מיומנו של מכור

melancholy man

New member
מיומנו של מכור

או: חדש על המדף... שלא כמו מאיר אריאל, כשאני השתחררתי המליצו לי הרופאים על ביקור שבועי בחנות התקליטים, לא שזה מפסיקים את ההתקפים הקטטונים והדיכאון הקליני, אבל לפחות יותר קל הלחץ על האזן השטופה
גם היום התיצבתי למשמרת הפקדת הכספים הרגילה בחנות התקליטים שאמצתי ליד ביתי החדש ופעם עם כוונה ברורה לצאת רק עם תקליט פלילי אחד משנות השבעים, אבל כמובן שלא יכולתי לעמוד בפיתוי והנה לפניכם השלל שלכדתי היום: מדינת ישראל נגד קראוז שמואל סצנת הרוק המקומית היא מעיין נקודת חן קטנה וחיננית על אחוריה של סצנת הרוק העולמית. לא שאין לנו יוצרים טובים ומענינים, האמת היא שיחסית לגודל הקהל וכמות האומנים (או העניין הציבורי) יש בארץ כמות מדהימה של יוצרים מוכשרים, אבל מה שבאמת חסר בסצינה המקומית הם רוקרים אמיתיים, כאלה עם עבר קשה, נפש מיוסרת וסיפורים מיתיים, למעשה בתחום הזה שמוליק קראוס עומד פחות או יותר לבדו, תוסיפו על זה את העובדה שהוא מלחין ומוסיקאי סופר מוכשר וקבלו את סיפור ההחמצה הכי גדול של הרוק הישראלי. סקירה אמיתית על קראוס האלבום הזה עוד תבוא, בנתיים אני אגיד שהאלבום הזה, שנכתב בשעה שקראוז היה בכלא בשנת 1970 והוקלט בג'ם מהיר (תוך שעתיים) הוא אולי אלבום הרוק הכי טהור שעשו כאן וגם אחד הטובים שבהם. בהחלט אחד מעשרת הגדולים של הרוק הישראלי בעיני. (כאן המקום להודות לחברת MIO שהוצאו את האלבום מחדש ולעומת התקליט שהיה לי, שיפרו באופן ניכר את הסאונד) The Who BBC Sessions אני שומע את האלבום עכשיו לראשונה, ומשמיעה הראשונה, הסיכום הזה של הופעות הלהקה בין השנים 65 ל 70 באולפני הרדיו של ה BBC בהחלט עומד בסטנדרטים של הפקות ראשות השידור הבריטית לאלבומי רוק, איזה כיף לבריטים שמוסדות ממלכתיים שלהם מתיחסים כל כך ברצינות לתרבות הפופ. The Small faces- Ogden's Nut Gone Flake כבר כתבתי כאן שבעיני מדובר באחת מיצירות המופת הכי לא מוערכות בהיסטוריה של הרוק, משום מה מתיחסים לפאסיס, או כלהקת מבוא להמבל פאי או כלהקת להיטים איזוטרית משהו מהסיקסטיס, למעשה לפאסיס היו כמה אלבומים מעולים ומאוד חשובים בתקופת העיצוב של הרוק הבריטי, Ogden's Nut Gone Flake הוא בהחלט הטוב שבהם. Rory gallager- BBC Sessions האמת? כבר שילמתי על שלושת הראשונים כשראתי במקרה את רורי גאלגר מסתתר לו אי שם מאחור (כנראה מחווה לקרירה הבעיתית של ענק הגיטרה האירי הזה, אז הלכתי לבנק הוצאתי עוד 179 ש"ח ואילו קיבלתי זיכוי לעוד דיסק. בכל מקרה שכתבתי על "המי" תקף גם כאן, זה אומנם לא האייריש טור הקלאסי, אבל לא פחות טוב. rolling stones- forty licks אולי אוסף האולטימיטבי ואולי האוסף הכי חסר בתולדות הרוק, היה אפשר ליצור עוד אלבום מלא זהה בגודלו וטוב לא פחות מורכב משירים אחרים לגמרי של הסטונס, אבל לך תסכם 40 שנה של יצירה כל כך פוריה רק בשני דיסקים..., בכל מקרה מי שעשה את האלבום הזה עשה עבודה מעולה וזה אחד האלבומים הכי כיפיים שיצא לי לשמוע לאחרונה

Jam Head

New member
../images/Emo45.gif Forty Licks

אלבום אוסף מעולה , אולי הכי טוב ששמעתי. הוא הכיר לי את הסטונס ואין ספק שאחרי שחרשתי אותו במשך כמה חודשים טובים הבנתי את פשר העמולה מאחורי האבנים המתגלגלות

