מיון נשים

שמיץ1

New member
מיון נשים

יש לי שאלה לא ממש קשורה, אבל לאור העובדה שאנדואיות מבלות הרבה במיון נשים, החלטתי לשאול...
האם זה נורמלי שבמיון נשים לא נוכח אף רופא במשך שעות?
בביקור האחרון שלי במיון, הרופאה התורנית פשוט קמה והלכה לפני שבדקה אותי. עברה שעה עד שרופא אחר הגיע להחליף אותה, ומיד אחרי שהוא בדק אותי - הוא עזב לטובת חדר ניתוח ואף רופא לא אייש את המיון במשך שעות...
זה נורמלי?!
קצת מוזר שקוראים לזה "המחלקה לרפואה דחופה" ואין שם רופא. נשים שחיכו שם (גם כאלה שטרם התקבלו ע"י האחיות, וגם כאלה שכן) פשוט קמו, הלכו לבי"ח אחר ואמרו "שיחפשו אותי...".

יסמין259

New member
נשמע מוזר ולא תקין. מה אם יש מקרה הדורש ניתוח

חירום? כדאי לבדוק את הנושא ואם יש מקום להגיש תלונה. גם אם בעקבות חוסר בכוח אדם ויש רק רופא אחד מותש, מישהו עדיין צריך להיות שם.

שמיץ1

New member
זה מה שחשבתי...

אבל זו לא פעם ראשונה שנקלעתי למצב כזה במיון נשים בשיבא. כבר קרה בעבר שהגעתי, לא היה רופא, והאחיות אמרו לי שהן לא יודעות מתי יהיה... אחלה רפואה דחופה

יסמין259

New member
בשיבא???

למדתי וגרתי בשיבא כחצי שנה. חשבתי אולי באילת/צפת/... שיש פחות אנשי צוות... שעות? הזוי, מרתיח ומדאיג. כשאני התקבלתי ביוספטל בלילה, מנהל מחלקת נשים היה שם לבדוק אותי. בבי"ח כזה גדול שמטפל באוכלוסיה בסדר גודל כזה... שמיץ, אני חושבת שיש כאן ליקוי רציני וחובת דיווח. זה כבר עלול להיות עניין של סיכון חיים, לא?

שמיץ1

New member
אכן... זה היה נראה לי הזוי כשהייתי שם...

ובדיעבד זה אפילו עוד יותר הזוי. יש לי חברה שעובדת שם, והיא סיפרה לי שביה"ח עובר איזשהו תהליך של סטנדטרטיזציית נהלים שכזו. היא אמרה שזה מצחיק כי מגדירים נהלים איך צריך לפתוח דלת של ארון, אבל זה שהמיון במצב קטסטרופאלי - זה בסדר...

כבר רשמתי תלונה לפניות הציבור של ביה"ח. למי עוד אפשר/כדאי לפנות? משרד הבריאות?

שמיץ1

New member
גם תמיד מפחיד אותי שם...

שלא נראה שהם מחטאים את הספקולום בין חולה לחולה.
הם מכניסים לאותו חדר בדיקה מטופלת אחר מטופלת, והספקולום פשוט מונח שם, לא בתוך איזו תמיסת חיטוי או משהו (מה גם שהגניקולוג שלי אמר שלחיטוי ספקולום צריך להשרות לפחות 10 דק').
יצא לך לראות אותם פעם עושים זאת?

יסמין259

New member
לא התקדמתי מספיק עד לגיניקולוגיה. אולי נעשה

שימוש בחומר חיטוי אחר.

פז08

New member
זה ממש לא סביר......

