מיוחד לליאונידס

Sophalin

New member
ככל הנראה

הוא ממש ממש כותב שטויות אני מנסה להבין מהי המשמעות "אני לא ישן בלילות רטרואקטיבית..."

חוסר הנכונות לגיוס הוא לא רק אצל חרדים

בפייסבוק אני רואה הרבה א/אנטי/פוסט ציונים חילונים שלא מוכנים להשתתף בדיכוי הפלסטינים בשטחים הכבושים או "להתאבד עבור הצבא הציוני" למען מלחמות ברירה או שלום ההתנחלויות. לא מדובר בתופעה חדשה, מאותגרים שכלית ופדלאות שלא יודעים להחזיק רובה הגיעו לשדה הקרב במלחמת אוקטובר ולפניה. מי שהגיע אז לגדוד ולא התאים לא יצא, הסיבה לשימוש ב כף למדים היתה שהרבה כשירים מצאו את הדרך מחוץ ליחידות הלוחמות. ההבדל הוא שמה נעשה לפני 40 שנה בבושה ובשקט נעשה היום תוך הכרזות שהציונות היא זרוע קולוניאלית שעסקה בנישול הפלסטינים מאדמתם תוך ביצוע טיהור אתני. מה שנקרא בזמנו נערי רפול הופסק. 4.5 אחוז מכל שנתון משוחרר על ידי מה שקרוי ברחוב "קבן" מחצית מהמשתחררים ע"י קבן הם חרדים. זוהר יודע מה זה סרוטונין ,מוליכים נוירולוגים,דופאמין וקולטנים והפרמטרים האלה לא משחקים תפקיד בשיקול דעתו של הקבן כאשר הוא מחליט על שחרור חרדים.

Sophalin

New member
אז מה?

ההבדל הוא שאם א' משתחרר מצהל עם קבן למשל הוא לא מקבל כל מני הטבות כמו "מענק שחרור" או "מלגת לימודים" כלשהי. לעומת אותם חרדים שכן מקבלים. אני באופן אישי נגד גיוס לצה"ל. אני חושב שמי שמתגייס לא מתוגמל כראוי.

אנסה לענות בעדינות

היה קל יותר להתמודד איתי לו הייתי מנסה להגיד שאלהים כתב את התנך או שהעולם נברא בשישה ימים. בלתי אפשרי לאנשי עמותת חופש והגולשים בפורום להתמודד עם בקיעים בתיאוריה הגורסת שמתקיימת לאומיות יהודית שבסיסה חילוני. אני לא תוקף אנשים שגולשים בפורום אישי ,אפשר גם לא לענות להודעות שלי. מי שקורא את תגובותי יודע יפה מאוד לאן אני מכוון כאשר תוקף את המושגים "עם יהודי" ו "מולדתו של העם היהודי" . יש כנראה תקוה שאפול למלכודת

בליעל

New member
הבעיה שהחרדים מספיק תירוץ טוב להשתמט

יש הרבה אנשים שממשיכים להשתמש גם בגילאי לקראת גיוס בתירוץ האינפנטילי של 'אם לו מותר, אז למה לי אסור?', שבמקרה הזה יש בו קורטוב של צדק. יש גבול כמה אי צדק המדינה יכולה לעשות לפני שאנשים יתחילו לעשות צדק לעצמם.

מנווה

New member
כמה שאלות

1. אתה כותב "השטחים הכבושים"-על אילו שטחים אתה מדבר? ממי הם נכבשו? אתה כותב שהפלשתינאים "נושלו מאדמתם". מהי "אדמת הפלשתינים"? מי הם "הפלשתינים"?. אתה כותב על "טיהור אתני",היכן מתבצע טיהור שכזה? 2. האם להערכתך מלחמה כנגד ארגון החמאס (הממשלה הלגיטימית והנבחרת של הפלשתינאים) שבאמנתו מצהיר כי הדרך היחידה לפתרון הסכסוך היא דרך הגי'האד,וכי אסור לאף מוסלמי (איסור דתי ממש) לוותר על גרגיר מפלשתין,שנבואת אחרית הימים שלו היא היום בו יהודי יתחבא מאחורי סלע והסלע ידבר למוסלמי ויספר לו שמאחוריו יש יהודי,או נגד ארגון החיזבללא שעמדותיו דומות-נקראת "מלחמת ברירה"?

