מיון זרע שאלה

נובמבר6

New member
מיון זרע שאלה

עצתכן מנסיון בבקשה
קראתי איפשהו שמישהי כתבה שזוגות לא מוסברים ללא שום בעייה ועם זרע תקין לחלוטין שלא נקלטו ביצעו מיון זרע ונקלט הריון.
מישהי מכירה?שמעה? מיון זרע שעזר למרות שאין בעייה בזרע

נועה312

New member
מיון זרע יכול לעזור רק אם ההפריות שלכם באיקסי

אם ההפריות שלכם בivf רגיל אז הוא לא רלוונטי

נובמבר6

New member
הסבר בבקשה

לא הבנתי יכולה בבקשה להסביר?ממי אני מבקשת איקסי והאם הוא טוב גם למי שאין בעיית זרע?ואז לעשות מיון איפה עושים? בקיצור יכולה בבקשה להסביר? בגלל שהזרע תקין עד כה לא הכרתי את המושגים האלו...

נועה312

New member
תבדקי בדו"חות מעבדה שלכם איך הפרו את הביציות שלך עד היום

לנו לא היתה בחירה אף פעם כי אין מספיק זרע להפריה לא באיקסי.
בדרך כלל בשאיבה ראשונה כשיש מספיק זרע עושים חצי וחצי ואז ממשיכים בשאיבות הבאות עם השיטה שבה היו הפריות יותר יפות.

לדבר עם הרופא

אם עד כה לא בוצע איקסי ולא היו הפריות, או שהיו לא תקינות - אפשר לבקש מהרופא לנסות גם איקסי.
ואז לראות אם מצליח.
אם לא - לבדוק גם מיון זרע. יש 3 מעבדות מוכרות, וזה אכן לבחירתך. זה כרוך בלוגיסטיקה ביום השאיבה אז כדאי לברר עם כולן איך זה נעשה אצלם+עלויות ולהחליט.

יש מקרים שממה שבינה נדירים יחסית

&nbsp
שהזרע בהגדלה רגילה נראה תקין אך בהגדלה גבוהה יותר רואים שרובו לא תקין. במקרים כאלה מיון זרע יכול לעזור.
&nbsp
מעבר לכך, כמובן שגם עם זרע באיכות זרע תורם, אפשר ליפול על זרעון ספציפי שבהגדלה רגילה נראה תקין אך בהגדלה גדולה יותר לא. זה רלוונטי בעיקר במקרה של איקסי. אבל.. אם הזרע בגדול תקין, לא חושבת שהייתי ממליצה על מיון זרע. גם עלות גבוהה וגם זה מסרבל את ההתנהלות ביום השאיבה.
&nbsp
מה שכן.. נשים שכבר בדקו הכללל וכבר שנים בטיפולים, בפרט אם הביציות נראות תקינות, אך יש מיעוט הפריות או לחילופין מיעוט עוברים ששורדים מיום 3 לבלסטו או חלילה מספר הפלות לא מוסברות בשליש ראשון- שווה אם כל שאר הדברים נבדקו אז לעשות בדיקת זרע בהגדלה גם אם הזרע נראה תקין.
&nbsp
לזוגות עם מרפולוגיה נמוכה מ 3% גם ממליצה לשקול בדיקת זרע בהגדלה או ישירות לנסות מיון זרע אם המרפולוגיה כמעט אפסית.

מפעם

New member
תשמעי

אמנם קבלנו תוצאות מהממות עם מיון אבל אם אני זוכרת נכון אתם מגיעים לבלסטוציסטים ברמה גבוהה אז אם כבר להשקיע, הייתי מנסה era, נראה לי יותר מועיל.. ואם כבר עושים בדיקה לרירית אפשר לבדוק גם נוכחות של מפריעים אחרים בדגימה. היסטרוסקופיה עשית נכון?
אם אני אקלט מההפריות של המיון אני אמליץ לך בחום..
בכל מקרה מאחלת לך הריון מלא תקין וקל מהרה מהרה וגם לידה רגילה:)

למעלה