מיון זרע

mevugeret1975

New member
מיון זרע

בשל גיל מבוגר וחוסר זמן לנסיונות חושבת איך למקסם טיפול הבא. בבדיקה זרע היחידה שעשינו -מורפולוגיה 2% (90% פולוגיות ראש), שאר הפרמטרים תקינים. מאותו בן זוג יש 2 ילדים(טבעי) +הריון תקין ביניהם שהפסקתי+ הריון לא תקין (עם הזרקת הורמונים ויחסים) לפני חצי שנה שנפל מוקדם. בסבב יחיד ivf מתוך 7 ביציות שהוקדשו להפריה רגילה הופרו 6, הפריה תקינה-5, הוקפאו 3 באיכות טובה ביום 3, ו 2 שהיו באיכות בינונית השאירו לגדול אבל הם לא התפתחו מעבר ליום 3. עוד 4 ביציות הוקדשו לאיקסי, הופרו 2, 2 עוברים יום 3 באיכות טובה מאוד הוחזרו, שלילי.
הרופא נגד מיון וטוען שזרע טוב ומפרה, ויש ילדים מאותו זרע, והאשמות-רק הביציות הזקנות שלי. מכל מה שקראתי הבנתי שאם עש צל של בעית זרע-כדאי מיון. הבנתי שבביטוח משלים של קופה יש השתתפות במיון זרע.
יש מישהי שמיון עזר/לא עזר? אשמח לרעיונות וניסיון אישי.
ובהזדמנות-אני אסירת תודה לכול הבנות שעוזרות, למדתי פה המון ולא יודעת מה הייתי עושה בלי פורום זה ומידע שאני לוקחת ממנו.

Vanilla0

New member
מיון לא עוזר

מיון עוזר במקרה ויש תאי זרע ממש מעטים, קושי בלמצוא תאים, ריכוז מאוד מאוד נמוך.
אני רואה הרבה שבנות ממליצות על מיון על ימין ועל שמאל, אבל זה פשוט לא נכון.
ועכשיו מנסיון- אחרי הרבה כשלונות, 0% מורפולוגיה תקינה,עשינו מיון והתוצאות היו מזעזעות, הגרועות ביותר שהיו לנו. מיעוט הפריות, איכות עוברים ירודה ביותר. לקח לנו הרבה זמן לאסוף את עצמנו אחרי הציפיות הגבוהות, והכשלון המר הזה בנוסף להשקעה הכספית הניכרת.
פשוט מאוד, שומעים יותר על ההצלחות ולא על הכשלונות..
ומבחינה מחקרית- בשום מקום בעולם לא הצליחו להוכיח שמיון עדיף על ICSI.
היחידים שהוכיחו זה ברטוב וברקוביץ, והאינטרסים שלהם די שקופים ולא אוביקטיבים לא?

mevugeret1975

New member
תודה רבה לך ששיתפת

אני אפילו לא בטוחה שבשאיבה הבאה יעשו icsi ביי דיפולט-אחוז הפריות ברגיל היה גבוה יותר. אומרים שאפילו כשיש הרבה הפריות יפות, עם זרע לא טוב-לא יניבו הריון תקין.
קראתי תגובות משנים קודמות והיו רק המלצות על מיון זרע. אחרי תגובה שלך-לא יודעת מה לחשוב. אולי הרופא שלי צודק.

מפעם

New member
גם לדעתי אין צורך במיון במקרה שלכם

למרות שאני לגמרי ממועדון המעריצים.
וטוב לשמוע גם סיפורים שונים ממקור ראשון כי עד עכשיו שמעתי אותם רק מרופאים, ובגלל שבמקרה שלנו ההצלחה עם המיון היתה כל כך גורפת, כבר חשבתי שזה משהו שרופאים אומרים רק כדי לשמר את הבלעדיות שלהם על ההצלחות.
כשיש ברירה טבעית טובה, לא כדאי להתערב..

mevugeret1975

New member
אבל אם יש רק 2 % תקינים

סבירות גבוהה שמי שיפרה את הביצית (הלא טובה שלי
) יהיה מאותם 98% הפגומים, לא? אני כמובן לא רופא, פשוט מנסה לחשוב בהגיון. אז לא כדאי לעשות סלקציה כבר מראש ולהפרות בזרעונים שהם בטוח תקינים? מעניין איך זה באמת קורה בטבעי-איך זה שהמורפולוגיה נמוכה כל כך ועדיין היו הריונות תקינים?

מפעם

New member
תלוי 2% ממה..

