מיואש

froggo

New member
מיואש

שלום :
בת הזוג שלי הובחנה כאספרגר או משהו כזה על רצף האוטיזום ...מסתבר שאני אדם נירוטיפיקלי לפי דבריה ..מה שכן אנחנו במשבר מאד גדול בזוגיות שלנו עקב כך שיש לנו כל הזמן חוסר הבנה בין אחד לשני בתיקשורת שלנו עד כדי לפגיע אחד בשני מילולית ..ופיזית לא מכות רציניות אלא רק כמה סטירות פה לשם אחד כלפי השני זריקת חפצים הדדית..
היא מאד רגישה לרעש לסביבה לאנשים ..לטון דיבור שלי ..היא גם לא מבינה קודים חברתיים ..אני כל פעם שמתקשר איתה משהו סתם ככה לדבר היא ניפגעת ממני כי מבינה משהו אחר בכלל ישר צורחת עלי ומתעצבנת ..גם שההינו בסופר ביחד התעצבנה על זה שקראתי לה להיות בתור במחלקת הבשר כי ביקשה מהבן אדם שיתן משהו ועקב כך צבטה אותי בזרוע בכוח וטענה שהשפלתי אותה על זה שקראתי לה...
אני באמת לא מצליח להבין את ההתנהגות שלה ..גלשתי באינטרנט וחיפשתי מידע על מה שיש לה כדי לנסות להבין איך לגשת אליה אבל לא אצלחתי לקבל מספיק מידע...
אני מיואש לחלוטים מאד כואב לי המצב הזה באמת אוהב אותה מאד גדלנו ביחד ...בבקשה תעזרו לי .

schlomitsmile

Member
מנהל
אל יאוש

האיבחון יכול להיות התחלה חדשה, כי הוא עשוי לעזור לשניכם
להבין שהפרשנות שלכם זה את זו עד כה אולי לא היה נכונה,
ולפתוח לכם דלת חדשה להבנה הדדית.

לא יכולה להאריך כרגע, אכנס שוב מאוחר יותר.

dina199

New member
בני כמה אתם ?

ומתי היא אובחנה ?
בכל מקרה אתה צריך להפסיק את האלימות מהצד שלך.

schlomitsmile

Member
מנהל
את האלימות שניהם צריכים להפסיק גם כשהיא סוטרת לו או צובטת אותו זה לא לעניין.
אבל זה מה שקורה לאנשים מתוסכלים וכואבים
כשהם לא מוצאים דרך אחרת, שפה אחרת לבטא
את מה שהם מרגישים וצריכים,
לכן לדעתי יש סיכוי טוב שזה ייפסק מעצמו
כשהם ימצאו שפה טובה ונכונה יותר.

dina199

New member
זה נכון לשניהם , אבל מאחר והוא הגבר

(ובהנחה שפיזית חזק יותר) עדיף שהוא יתחיל מעצמו

schlomitsmile

Member
מנהל
סטירה/צביטה של אשה בהכרח פחות כואבת? באופן כללי, בד"כ רצוי שבנאדם יממש נאה דורש נאה מקיים,
כלומר יחדל בעצמו מעשיית משהו לא ראוי לפני שהוא מצפה לכך מזולתו, אבל אין קשר למגדר בעיניי.

dina199

New member
אני לא עושה השוואת כאבים

אבל מישהו מבני הזוג צריך להתחיל את השינוי. הבחור מודע למצב והגיע לכאן כדי לשאול שאלות אז הוא בהחלט יכול להיות הראשון. כי אם הוא יגיד `אני אפסיק את האלימות רק אם היא תפסיק` זה יהיה מעגל אין סופי. הוא צריך לשבור את מעגל הקסמים בלי התניות מראש.

ענתנוי

New member
פער תרבויות

להכיר בשונות זה הצעד הראשון. הצעד השני, אם יש מספיק רצון טוב של שני הצדדים והרבה אהבה ופתיחות - זה להתחיל בהבהרות.
אתה אומר משהו - היא נפגעת (או להיפך) למרות שלא התכוונת. אז מה היא הבינה? מה היא חשבה שאמרת?

schlomitsmile

Member
מנהל
בעלי אובחן כשהיה בן 40 אמנם הפער התרבותי כפי שענתנוי מגדירה אותו,
בינינו לא כ"כ גדול, כי גם אני לא נ"טית (נוירו-טיפיקלית),
(אני אשת אמצע, בין הספקטרום לנ"טים),
אבל האיבחון עשה סדר בראש לשנינו בהרבה תחומים.

אם אתם אוהבים ורוצים לתת סיכוי לקשר שלכם,
מציעה לקחת את הזמן ונשימה עמוקה,
וללמוד זה על עולמו של זה: לשאול, להקשיב, להפתח.

אם תרצה, יכולה להעלות כאן כמה קישורים בעניין.
רוב הטקסטים באנגלית- זה בסדר?
בינתיים רק המלצה על סרט
http://www.foxsearchlight.com/trailer/120/trailer/

למעלה