מיוחד ללילה אפל.

יששכר4

New member
מיוחד ללילה אפל.

פתחי אשנב ללבנה שתאיר את לילותיך האפלים ותצליל את הגיגיך הנוגים. הטי סרעפיך אל זיו החיים כי הם הזהר המאיר את דרכנו. האופל, חדלון הוא. הנהרה היא נתיב האושר. בברכה. יששכר-דיין.

ואוו

מה אני אמורה להגיב על זה? התקלת אותי........ זה שלך? אתה רוצה להגיד לי שחשבת עלי? אם כן אז קלעת בול. אתה צודק בדרכך התמימה, מילותיך היפות נועדו לחלחל לליבו של כל בן אנוש, אבל באשר לי - הירח שלי מתערסל בלילה חמים, מצנפת לראשו וחיוך בפיו, הוא טובל באושרו את קצות אצבעותיו, משליך לעולם חופן מאוצרותיו, וזורע שלווה בלבבות. אבל לבי לא ספוג בשלוות הירח, הקרקע שלו לא מנביטה שושנים אדומות וחדריו לא רוויים בניחוח האהבה, כי מושא אהבתי לא קרוב אלי לא ילבלב הגן שבלב, אם לא ישקה אותו אהובי במו ידיו..... אמנם הנהרה היא נתיב האושר אבל אנחנו בני האדם, רחוקים מלהיות מושלמים, ומעללי הנפש שלנו אחראיים ישירות לאחוז האושר שבלב.....

אהה ו....

איבן נאג'י צודק. הייתי שמחה אם היית מתרגם לי את זה לערבית (כמובן שאני יותר שמחה שהמקור הוא בעברית)

יששכר4

New member
לילה אפל אין לי כוונה לתרגם

את שכתבתי לך לערבית, טעמו של התרגום איננו כטעם המקור, התרגום רק פוגם. האמת היא שכן חשבתי עליך, במשך שנים אחדות הדרכתי נוער בקיבוץ ובעיר, מאות חניכים הכרתי ואף לא אחד מהם היו לו דעות ותחושות כשלך, יש לי בת בוגרת ממך ולא הייתי רוצה שהיא תרגיש זרה בין בני עמה, כי זו התרשמותי ממה שכתבת בפורום. את עדיין רכה בשנים, והרגשתך שאת כאילו "נטע זר" במולדת שלך, איננה בריאה ולא תוביל אותך לשום מקום, ככל שאדם מתבגר תכונות האופי שלו מתקשחים, לכן יש צורך כבר עכשיו לשנות כיוון , כלומר, לחשוב חיובי !!! כל העת חיובי!!! אגב, יש סדנאות לחשיבה חיובית. במקומך הייתי בוחר כינוי אחר לילה אפל נשמע עגום. בברכה. יששכר.

תשמע

רדיפות היהודים היו קיימות בכל מקום. וגם בקטע שהבאת כתוב שטבח יהודי בגדאד נעשה רק בהשפעת סוכנים נאציים (כלומר, התערבות המערב....) מעבר לכך, ברור שבעקבות הקמת מדינת ישראל נוצרו מתחים בין המוסלמים ליהודים, מעולם לא טענתי שלא, רק אמרתי שברמת העיקרון, לפני הקמת מדינת ישראל, היהודים חיו בארצות ערב בכבוד, היו להם חברים מוסלמים, הם היו בני בית אחד אצל השני והם השתלבו דיי טוב בכל תחומי החיים שם. אני רק רוצה לשמר את המסורת שלי, שלנו, של היהודים, שדתם נולדה והתפתחה בארצות ערב. אנחנו שונים באופיינו מהאירופאים ואני אישית לא מבינה למה זאת בעיה. לא הייתי רוצה להיות אירופאית, אני אוהבת את עצמי ואת תכונותי היהודיות כמו שהן, אין לי שום צורך להשתנות רק גלל שהממסד החליט כך בשבילי.... לגבי הקשת - לא ממש חקרתי אותם לעומק, אבל זה ידוע שעד קום המדינה היהודים חיו בשלום עם המוסלמים בארצות ערב. זה לא יהיה נכון לומר שסמי שלום שטרית וחבריו משקרים לגבי זה. מה שכן נכון זאת העובדה שבישראל הממסד התייחס לכל בני ערב בזלזול מופגן (ועד היום זה ככה), ושמו את כולם תחת הגדרה אחת - "מזרחיים". אז המאבק שלנו, יהודי ערב, הוא להוציא את ההסטוריה המעוותת שלנו החוצה, להאבק בשלטון השררה הקלוקל שיש פה, והכי חשוב - להיות גאים בעצמנו ובמטען היהודי האמיתי, המקורי, השורשי, שזורם לנו בדם....