אם זה שני אחוז מ-100 מליון למשל, מדובר ב-2 מליון וזו כמות מכובדת לגמרי.. ובכל מקרה עושים במעבדה, לפני ההפריה, השבחה ומסלקים את כל מה שלא זז מספיק.
גם איקסי אתם לא צריכים כי ברור שיש הפריות, כי יש הריונות ויש ב"ה ילדים, כן ירבו:)

נועה312

New member
המיון לא יכול לשפר את איכות הביציות

ולצערי הביציות או פרוטוקול שלא התאים להן יכולות להיות הסיבה לתוצאות גרועות יותר עם המיון.

Vanilla0

New member
המיון היה הדבר היחיד שהשתנה בהשוואה לפרוטוקול לפני

הבציות הן לא הבעיה. יש כמות יפה.

נועה312

New member
כמות ואיכות הן 2 דברים שונים

ואצלנו מהמיון זרע יש כבר 2 ילדים אז נסכים שלא להסכים לגבי המיון.

נועה312

New member
יש לך יותר הפריות בivf רגיל

ואין סיבה לאיקסי ולמיון זרע במקרה שלכם לדעתי. חוץ מזה, לי יש כללית פלטינום ולא היתה שום השתתפות במיון זרע. מיון זרע רלוונטי כשהמורפולוגיה היא 0 וכשכל ההפריות הן אך ורק באיקסי וזה לא המקרה שלכם.

mevugeret1975

New member
תודה

אבל לא יכול להיות שהפריות הם מאותם ה98% הפגומים? לא כל כך מבינה את התהליך. זרעונים עם פטלוגיה -לא מפרים בכלל?
לאומות כסף וזהב בטוח משתטפים במיון זרע, זה כתוב בתקנון.

נועה312

New member
בטבע רק זרעון תקין אמור להצליח להפרות

ובivf רגיל מנסים לחקות הפריה טבעית. גם זה שבדגימה מסוימת בבדיקת זרע אחת העריכו שהמורפולוגיה היא 2% לא אומר שזו המורפולוגיה שראו כשטיפלו בזרע בשאיבה. אתם יכולים לבקש לדבר עם המעבדה לשמוע איך הם התרשמו מהזרע בשאיבה.

mevugeret1975

New member
הבנתי, תודה

השאיבה היתה לפני 3 שבועות, אז מי כבר זוכר... יש את הדף עם קשקושים שנקרא ״דו״ח מעבדה״, אבל שם מציינים רק את הריכוז

לנו מיון זרע כן עזר!

היי,
אני לא יודעת לומר אם באופן כללי מיון זרע עוזר או לא עוזר..
אני כן יודעת שבתי חולים מסויימים לא מאפשרים להביא אליהם זרע ממקור חיצוני ומכאן שהם לא מאפשרים לבצע אצלם מיון זרע.. אני יודעת גם שהרבה רופאים לא תומכים בשיטה.
אבל, יכולה לומר לך שעברתי שישה טיפולים בסהכ. שלושה ללא מיון זרע שהיו כושלים מבחינתי (מס הפריות מועט ולא איכותי מספיק, ללא עוברים מוקפאים. מתוך שלושת הטיפולים בפעם אחת כלל לא הייתה החזרה כי לא היה מה להחזיר בגלל האיכות).
את שלושת הטיפולים הבאים עברתי אצל רופא פרטי ובכולם עברנו מיון זרע.
בטיפול הראשון נקלט הריון (אמנם היה בסוף הריון כימי.. אבל! זו היתה הפעם הראשונה שראיתי בטא חיובית!!!).
בטיפול השני היו מס הפריות מאוד יפה! הרבה יותר טוב איכותיות מבטיפולים הראשונים ללא מיון זרע.
לאחריו החלטנו לעבור למקום אחר לביצוע מיון הזרע, עברנו לברטוב.
טיפול שלישי ומנצח הניב לנו 15 הפריות מצויינות (אף פעם לא הגענו למס כאלו!),
4 עוברים מוקפאים (אף פעם לא היו לנו מוקפאים), ו2 עוברים מתוקים שהוחזרו לרחמי ואני מרגישה אותם זזים בתוכי ממש ברגעים אלו.
בסוף זה קורה!!!...
ולדעתי מיון זרע כן עוזר!
אשמח לדבר איתך בפרטי אם תרצי ולפרט קצת יותר.
מאחלת לכולן בשורות טובות בקרוב ושתצליחו לשמור על אופטימיות! 3>
חג שמח! מלא ניסים ונפלאות!

למעלה