לענייננו

אני מתייחס לרעיונות שעולים בפורום . נכון שהחל מתחילת המאה ה 19 חל חילון אצל יהודי העולם,נכון גם שהוקמה הציונות וקמה מדינה. היו בין "אבות הציונות" כאלה שחשבו שכל יהודי באשר הוא שייך למסגרת של "עם יהודי שארץ ישראל היא מולדתו". היום חברי הכנסת יריב לוין,דני דנון,ציפי חוטובלי ,פאינה קירשנבאום דתיים וחילונים חושבים שבאמצעות חקיקה של הכנסת אפשר לחנך יהודי שנולד בארץ ל"ערכים".

הפוסט עוסק בגיוס חרדים - לא בי

אמנון לוי כתב שיש לפטור לאלתר את כל החרדים משרות בטחון. אני שופך חופן של אור על רשימתו של אמנון לוי בנוגע למערכת היחסים בין הצבא למלשבי"ם מכלל האוכלוסיה היהודית. סיפרתי שבימים שכלפי חוץ היתה לכידות מוחלטת מאחורי המדינה והנהגתה היתה סרבנות אפורה בהקפים גדולים בקרב החילונים.בימינו בלכידות הזאת יש סדקים.איך מתמודדים עם הדקים האלה,זוהי בעיה של מדינת ישראל ומי שמזדהה איתה,לא שלי. לגבי שאלותיו של דורון - .אם זה כל כך מעניין למה יש רבים שמביעים אמפתיה לפלסטינים ורואים במדינת ישראל מלכות רשעה, ישנם אתרים של "ארץ האמורי",אייל ניב,העוקץ והגדה השמאלית.

לאונידס

Active member
אני לא מסכים איתו בכל כך הרבה דברים

שאני אפילו לא יודע איפה להתחיל.

deathcaster

New member
דווקא חשבתי שתשקיע באיזו הודעה

צינית טיפוסית.... ככה אתה גומל לי שאני מקדיש לך הודעה?

לאונידס

Active member
זו לא היתה ציניות, זו היתה האמת

אם אתה היית כותב בטח הייתי מתייחס לטענות אחת לאחת, אבל אמנון אברמוביץ' לא יכנס איתי לדיון דרך הפורום.

benedict arnold

New member
מאמר משונה מאוד

לוי טוען שהוא מעודכן בנעשה בחברה החרדית אבל מקריאת המאמר מתקבל הרושם שהוא תקוע בבועת זמן שנעצרה אי שם בשנות השמונים. לוי כותב שהחרדים בצבא משמשים כמשגיחי כשרות ולכן אין לצה"ל ענין בגיוסם. יכול להיות שזה היה נכון בשנת 1985 כאשר לוי פרסם את ספרו 'החרדים', אלא שמאז זרמו הרבה מים בירמוך. לוי אינו מודע כנראה לתוכניות שח"ר ושח"ר כחול בהם גויסו מאות חרדים לשרות צבאי במסגרת חיל המודיעין וחיל האוויר. הנסיון שנצבר בתוכניות אלו מלמד שכאשר צה"ל מעוניין בכך יש ביכולתו לספק לחייל החרדי תנאי שרות פנטסטיים שלא היו מביישים את האדוקה שבישיבות מאה שערים. אדרבא, התמיהה הגדולה היא מדוע אין צה"ל מוכן להעניק לבייני"שים ולחיילי ההסדר את אותם התנאים שהוא מעניק בנפש חפצה לחיילים החרדים. מכל מקום אבד הכלח על הטיעון שצה"ל אינו מסוגל להעניק תנאי שרות נאותים לחרדים. המציאות מוכיחה שאם הוא רוצה הוא בהחלט מסוגל. אשר לנושא הספציפי של מופע זמרת בפני חיילים, בזה אני מסכים עם לוי. ההתעקשות על כך שחייל דתי ישאר בעת מופע זמרת הגם שידוע לכל שהדבר מנוגד לנורמה עליה התחנך היא איוולת ממדרגה ראשונה. שום נזק לא יקרה אם מפקדי צה"ל יעלימו עין מחייל שיצא מהחדר בעת מופע הזמרת, כפי שנעשה עד היום. למדינת ישראל אין רזרבות של כוח אדם איכותי בכדי לוותר בקלות כה רבה על שירותיהם של קצינים מצטיינים. אגב, לו היה מדובר בחיילים חרדים לא רק שצה"ל לא היה מעניש את החיילים שיצאו הוא לא היה מעז להביא בפניהם זמרת מלכתחילה. עובדה זו מעצימה את התמיהה לנוכח המדיניות הבלתי מובנת של צה"ל כלפי חיילים סרוגי כיפה.

למעלה