מיומנו של חסיד חב"ד

מיומנו של חסיד חב"ד

מספר לנו בן הצבי , חסיד חב"ד צעיר ומכר שלי מפורום יידיש: את הקטע הבא כתבתי אצלי בבלוג לפני כשנה, ורציתי להביאו לפניכם. לפני כארבע שנים ביקרתי ברומניה למשך כשבועיים. באחד הימים נסעתי ברכבת נסיעה שארכה בערך לילה מבוקורשט הבירה לאראד שבחבל טרנסילבניה. במשך הלילה יצאתי מתא הרכבת בו ישנתי להסתובב קצת ברכבת, לקנות קצת שתיה בקרון-המסעדה וכיו``ב. בדרכי פגשתי בחבורת ילדים צועניים ששיחקו יחד מחוץ לתא בו ישנה משפחתם. הילדים כמובן נדהמו לראותני לא פחות משאני אותם, שכן מן-הסתם מעולם לא ראו דמות יהודית, מזוקן, בכיפה לראשו, וגם כיון שהיה לילה הרשיתי לעצמי להסתובב ברכבת רק בגופיה שעליה טלית-קטן מצמר, ללא חולצה מעל. עמדתי והשתעשעתי קצת עם הילדים הצועניים כשאחד מהם נכנס לתא וכנראה סיפר למשפחתו על האדם המוזר שעומד בחוץ. מן התא יצא צועני קשיש שעון על מקלו. הוא פנה אליי ושאל ברומנית (שפה אותה אני מבין מהבית): ``יהודי``? עניתי בחיוב. הצועני הזקן לא ענה דבר, רק הפשיל את שרוולו, והראה לי את זרועו. הוא עדיין שתק, רק הביט בי. על זרועו ראיתי מספר מקועקע, כן, כמו אלה ממחנות-ההשמדה. הצועני הזקן כנראה קרא בפניי שהבנתי מה עומד מולי, תפס את ידי הימנית בשתי כפות ידיו בחזקה, ואמר לי: ``הצוענים והיהודים היו אחים. הדם שלנו התערבב. אסור לנו לשכוח את זה!`` הזקן הביט בי עוד שניות אחדות, הרפה את אחיזתו מידי, הסתובב וחזר לתאו. מותיר אותי דומם והמום מהחויה העצמתית זה עתה חויתי.

יוסי ר1

Active member
איך שר אריק אינשטיין?

"כל האנשים אחים מתחת לפרחים רועמים התותחים הילדים בוכים" (מתוך חייל של שוקולד). הרוע אינו מבחין בין דם לדם.

אזהו שהוא כן

זה שצוענים ויהודים (וגם נכים ומוגבלים) היו מבחינת הגרמנים בסל אחד של "לא ראויים להישאר על פני האדמה", לא ממש מוכיח שהם לא הבדילו בין דם (ארי) לדם (שאינו ארי)

יוסי ר1

Active member
נו, היה ברור שמישהו יפול למלכודת...

הרי ההנחה הבסיסית והמרושעת של הנאציזם היא שיש דם נעלה (ארי) ויש דם נחות (כל השאר). משחק המילים שנקטתי נועד להדגיש את הרוע, שבסופו של דבר גרם לשותפות גורל בין ישויות שלא היו קשורות בשום דרך לפני כן, צוענים ויהודים למשל.

כן, חסו

עונשו של ארי שהיה מסייע ליהודים היה מאסר. עונשו של פולני סלאבי שסייע ליהודים - מוות. עונשו של גרמני ששכב עם יהודיה - מאסר קצר, עונשה של יהודיה ששוכבת עם גרמני - מאסר ארוך או אפילו מוות.

אלי ו.

New member
צחוק צחוק אבל היו אפילו נאצים הומואים

לפחות בתחילת דרכה של התנועה הנאצית עמדו בראשה מספר הומוסקסואלים. אם קראת את עליתו ונפילתו של הרייך השלישי אולי זכורה לך הביקורת על ה"הומוסקסואליסטים" שהיו סביב היטלר בעיקר על האס אה וראשו, ארנסט רהם, שהיה הומוסקסואל בגלוי. רק מאוחר יותר, אחרי ליל הסכינים הארוכות, התברר שגם ההומוסקסואלים הם אויבי הגזע הארי.

הומוסקסואליות נחשבה לעברה פלילית וסטיה

בגרמניה הנאצית, אף על פי , ואולי בגלל, שחלק מראשי המשטר הנאצי היו הומואים. הפושע ארנסט ראהם, ראש הSA הידוע לשמצה, שהיטלר חיסל ב"ליל הסכינים הארוכות" היה הומוסקסואל מוצהר וחבר בליגה למען זכויות ההומוסקסואלים. הומוסקסואלים רבים , כ100,000 במשך השנים נשלחו לבתי כלא, חלק קטן מהם גם למחנות ריכוז בהם נכלאו על פשעם, אולם זו לא היתה עברה שעונשה מוות. יחד עם זאת , כמה אלפים של הומוסקסואלים מתו כתוצאה מהתנאים הקשים במחנות הריכוז. כאן תמצאי מאמר בנושא עם קישורים

ובאתר מוזיאון השואה בוושינגטון

יש פרק על רדיפת ההומוסקסואלים, שנמשכה בעצם בגרמניה המערבית ובגרמניה המזרחית, 25 שנה לאחר המלחמה, אם כי באופן אלים פחות. הומוסקסואלים לא קיבלו פיצויים על רדיפתם על ידי הנאצים שכן נחשבו לפושעים גם אחרי המלחמה

400,000 אנשים הנאצים סרסו!!!

בגלל "אי התאמה חברתית" ואת ההומואים הם כלאו כי הם לא מביאים ילדים...

למעלה