מיון של מערך לזכרון FLASH

joeher

New member
מיון של מערך לזכרון FLASH

של מערכת משובצת (embedded) הבעיה: אלגוריתם שימיין טבלא עם מינימום פעמים של כתיבה לזכרון (מספר הפעמים שניתן לכתוב בזכרון FLASH הוא מוגבל). נתנונה כמות מוגבלת של RAM ( אין אפשרות להעתיק ל RAM למיין ולהחזיר) מספר הקריאות לא מוגבל. רעיונות?

DadleFish

New member
לא נראה לי שהבנתי.

המערך הוא בגודל N, יושב כולו ב-FLASH, וצריך למיין אותו תוך שימוש ב-RAM כאשר גודל ה-RAM קטן מ-N?

DadleFish

New member
טוב, רעיון ראשון...

ברוטאלי קצת: נגיד שה-RAM הוא בגודל M, והמערך הוא בגודל N. נבצע את המיון בצורה איטרטיבית, כאשר בכל איטרציה נטפל בעוד M איברים, בצורה כזו: 1. עבור I=1..M איברים בצע 1.1. מצא את האיבר הקטן ביותר במערך שנשאר לא ממוין. 1.2. שמור את האיבר הנ"ל בזכרון ה-RAM. 1.3. דרוס את האיבר הקטן ביותר עם האיבר ה-I במערך שנשאר 2. העתק את האיברים מה-RAM לתחילת המערך הלא ממוין יש לחזור על הפעולה עד לסיום המיון. סה"כ כתיבות - 2*N. נראה לי שהאלגוריתם לא היה ברור כל כך, ולכן אדגים. נגיד שהמערך הוא בגודל 7, וה-RAM בגודל 3. המערך יהיה:
19,2,7,14,12,1,3​
מוצאים את האיבר הכי קטן (1), שמים אותו ב-RAM, ודורסים אותו עם האיבר הראשון במערך, כך:
19,2,7,14,12,19,3​
ממשיכים גם עם 2 (שבו במקרה אין דריסה - הרווחנו כתיבה במקרה) ועם 3, לקבלת התוצאה הזו:
19,2,7,14,12,19,7​
עכשיו דורסים את שלושת האיברים הראשונים עם תוצאת המיון:
1,2,3,14,12,19,7​
אחרי הסיבוב השני ולפני ההעתקה מה-RAM זה יהיה:
1,2,3,14,12,19,19​
יש לשים לב שהחיפוש במערך אחרי האיבר הכי קטן לא עובר על כל המערך, אלא אך ורק על השטח שלא ממוין, וגם בתוכו - לא על המספרים ש-"הוקפצו" קדימה. הדוגמה הזו היא קריטית בסיבוב הזה, אחרת נמצא את 14 פעמיים. ואז הכתיבה:
1,2,3,7,12,14,19​
עכשיו "ממיינים" את האיבר האחרון - וזהו, סיימנו. השאלה היא אם אפשר למצוא משהו שיעבוד ב-K*N כתיבות, כאשר K קטן מ-2.

DNile

New member
תהייה..

הפורום הזה כבוד, אבל דווקא בנושאים כאלה של Embedded/RT, נראה לי שהוא קצת לוקה בחסר... מישהו מכיר מקור קצת יותר כבד לדיונים בנושא?

joeher

New member
K*2 זה לא נורא. ../images/Emo51.gif האם לדעתך

יהיה שיפור אם נשכלל קצת ובכל איטרציה נסתכל גם על איבר הגדול ביותר?

DadleFish

New member
איך זה יעזור?

השתמשתי בכל ה-RAM שעומד לרשותי וניסיתי לצמצם כתיבות ל-FLASH. מעניין אם אפשר לצמצם ל-K=1, או להוריד את K ככה שיהיה פחות מ-2 בד"כ.

joeher

New member
מבחינת כמות הכתיבות לא יעזור אולי

יהיה יותר יעיל כי "סוגרים" גם מלמעלה וגם מלמטה בכל מעבר. אני גם נוטה לחשוב ש גודל N לא משנה אם הוא 1 או יותר - הרי לכל חיפוש מינימום עוברים על שאר המערך אז מה אכפת לי אם N > 1?

codec

New member
עוד פחות RAM

אפשר לעבוד עם כמות RAM קבועה של 2: להתחיל ממקום 1, ובכל פעם לחפש הכי קטן, ולהחליף עם המקום הנוכחי במערך. כל החלפה היא 2 כתיבות. בדוגמה שלך:
19,2,7,14,12,1,3​
נחליף 1 ו-19
1,2,7,14,12,19,3​
2 נשאר במקום, נחליף 7 ו-3
1,2,3,14,12,19,7​
נחליף 7 ו-14
1,2,3,7,12,19,14​
12 במקום, נחליף 14 ו-19
1,2,3,7,12,14,19​
נגמר. במקרה הזה הרווחנו שתי החלפות, ולכן רק 8 כתיבות. בחישוב שלי יוצא תמיד 2N-2. בכיוון אחר לגמרי, הייתי אולי "מזיז" את המערך למקומות שונים בזיכרון כל כמה זמן (אם יש מקום פנוי, ואפשרות לעדכן את ההצבעות אליו), כדי לפזר את הכתיבות ל-FLASH.

DadleFish

New member
אין הגבלה על ה-RAM.

בכל מקרה הפתרון שהצעתי יותר פשוט, אבל עכשיו פתאום חשבתי על זה שאם WRITE אחד של בלוק גדול הוא יותר יעיל מהרבה WRITE-ים קטנים - אז הפתרון שלי עדיף כי הוא משתמש בבלוקים גדולים ולמעשה הופך את העסק ל-N/M כתיבות.

DadleFish

New member
כלומר...

לא "אין הגבלה על ה-RAM" אלא "אין צורך לחסוך ב-RAM, אם יש"

codec

New member
החיסכון ב-RAM הוא סתם בונוס

הבעיה היא לא כמות הכתיבות באופן מוחלט, אלא כמות הכתיבות לכל תא בזיכרון - FLASH מוגבל בכמות הפעמים שאפשר לעדכן כל תא בזיכרון (בדומה ל-CDRW). האלגוריתם שלך, אולי, יותר מהיר, תלוי ברוחב פס הגישה לזיכרון.

joeher

New member
יעלות הכתיבה תלויה בסוג הFLASH

למשל כדי לכתו אתה צריך קודם למחוק ואז קל יותר למחוק "סקטור" (למשל 64 BYTES) ולכתוב אותו כבלוק. זה הרבה יותר יעיל מבחינת זמן ריצה - אבל אותה השפעה על "אורך החיים" של הFLASH מבחינת הכתיבות. חשבתי על זה די הרבה ולא מצאתי אלא את הפתרון שאלדד כתב (כאמור זה אותו דבר לכל N > 0 ובשיטה הזו אין משמעות לגודל ה RAM).

למעלה