כעקרון, ברוב המקומות, גם בתל השומר, עברו להשתמש בספקולום חד פעמי. לוקחים כל פעם ספקולום חדש, משתמשים וזורקים. אלא במקרים מיוחדים שצריך גודל מיוחד (למשל צר במיוחד) ואז משתמשים בספקולום מתכת ושמים בצד. בסוף היום לוקחים הכל לחיטוי + עיקור......
לא נראה לי סביר שבתל השומר במיון זה משהו אחר.
לא הגיוני בכלל שהם משתמשים בספקולום מתכתי למספר נשים......
לגבי שאר הדברים שכתבת- לא הייתי ולא מכירה. בכל אופן, חדרי מיון ככלל, הם מקומות עמוסים כאוטיים ולפעמים ממתינים שעות כי יש המון מטופלים ויש סדרי עדיפויות רפואיים....
אין מה לעשות במערכת הציבורית יש מספר רופאים תורנים על כמות די גדולה של מטופלים / מטופלות. אם תורן נקרא לחדר ניתוח /חדר לידה, מצב חירום במחלקה, יש בהחלט מצב שדברים פחות דחופים יחכו, והרבה...........
כנ"ל לגבי תורים לרופאים / מרפאות וכו'.
אני הזמנתי השבוע תור למרפאת ריאות בבית חולים. הפקידה בזימון תורים שאלה אותי בנימוס אם נוח לי להגיע לתור הראשון הפנוי ב.....
16.9.13!!!! בספטמבר!!!!
אני שאלתי אותה באופן אינסטיקטיבי: "את צוחקת עלי???" והיא השיבה שכמובן שלא.... זה היה די דבילי לשאול את זה אבל פשוט הייתי בשוק.
ואז היא שאלה "את לא בהריון נכון?" (כי זו בדיקה שלא מבצעים בהריון)
אז עניתי "כרגע לא.... אבל ..... אולי עד אז אהיה "

ואני לא אשכח את הסיפור של פיצ, שהייתה צריכה תור לאיזשהיא רופאה, והזהירו אותה מראש שהתורים ארוכים מאוד....
זה היה בינואר 2012. היא התקשרה ואמרו לה שהתור הבא רק באפריל..... אז היא אמרה בשמחה "אפריל? אז זה לא נורא רחוק...."
והפקידה ענתה "אפריל 2013!!" סיפור אמיתי לחלוטין!!
בקיצור......... נראה מה השרה גרמן מתכננת לנו..... נקווה שרק דברים טובים

זואילי

New member
כן... המיון שם מכתי

למרות שזה עדיין מיון נשים היחיד שאליו אני מוכנה ללכת כשצריך.
תמיד חיכיתי שם שעות לרופא, בין אם עבורי או כשליוויתי חברות.

בקיצור - רצוי לא להגיע לבד למיון. שיהיה איתך מלווה אסרטיבי. וגם - להראות לצוות שאם הם לא מבינים מה "נחת" עליהם, את תרימי את כל ביה"ח עד שיגיע אלייך מומחה.
כמובן בלי אלימות
רק בדרכים חינוכיות

שמיץ1

New member
בדיחה ישנה ומוכרת, אבל בכל זאת...

קצת צחוק בחיים לא מזיק

אשה מבוגרת מתקשרת לבית החולים ושואלת בחביבות: "האם תוכלי לברר לי בבקשה אודות שלומה של פציינטית?"
"בוודאי, אני אשאל את הרופא המטפל. באיזה חדר היא מאושפזת?"
"חדר 208", משיבה האשה, "שמה ברכה כהן".
האחות שמה את הקו בהמתנה, וחוזרת כעבור דקה: "יש לי בשורות טובות. ברכה כהן מתאוששת. לחץ הדם שלה הסתדר, ובדיקות הדם חזרו תקינות. מחר בבוקר היא משתחררת מבית החולים".
"תודה רבה לך! כבר הייתי מאוד מודאגת. האל יברך אותך על הבשורות הטובות!"
"בשמחה, משיבה האחות, "את בתה של ברכה?"
"לא, אני ברכה כהן ואני מדברת איתך עכשיו מחדר 208... אף אחד מהרופאים הארורים לא היה מוכן לספר לי שום דבר על מצבי!!!"

זואילי

New member
חחח. ראיתי דבר כזה בלייב!!

פעם באחד האישפוזים זאת שהיתה איתי בחדר התקשרה לאחיות והן מה זה התעצבנו עליה. אבל ככה הן התייחסו אליה בסופו של דבר.

למעלה