דבר אחד נשגב מבינתי

למה קנית אוסף של הסטונס אם אתה מכיר אותם כבר? (בהנחה שאתה מכיר, כמובן...הנחה שמתבססת על איזכורים שלך אותם בעבר...נדמה לי)

melancholy man

New member
ככה

יש לי כמה אוספים באוסף הקטן שלי, בדרך כלל אני קונה אוספים דווקא של להקות שאני מכיר טוב ויש לי את האלבומים שלהם, משום שלפעמים (לעיתים רחוקות מידיי אגב) האוף עצמו הוא אלבום טוב שעומד בפני עצמו, לא הייתי קונה אוסף של פ"פ או ג'"ג' (אם עוסקים בלהקות שהאותיות של ראשי התיבות שלהן זהות) אבל אצל הסטונס שהם להקה של שירים יותר מאלבומים, בהחלט יש הצדקה לרכוש אוסף, מה עוד שאין לי כמעט אלבומים שלהם אחרי 74 וגם אין לי כוונה להשלם את הפער

לראייתי...

אוסף הוא לא יצירה שלמה, גם אם יש תחושה של יצירה...לא האומן הוא שמסדר את האוסף, אלא תכתיבי ההסטוריה (במיוחד אצל להקה כמו הסטונס) שקבעו מה השירים הפופולריים...אז גם אם אתה לא מתכוון להשלים את הפער, לי היה נראה יותר אפקטיבי לרכוש אלבום אחד, מומלץ..ולא אוסף...אז מה אם לא תכיר כמה להיטים? כמובן שהדיוט כמוני לא ממש יכול לייעץ לך בעניין קנייה ולהגיד לך שתתחרט או משהו...אבל, כמו שאמרת פהם, פורום הוא מקום להחלפת דעות- וזו שלי.

melancholy man

New member
תלוי

דווקא להקות כמו הסטונס, בוחרות בעצמן את השירים באוסף ומעורבות מאוד בעימבו וסדר השירים. יש לי איזה אלבומים של הסטונס להשלים, אני מכיר ושמעתי את כולם, להוציא שיר או שניים פה ושם הם פשוט לא כ"כ מעניינים אותי, אז אני מעדיף את האוסף הזה שהוא די מקיף. יכול להיות שהאוסף הוא א יצירה שלמה, אבל במקרה הזה מדובר באחלה אלבום...

Boo9ie

New member
NP - Baker Street Muse

תחילה אני רוצה להקדיש דקת דומיה לזכרם של חמשת הדיסקים שלי שחייהם נקטעו בטרם עת במהלך פעולת איבה.
A passion play - היה בן שבועיים במותו.
Led zeppelin III
In The Court Of The Crimson King
Morrison hotel
Scenes from a memory יהי זכרם ברוך. אנשים, תכבדו את המעמד. קיבלתי את זה בשלווה יחסית, לא ביג פאקינג דיל, למרות שאופטימיות ושאר רגשות היפיים-מחבקי-עצים הם לא ברירת המחדל שלי. אך עדיין דיסקים, כסף ושאר ירקות יתקבלו, אתם יודעים מה לעשות. ואני מוכנה לשלם בטובות הנאה. מיניות, אם אפשר. אז בעקבות יומי גם אני קיבלתי דיסקים חדשים. טוב, לא חדשים בעולם, אנחנו בפורום אגדות-רוק אחרי הכל, אבל בהחלט לא היו אצלי על המדף לפני כן. כך שלפחות משהו טוב יצא מזה.
איך אני אוהבת את הצירוף אני-דיסקים-חדשים, ממש פאוור טריו. בנתיים קיבלתי מחברים Trilogy Close to the Edge הם מקסימים (האלבומים לא החברים) ואני מאוד מרוצה. (לא יודעת לכתוב על מוזיקה, תתבעו אותי.) עוד נתנו לי את ה'Dark side' אבל אין לי ראש למנסרה אז אני מאמינה שאחליף אותו, למרות שבנתיים קשה לי מאוד להתאפק שלא לקרוע בשיניים ת'עטיפה ולצעוק 'בולשיט'! אממ..אני מתלבטת בין דיסק של זאפה קשישא (Roxy & Elsewhere / We´re only in it / Hot rats ) או Pawn Hearts - VDGG wonder what kind of album defines me as a person בוגי, למה אם היא רואה שמשהו יקרה לדיסקים החדשים, היא תזיין ת'אמאמא שלהם. מה שזה לא אומר

pure alice

New member
one Q

איך הם נהרסו/נשברו/התקלקלו/נכחדו/עברו לעולם שכולו טוף?

Boo9ie

New member
מים סאקס.

