונים. אחר כך היו עוד שניים או שלושה מבחנים קצרים, מבחני הגיון בעיקר, כמובן שזה לפי זמן נתון. (במבחנים של תצ"א יש כל מיני צורות ממבט מלמעלה ובהאזנה ותרגום הרבה קטסטים לתרגם) אחרי השלב הזה אתם הולכים הביתה ואם עברתם אתם מוזמנים לראיון אישי: ישר כשאתם מגיעים אתם נרשמים ומקבלים טפסים למלא, המון פרטים אישיים, גם הטפסים תלויים בסוג המיונים, יש כאלו שמבקשים מכם לרשום קורות חיים וציונים ויש שלא..הכל תלוי בתפקיד. אחר כך , קוראים לכל אחד בנפרד ואתם נכנסים לחדר עם פסיכולוג צבאי ועוד חייל\ת (שלדעתי נראו כמו סטאגרים לתפקיד, אבל לא משנה). בחדר שואלים אתכם שאלות אופי, תכונות טובות ורעות (תכינו מהבית שתוכלו לשלוף מהר
) שואלים על המצב בבית, איפה אתם רוצים לשרת ומה המוטיבציה לתפקיד. זהו בעיקרון, אם אתם עוברים את השלב הזה ישלחו לכם תוך חודשיים בערך מלא מלא מלא מלא טפסים לסיווג בטחוני, אני הגשתי ויתור לפני השלב הזה. בכולופן, שיהיה בהצלחה, אושר.

ברשוש

New member
../images/Emo20.gifגם אני כבר הייתי...

במיונים האלו בגלל ערבית...להאזנה.. ועדיף לך לקחת אוטובוס אל תלכי ברגל.. אלו מיונים למודיעין לערבית?

למעלה