מיומנות חברתית

ורד8

New member
מיומנות חברתית

שלום לכולם יש לי ילד בן 5.5 . אין לו יותר מדי חברים, הוא די מופנם ומשחק הרבה לבד. אתמול הגננת אמרה לי ( וגם אני שמתי לב לזה) שכשהוא רוצה להתקרב לילדים או שכמישהוא מוצא חן בעיניו הוא מציק להם, הוא כאילו לא יודע איך להתקרב אליהם. האם זה נורמלי עדיין לגיל הזה שהמיומנויות החברתיות עדיין לא לגמרי בשלות והאם יש מה לעשות או דרך לעזור לו ללמוד ? תודה וחג שמח

לאה_מ

New member
לא יודעת לגבי הנורמה, אבל אני בטוחה

שאפשר לעזור לו - בעיקר אם זה מפריע לו. אני חושבת שהדרך הטובה ביותר לעזור לו היא ליצור עבורו סיטואציות "קלות" - למשל, להזמין אליכם הביתה כל פעם ילד אחד - אני משערת שבסיטואציה של "אחד על אחד" קל לו יותר להתחבר. בסיטואציה כזו, כשאת נוכחת, את יכולה גם לכוון אותו אם יש בעיה ספציפית (למשל, להראות לו דרכים לגשר על חילוקי דעות עם החבר, להראות לו איך לבקש מהחבר לעשות משהו אחר, להראות לו איך לארח וכו'). אחרי שתראי שהוא כבר מיומן ב"אחד על אחד", תוכלו להזמין קבוצה קטנה ולראות איך הוא מסתדר עם הקבוצה הקטנה של החברים. שימי לב שאת לא דוחפת אותו למשהו שהוא לא רוצה - יש ילדים שהם לא "חיות חברתיות" ומספיק להם חבר או שניים. אבל אם את מרגישה שהוא רוצה אבל לא יכול - בהחלט יש מקום לעזור לו. אני מציעה לך להתייעץ בשאלה הזו גם עם הגננת שלו, אם את מעריכה את דעתה, וגם עם הפסיכולוגית שמלווה את הגן, שתוכל אולי להדריך אותך. אם את מרגישה שזה "גדול עליך" וזקוקה לעזרה מבחוץ, אני חושבת שתרפיה בדרמה יכולה מאד לעזור בתחום הזה.

vered f

New member
תרפיה בדרמה?

הסבירי, נמקי ופרטי ותודה על התשובה (זו אני ממחשב אחר)

לאה_מ

New member
בתרפיה בדרמה המטפל עובד עם הילד

באמצעות המחזה של סיטואציות על רגשות/קשיים/מיומנויות שונים. נראה לי שזה כלי יעיל לטיפול בבעיות מהסוג שאת מתארת. אני אומרת את זה כאמא, לא כאשת מקצוע - אבל זה כיוון שהייתי בודקת.

למעלה