מיםלאהורסיםדיסקים! מניסיון. כעסי ישיק אלף ספינות, זעמי יבער באלף שמשות.
הייתי בטיול, אחד שחזרתי ממנו והם בעיקרון נפלו לי למים ולא שרדו את השלולית. הזפ - נאבד קרימזון - נשבר פשן פליי - נשרט והיה עם אצה (?) עליו מוריסון - נפל ממיני מפל ואיפשהו בדרך איבד את היכולת לתפקד דרים - משמיע לחשושים, הלו! זה אמור להיות מטאל. כנראה אקנה שוב את הקרימזון.

ועל זה נאמר...

לטיולים לא לוקחים דיסקים מקוריים .... לוקחים העתק צרוב... כאב הלב אחרי שקורה להם משהו לא שווה את זה...

meindelbium

New member
אאוצ'

כאב לב אבל ככה זה עם דיסקים אם באמת נהנים מהם כמו שצריך אני משאיל לאח שלי הקטן (בן 6) דברים ויודע שזה לא יחזור אבל מחירים משלמים הקרימזון אלוהי, בדיוק השאלתי אותו למישהי והיא עושה סימנים שהיא לא רוצה להחזיר אותו איומים במקרה כזה זה לא פלילי נכון? הגונב מגנב פטור?

LadyG

New member
מי בכלל רוצה להגמל ../images/Emo35.gif

כל עוד מנהל הבנק שלך חי בשלום עם ההוצאות, אז הכל בסדר. תלווה לי את רורי ואת ה- Small Faces. מה אתה אומר

melancholy man

New member
האמת, למה להגמל?

מנהל הבנק איש מוזר, הוא מעדיף אותי באוברדרפט, ככה הרבית יותר גדולה... זה סתם הנרקומניות של כל העניין שמטרידה אותי. ובקשר לפנים ורורי, נובמת...

pasteran

New member
גם לי קצת

האמת החודש קניתי בעיקר דברים שלא קשורים לנושאינו. אבל בחיפוש אחר דיסק שקשה להשיג הגעתי לכמה דיסקים חדשים (אך לא מקוריים): אלבומי הבכורה של קארוואן ואיירון באטרפליי - יצירות פסייק נפלאות. השבוע הייתי בראיון באוניברסיטה שלא הלך משהו אז כפיצוי קפצתי לדיונון (אם אתם מחפשים דיסקים מוכרים - מומלץ מאוד לקנות שם - הכי זול. למשל הסדרות השונות (דובדבן, יהלום, תפוז) בעשר שקל פחות). התלבטתי בין נברמיינד לדיסק של ג'ניס איאן. איאן זכתה. יש מצב שאחת מהיוצרות היותר נעלמות תקבל כאן סקירה בקרוב. נ.ב. עדיין אין את פט סאונדס. אפילו ב-88 עוד לא יצא לי לשמוע אותו.

MajorWinters

New member
מתנות ליומולדת../images/Emo65.gif../images/Emo19.gif

חבריי החליטו להשלים לי קצת יסים ולכן Yes - Close to the Edge Yes - Fragile השני הוא מחבר הפורום האחד והיחיד Pure alice. בנוסף אני מקבל פטיפון יאיא איזה כיף וחוץ מזה 200 ש"ח של התו המשולב. אחרי שצחקתי לעצמי: "מי נותן תלושים לסופר ליומולדת" ראיתי שאחת מהחנויות שם היא טאוור רקורדס. ולכן בנסיעתי הבאה לצפון אעבור בטאוור של רחובות (כי הוא איכותי) ואקנה לי מספר דברים

pure alice

New member
קבל חידוש ועוד משהו..

תן קרדיט גם על השני(מישהו נתן המלצה קטנה..) ולמה זה? רק כדי שתשמע יותר מדי יש ותרצה לתקוע לאנדרסון כדור בין העיניים..

Miss CB

New member
לא יודעת איך לומר לכם...

...מילים לא אומרות מאום. הוי איזה אלבום משובח. מסתבר שרוק ישראלי זה לא רק מוניקה סקס (לנשום עמוק, חבר'ה, בדיחה), וזה עוד זול, כמה נחמד! עם כל שמיעה זה יותר טוב, המגניבות הכללית ששורה על האלבום הזה הופכת אותו לקנייה מעולה, אני נהנית מכל רגע. אותי זה משעשע, העניין הזה שאיכות או קלאסיקה יותר זולה בדרך כלל. להוציא כל מיני ביטלס/פלויד שכל אלבום 90 שח פה, וגם במקומות יותר זולים זה די יקר, יש המון דברים מעולים, מי פרוג מי בלוז וכו, זולים לאללה. וכל עניין סדרת התפוז הזו, 40 שח לאלבום או 3 ב-99. שווה או מה. אגב גם בספרים שמתי לב: יש מדף קלאסיקות, אנגלית, הוצאה זו או אחרת (מה זה משנה זו גם ככה שפת אם) ב15 שח (!!!), כשספר סידור שיער של המורדים למשל עולה לפחות פי 5. זה נוח, כן, אבל מוזר.

למעלה