איבן Najy

New member
בלשון עדינה את לא מדייקת

הפוגרום של 1941 לא מוכיח שהערבים יותר גרועים מהאמריקאים ,הרוסים או הפולנים. הפולנים ערכו פוגרומים ביהודים הרבה לפני המאה ה 20 והאמריקאים נושאים את חרפת העבדות. הנאצים לא לימדו את הערבים בין לילה להפוך מרודפי שלום לאכזריים כי אכזריות היא תכונה שטבועה אצל בני אדם ואת זה ראינו בברית המועצות ואצל אסאד באל חמה. . כאשר את אומרת "שברמת העיקרון, לפני הקמת מדינת ישראל, היהודים חיו בארצות ערב בכבוד" זה עומד בניגוד לפארהוד ב 1941 אף אחד לא חלם שתקום מדינה יהודית בפלסטינה,לחלק הארי של יהודי עיראק ארץ ישראל היתה רלוונטית רק בתפילות

למה כולם מנסים לנתח אותי??

בחרתי את הכינוי לילה אפל כי הוא מייצג אותי. אני אוהבת את הלילה וככל שהוא אפל אני אוהבת אותו יותר... יותר מסתורי ויותר עמוק.... זה לא בהכרח אומר כלום על הנפש שלי, לבי הולך שבי אחר קסמו של הלילה, למה זאת בעיה? דבר שני, אני לא מרגישה "נטע זר" במולדתי, אני מרגישה שחטפו לי את המולדת והפכו אותה למשהו שהיא לא היתה צריכה להיות. זאת הארץ שלי, זאת האדמה שלי, זאת המולדת. אבל את השלטון השערורייתי והנכשל הייתי מחליפה בלי להניד עפעף, יותר מזה, אני אישית הייתי מוכנה לעשות המון כדי שהוא יוחלף. אני לא יודעת מה אנשים אחרים חושבים על המצב שלנו כצעירים במדינה הזאת, אבל עם הכרות שלי עם צעירים אני יודעת שממש לא מעניינים אותם דברים ברומו של עולם. רמת התעניינותם בחיים מסתכמת באיזה אודם שמה נינט, מהם המקומות שהכי לוהטים בהודו, או לאיזה דיסקוטק נלך בשבת..... (כמובן, בהכללה גסה). אז זה לא נכון שצעירים לא חושבים כמוני, הם פשוט לא חושבים בכלל! וגם אם כן, אני נתקלתי בכאלו שכן חושבים, אבל מעדיפים לא לומר כלום, לטמון את הראש בחול וללכת אחרי העדר, כדי שלא יגידו להם שהם בכיינים.... אני לא כזאת. אני לא אתן לאף אחד לדרוך עלי ולצאת מזה כאילו לא קרה כלום. אני לא שוכחת, כי להסטוריה יש נטייה לחזור על עצמה. צריך להסתכל עליה בעיניים פקוחות, להביט למציאות בפנים (בלי להתבייש), ולפעול למען הצדק, שהוא המטרה הנעלה מכולן...

איבן Najy

New member
../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif../images/Emo29.gif../images/Emo89.gif../images/Emo90.gif ../images/Emo72.gif

הלילה שייך לצעירים

לא לא!

הוא של כוווולם! תאמין לי, אני מכירה אותו, יצא לי להיות איתו המון........ ממש שווה לצאת אליו עם שקיעת השמש ולנשום את האווירה שלו...... לטעום מנכסיו...... להרגיש את הצינה הקרירה שעוטפת את הגוף ברכות.... שווה לכולם לנסות!

חחחחחחח

טוב נו... הלילה יפה כשאתה בוחר בעצמך לצאת לקראתו ולחפון את ראשך בין זרועותיו.... כל דבר שכופים עליך לא יהיה כיף כמו לעשות משהו מתוך בחירה עצמית...

איבן Najy

New member
לילה אפל זה לילת אל סודה

leilt el soda or leilt el suda נדמה לי שמדובר בביטוי טעון

סועד

New member
לילית נגר עדיין שחקנית עשתה קמבק

לאחרונה ראיתיה בסדרה הפופולרית לנוער "השיר שלנו". בצעירותה הייתה זמרת ובשנות החמישים שרה גם עם פלפל אל מצ'רי. הנחתה תכניות בטלויזיה הישראלית , אחד השירים שלה בשנות החמישים היה "לימון לימונרו" היו לה עוד אך כרגע לא נזכרת בהם.

למעלה